Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Puki na jedynce

Featured Replies

Napisano

Efekt jest taki, że jak się silnik nagrzeje, to przy ruszaniu i tylko na pierwszym biegu czuć, głównie na pedałach, parę puknięć. Z upływem czasu są coraz wyraźniejsze, nie występują na zimnym silniku i biegu wstecznym czy pozostałych. Osobiście stawiam na poduszkę, ale męczą mnie też półosie i sprzęgło. Jak "statycznie" sprawdzić osie? Pytam na razie teoretycznie, bo jeszcze przez tydzień nie mam możliwości nic przy nim zrobić.

Napisano

> Efekt jest taki, że jak się silnik nagrzeje, to przy ruszaniu i tylko na pierwszym biegu czuć,

> głównie na pedałach, parę puknięć. Z upływem czasu są coraz wyraźniejsze, nie występują na

> zimnym silniku i biegu wstecznym czy pozostałych. Osobiście stawiam na poduszkę, ale męczą

> mnie też półosie i sprzęgło. Jak "statycznie" sprawdzić osie? Pytam na razie teoretycznie, bo

> jeszcze przez tydzień nie mam możliwości nic przy nim zrobić.

mam podobnie - ale u mnie to spowodowane jest kończącym się sprzęgłem wink.gif

Napisano
  • Autor

> mam podobnie - ale u mnie to spowodowane jest kończącym się sprzęgłem

Kurde no, nie to chciałem usłyszeć, trochę na to sprzęgło za wcześnie, 45kkm ma. Poprzednie, też luk, bardziej męczone, wytrzymało ca. 55kkm. Zresztą, nie padło samo sprzęgło, tylko łożysko, reszta była w miarę cacy. I dlaczego tylko na jedynce?

Napisano

tak tylko na 1 tak mam, czasami potrafi nawet delikatnie szarpnąć samochodem ... a przebieg mam 49 tyś km tak samo jak i silnik - nie wymieniane od nowości wink.gif ...

Napisano

jak bedziesz szarpał skrzynie to zamien kielichy miedzy sobą...lubią sie wyrobić (a mają u ciebie od czego zlosnik.gif) i zaczyna pukać

To z 14to letniego doświadczenia serwisanta w ASO fiata...

Z doswiadczenia innego kolegi to sprawdz czy ci nic nie tlucze w serwo..dolot czy cos... moze poduszki sie wyrobiły i silnik zaczyna latać

Napisano
  • Autor

> jak bedziesz szarpał skrzynie to zamien kielichy miedzy sobą...lubią sie wyrobić (a mają u ciebie

> od czego ) i zaczyna pukać

> To z 14to letniego doświadczenia serwisanta w ASO fiata...

Pewne inne nieszkodliwe objawy wskazywały by, że jest to możliwość, dzięki za hint ok.gif Kielichy są w ogóle ze starej skrzyni, więc starawe już.

> Z doswiadczenia innego kolegi to sprawdz czy ci nic nie tlucze w serwo..dolot czy cos... moze

> poduszki sie wyrobiły i silnik zaczyna latać

To ma jeszcze większy sens, bo czuć to też na pedale gazu, a poduszka tylnia ma na oko 100kkm. Tak więc jednak od niej zacznę.

Napisano

> Pewne inne nieszkodliwe objawy wskazywały by, że jest to możliwość, dzięki za hint Kielichy są w

> ogóle ze starej skrzyni, więc starawe już.

> To ma jeszcze większy sens, bo czuć to też na pedale gazu, a poduszka tylnia ma na oko 100kkm. Tak

> więc jednak od niej zacznę.

Chlopie moje auto ma u mnie przejechanie jakies 30tys i juz 3 razy poduche zmienialem, one leca jak szalone jak nie sa ori zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Chlopie moje auto ma u mnie przejechanie jakies 30tys i juz 3 razy poduche zmienialem, one leca jak

> szalone jak nie sa ori

Moja jest ori zlosnik.gif

Napisano

> Moja jest ori

Mi w 16v lecialy jak szalone ale ja mam bardzo szybka lewa noge - bez kompromisow zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.