Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Car security failure

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

jak w tytule postu. Dzisiaj moje stilo przywitało mnie komunikatem "Car security failure" i... nie odpaliło. Musiałem go zostawić i pojechać na szybko taksówką do pracy. Nie pomogła zmiana kluczyka na zapasowy, wielokrotnie poprawiałem kluczyk w stacyjce i próbowałem go odpalić, ale nie pomogło.

Pozdrawiam

kubussss smile.gif

Napisano

> Witajcie,

> jak w tytule postu. Dzisiaj moje stilo przywitało mnie komunikatem "Car security failure" i... nie

> odpaliło. Musiałem go zostawić i pojechać na szybko taksówką do pracy. Nie pomogła zmiana

> kluczyka na zapasowy, wielokrotnie poprawiałem kluczyk w stacyjce i próbowałem go odpalić, ale

> nie pomogło.

> Pozdrawiam

> kubussss

pewnie coś z anteną od imo, przerabiałem temat w bravo.

widziałem Cię wczoraj koło urzędu ok 15 wink.gif

Napisano
  • Autor

Tak możliwe, że mnie widziałeś bo tam pracuje smile.gif

Co zatem doradzasz jeśli chodzi o ten immobilizer? Wymieniałem ostatnio przełącznik zespolony, może to przez tą wymianę :/

Napisano

> Witajcie,

> jak w tytule postu. Dzisiaj moje stilo przywitało mnie komunikatem "Car security failure" i... nie

> odpaliło. Musiałem go zostawić i pojechać na szybko taksówką do pracy. Nie pomogła zmiana

> kluczyka na zapasowy, wielokrotnie poprawiałem kluczyk w stacyjce i próbowałem go odpalić, ale

> nie pomogło.

> Pozdrawiam

> kubussss

na taki wszelki wypadek zawsze mam przy sobie zapisany kod do obejścia immobilisera i instrukcję w samochodzie co by wiedziec jak to zrobić wink.gif

Napisano
  • Autor

Co zatem doradzacie? Bo auto stoi pod domem... a potrzebne jest na "już"...

Napisano

> Co zatem doradzacie? Bo auto stoi pod domem... a potrzebne jest na "już"...

Masz kilka opcji:

1. Rozebrać obudowę kierownicy i sprawdzić co źle złożyłeś.

2. Odpalić awaryjnie przy pomocy kodu elektronicznego i zawieźć autko do serwisu.

3. Wezwać lawetę i polecić zawiezienie autka do serwisu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

reset kompa poprzez odpięcie aku na 15 minut i sprawdzenie wszystkich wtyczek plus sprawdzenie okolic immo dokładnie w miejscu gdzie grzebałeś wymieniając przełącznik

Napisano

> Co zatem doradzacie? Bo auto stoi pod domem... a potrzebne jest na "już"...

jak już na "gwałt" to tylko kod i awaryjne uruchomienie silnika.

Jak na za chwilę - tak jak Morgan napisał + opcja "gwałtu" jak nie pomoże

Reszta jak u Bas'a

Napisano

Ty nic tylko byś gwałcił, jak uszkodził wiązkę to ten gwałt trzeba będzie robić za każdym razem

Napisano

> Ty nic tylko byś gwałcił, jak uszkodził wiązkę to ten gwałt trzeba będzie robić za każdym razem

przy gwałcie - innego wyjścia mieć nie będzie, do czasu kiedy będzie mógł się spokojnie z tym popieścić zlosnik.gif

Napisano

to fakt aczkolwiek lepiej będzie poświęcić te kilka minut niż każdego dnia się denerwować jak coś pójdzie nie tak, ale skoro kolega nie ma tyle czasu, to może opiszesz procedurę uruchomienia auta w taki sposób jak mówisz, wtedy będzie mu łatwiej

Napisano

> to fakt aczkolwiek lepiej będzie poświęcić te kilka minut niż każdego dnia się denerwować jak coś

> pójdzie nie tak, ale skoro kolega nie ma tyle czasu, to może opiszesz procedurę uruchomienia

> auta w taki sposób jak mówisz, wtedy będzie mu łatwiej

w instrukcji opisane jest

286199505-Schowek-1.jpg

post-36421-14352517207023_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Ściągnąłem speca, który wymieniał przełącznik zespolony do domu, bo przecież nie będę jeździł z autem na lawecie. Stwierdził, że antena immobilazera i... ma mi jutro dać znać co i jak. Zabrał ze sobą tą antenę. Mam zatem pytanko: gdzie to wg. Was można szybku kupić i ile to "ustrojstwo" kosztuje?

Pozdro

kubussss smile.gif

Napisano

antenkę dostaniesz z każdego rozbitego samochodu, ale ile takie ustrojstwo może kosztować to nie wiem

PS. ostatnio ktoś nawet u nas sprzedawał stilona na tajle

Napisano
  • Autor

Witajcie,

testy cewki (anteny) immobilaizera w drugim stilonie potwierdziły diagnozę. Padła cewka. O dalszych poczynaniach będę informował w późniejszym czasie.

Miłego popołudnia

kubussss smile.gif

Napisano

Cewka w Aso ok 50 zł - nie szkod aczasu na kombinowanie

> Witajcie,

> testy cewki (anteny) immobilaizera w drugim stilonie potwierdziły diagnozę. Padła cewka. O dalszych

> poczynaniach będę informował w późniejszym czasie.

> Miłego popołudnia

> kubussss

Napisano
  • Autor

Dzień dobry,

udało mi się wczoraj kupić cewkę w ASO. Dałem za nią 40 złotych. Auto odpala i śmiga. Problem został zażegnany.

Miłego dnia smile.gif

Napisano
  • Autor

Witajcie,

w związku, że "bez zdjęć się nie liczy"...

...dwa zdjęcia ikonka_photo2.gif przyczyny nerwów...

286205479-DSCN6865.JPG

286205479-DSCN6869.JPG

Miłego wieczoru smile.gif

post-149978-14352517251822_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Podobno w środku jest jakiś cieniutki drucik (cewka) i pewnie gdzieś zerwało się połączenie...

Napisano

trzeba by to rozebrać i zobaczyć jak to w środku wygląda

• 3 tygodnie później...
Napisano

No dobra - dopadło i mnie. Rok temu diagnozą było rozpięcie się złącza wiazki z tej okrągłej cewki. Dlatego na początku obstawiam to samo. I teraz pytanie. Czy jak zdejme oslone kolumny to temat będzie widoczny? Czy z demontażem osłony wiążą się jakieś ryzyka typu poduszka powietrzna czy inne elektroniczne ustrojstwa (odłączyć aku, coś innego porozpinać co by mi nie wybuchło. Jak zamontowana jest ta cewka i i inne wskazówki które uznacie a cenne. Po prostu next week jade w góry i moge nie zdążyć do ASO (A moze normalny immobilizerowiec da rade ogarnąc temat - zapewne inne fiaty/alfy/lancie maja ten patent podobny)??

Pozdr.

ps.: jak jest jakiś materiał dot. demontażu osłony lub tej cewki to chętnie zajrzę...

Napisano
  • Autor

Hej! smile.gif

Sprawa jest banalnie prosta. Obdzwaniasz ASO w pobliżu i tam kupujesz ORYGINALNĄ cewkę. Następnie zdejmujesz osłonę tunelu kierownicy. Od spodu masz śruby torx, a górna część siedzi na zatrzaskach. Cewka ta nałożona jest "luzem" na stacyjkę. Odpinasz kabelki od starej, tylko ostrożnie bo są one baaardzo cienkie i delikatne. Zakładasz ostrożnie nową cewkę (makaroniarze nazywają to anteną heheh) i próbujesz... Kłódeczka znika i już. Dodatkowo proponuje po usunięciu usterki zlogować auto FESem i wykasować wszystkie błędy, tak profilaktycznie aby się mu coś nie przypomniało. Powodzenia!! smile.gif

kubussss smile.gif

Napisano

Dzięki. Obecna cewka jest po wymianie i juz raz była poprawiana. Działa obecnie ze sprawnoscia 50% więc kierujac się historia obstawiam, ze sama cewka jest ok i to problem złacza. oczywiscie moze się okazać, że nowa cewka jest potrzebna bo złacze jest juz zmęczone zyciem.... Tak czy inaczej rozumiem, że nie trzeba stosowac jakiś zabiegów rozłączania większej elektroniki, poduszek i innych....

Jutro otworze pacjenta i zobaczę jak to wygląda:)

>

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.