Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skut china Longjia 2T problem - gasł, nie zapala

Featured Replies

Napisano

cos takiego http://allegro.pl/longjia-lj50qtk-2009r-49-cm-i2542201161.html

Ostatnio jak nim jechałem w połowie czerwca nagle zaczął zdychać tak jakby paliwo się kończyło. Do chałupy miałem blisko, dopchałem. Po jakimś czasie odpalił bez problemu i po kilku minutach testów w okolicy znów zdechł. Później sprawdziłem iskrę - jest, sprawdziłem czy świeca mokra - czuć benzynę. Odpałił, postawiłem włączonego koło garażu, pogazowałem, zostawiłem na chodzie, po kilku minutach znów zaczął zdychać i tak non stop. Zostawiłem. Wczoraj miałem chwilę czasu aby zerknąc na pacjenta. Po pół sekundzie kręcenia jakby zaskoczył i zdechł. Później nic, zero reakcji na kilkukrotne próby kręcenia po nawet 10 sekund. Iskra jest, paliwo dochodzi. Nawet korek wlewu wykręciłem bo myślałem że coś tam się zatkało i podciśnienie robi

Rok tremu miałem podobnie, wtedy dławił się i się nie wkręcał na obroty, w serwisie pwoiedzieli że wyczyścili gaźnik i jest OK. Z tym że wtedy od nowości zrobił z 3 tysie a teraz od czyszczenia moze z 500km ...

Wiem, że to chinol i wiele wymagać nie mogę ale może ktoś coś podpowie?

Napisano

> cos takiego http://allegro.pl/longjia-lj50qtk-2009r-49-cm-i2542201161.html

> Ostatnio jak nim jechałem w połowie czerwca nagle zaczął zdychać tak jakby paliwo się kończyło. Do

> chałupy miałem blisko, dopchałem. Po jakimś czasie odpalił bez problemu i po kilku minutach

> testów w okolicy znów zdechł. Później sprawdziłem iskrę - jest, sprawdziłem czy świeca mokra -

> czuć benzynę. Odpałił, postawiłem włączonego koło garażu, pogazowałem, zostawiłem na chodzie,

> po kilku minutach znów zaczął zdychać i tak non stop. Zostawiłem. Wczoraj miałem chwilę czasu

> aby zerknąc na pacjenta. Po pół sekundzie kręcenia jakby zaskoczył i zdechł. Później nic, zero

> reakcji na kilkukrotne próby kręcenia po nawet 10 sekund. Iskra jest, paliwo dochodzi. Nawet

> korek wlewu wykręciłem bo myślałem że coś tam się zatkało i podciśnienie robi

> Rok tremu miałem podobnie, wtedy dławił się i się nie wkręcał na obroty, w serwisie pwoiedzieli że

> wyczyścili gaźnik i jest OK. Z tym że wtedy od nowości zrobił z 3 tysie a teraz od czyszczenia

> moze z 500km ...

> Wiem, że to chinol i wiele wymagać nie mogę ale może ktoś coś podpowie?

ewidentnie problem z paliwem

sprawdź:

- podciśnieniowy kranik paliwa

- poziom paliwa w gaźniku (czy się przypadkiem zaworek pływakowy nie zaciął

- czy np zaraz po zgaśnieciu w filtrze paliwa jest paliwo

- czy przypadkiem z kroćca gaźnika nie odpiął się wężyk podciśnienia do kranika paliwa

obstawiam - małą ilość paliwa w filtrze paliwa, ściągnij, zalej do pełna filter i śmigaj

w dalszej kolejności gaźnik i poziom paliwa

na końcu kranik

problem z elektroniką raczej odpadają z tego co napisał kolega powyżej nie wygląda mi to na elektronikę

Napisano

> cos takiego http://allegro.pl/longjia-lj50qtk-2009r-49-cm-i2542201161.html

> Ostatnio jak nim jechałem w połowie czerwca nagle zaczął zdychać tak jakby paliwo sikończyło. Do

> chałupy miałem blisko, dopchałem. Po jakimś czasie odpalił bez problemu i po kilku minutach

> testów w okolicy znów zdechł. Później sprawdziłem iskrę - jest, sprawdziłem czy świeca mokra -

> czuć benzynę. Odpałił, postawiłem włączonego koło garażu, pogazowałem, zostawiłem na chodzie,

> po kilku minutach znów zaczął zdychać i tak non stop. Zostawiłem. Wczoraj miałem chwilę czasu

> aby zerknąc na pacjenta. Po pół sekundzie kręcenia jakby zaskoczył i zdechł. Później nic, zero

> reakcji na kilkukrotne próby kręcenia po nawet 10 sekund. Iskra jest, paliwo dochodzi. Nawet

> korek wlewu wykręciłem bo myślałem że coś tam się zatkało i podciśnienie robi

> Rok tremu miałem podobnie, wtedy dławił się i się nie wkręcał na obroty, w serwisie pwoiedzieli że

> wyczyścili gaźnik i jest OK. Z tym że wtedy od nowości zrobił z 3 tysie a teraz od czyszczenia

> moze z 500km ...

> Wiem, że to chinol i wiele wymagać nie mogę ale może ktoś coś podpowie?

Hejka, serwis masz w wilmacie?

Jak chcesz moge podeslac ci namiary na kumpla co tam robi

Napisano
  • Autor

> ewidentnie problem z paliwem ...

Dzięki, będę kombinował

Napisano
  • Autor

> Hejka, serwis masz w wilmacie?

> Jak chcesz moge podeslac ci namiary na kumpla co tam robi

Cześć

No daje go do Wilmatu ale teraz moto nie odbierają gdyż nie ma komu busem jeździć a pchać kilkanaście km do serwisu nie uśmiecha mi się smile.gif. Nie mam teraz czym podwieźć wynalazku ...

Ten Twój znajomy porusza się w moich rewirach co by pasiło mu kiedyś zajechać jakoś przy okazji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.