Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zdalne sterowanie centralnym zamkiem

Featured Replies

Napisano

witam

posiadam w swojej asterce centralny zamek, chcialbym zamontowac zdalne sterowanie centralka za pomoca pilota. do czego podlaczam przewody? gdzie miesci sie centralny zamek - w drzwiach kierowcy?

pozdrawiam

Napisano

tez chcialem zamontowac pilota ale zrezygnowalem bo nie bedzie ryglowac drzwi

jak zamontowac znajdziesz na naszej autokacikowej stronie

Napisano

> witam

> posiadam w swojej asterce centralny zamek, chcialbym zamontowac

> zdalne sterowanie centralka za pomoca pilota. do czego podlaczam

> przewody? gdzie miesci sie centralny zamek - w drzwiach

> kierowcy?

> pozdrawiam

Przeszukaj archiwum. Sporo o tym było. Jeżeli masz fabryczny centralny zamek to jego sterownik mieści się w prawym słupku, pod plastikami przy nogach pasażera. Tam znajdziesz wszystkie potrzebne ci przewody, w które trzeba się wpiąć.

Sterowanie impulsami masy na dwa przewody, zdaje się, że brązowe z kolorowymi paskami ale tego nie jestem pewny... wyleciało mi z pamięci.

Przewody do sterowania można także znaleźć przy wiązce wchodzącej do drzwi kierowcy.

Napisano

> witam

> posiadam w swojej asterce centralny zamek, chcialbym zamontowac

> zdalne sterowanie centralka za pomoca pilota. do czego podlaczam

> przewody? gdzie miesci sie centralny zamek - w drzwiach

> kierowcy?

> pozdrawiam

Pod prawym słupkiem przynajmniej u mnie nie ma miejsca do zamontowania centralki sterownika radiowego.

Wygodniej (i mniej roboty) jest zamontowac pod lewym (a sumie to za albo obok skrzynka bezpieczników.

Kable do właczników dzwiowych podpinasz do szarego kabla od włacznika w drzwiach kierowcy, masa do grubego brazowego kabla , plus do grubego czerwonego, otwieranie pod brązowy z białym paskiem, zamykanie pod brązowy z czerwonym paskiem (oczywiscie poprzez przekaźniki, podajemy mase). Wszystko znajdziesz pod osłona lewego jak i prawego słupka.

Napisano

według opisu firmy produkującej alarmy, ryglowanie drzwi w oplu można zrealizować wystawiając podwójne impulsy sterowania centralnego zamka. Są takie alarmy które to realizują.

• 3 miesiące później...
Napisano

zdjalem boczki po obu stronach nawet ale tam jest tyle kabli z oznaczeniami np braz z paskiem czerw lub bialym ze niemam pojecia w ktory sie wpiac frown.gif ma ktos moze jakies zdjecia calej operacji?

--------------

astra F '97 1.6 v8

Napisano

Ja ostatnio zakładałem sterowanie z pilota centralem w Astrze F. Centralkę umieściłem w lewym słupku za dwoma złączami wiązek głównych.Wszystko działa pieknie.

A kabli nie sposób nieznaleźć bo niema dwóch identycznie oznaczonych. Opis kabli podał Paviu. Poszukaj dokładnie.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.