Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek wielorowkowy

Featured Replies

Napisano

Witam, spadł mi już drugi raz pasek napędu urządzeń pomocniczych (wielorowkowy). Normalnie dojechałem do domu, po godzinie odpalam i alternator failure, wspomagania brak. Macie może jakieś pomysły co może być przyczyną? Rolki od tego paska wszystkie wymienione jakiś rok temu.

Napisano

> Witam, spadł mi już drugi raz pasek napędu urządzeń pomocniczych (wielorowkowy). Normalnie

> dojechałem do domu, po godzinie odpalam i alternator failure, wspomagania brak. Macie może

> jakieś pomysły co może być przyczyną? Rolki od tego paska wszystkie wymienione jakiś rok temu.

Wymieniałeś cały napinacz czy tylko rolkę? Prawdopodobnie któryś element prowadzący jest krzywy - najprawdopodobniej wyrobiony napinacz.

Napisano
  • Autor

> Wymieniałeś cały napinacz czy tylko rolkę? Prawdopodobnie któryś element prowadzący jest krzywy -

> najprawdopodobniej wyrobiony napinacz.

Pojęcia nie mam, mechanik wymieniał chyba rolki i napinacz.

Napisano
  • Autor

> a pasek kiedy był wymieniany?

Jakiś rok temu razem z rolkami i miesiąc temu jak spadł.

Napisano
  • Autor

> zamiennik czy oryginał?

Zamawiał w Intercars-ie, jaki to nie wiem.

Napisano

pytam bo wiele razy się przejechałem na zamienniku. Jego jakość czasami pozostawia wiele do życzenia

Napisano
  • Autor

> pytam bo wiele razy się przejechałem na zamienniku. Jego jakość czasami pozostawia wiele do

> życzenia

Myślisz, że może być to wina paska? Zamówić w serwisie ori?

Mechanik wspominał, że na kole pasowym sprężarki klimy jest rdzawy nalot.

Napisano

może być powodem, aczkolwiek ręki nie dam sobie uciąć. Najlepiej to było by go ściągnąć i podjechać gdzieś to sklepu gdzie owy pasek będzie i sprawdzić czy długość ta sama, czy sprężystość też

Napisano
  • Autor

> może być powodem, aczkolwiek ręki nie dam sobie uciąć. Najlepiej to było by go ściągnąć i podjechać

> gdzieś to sklepu gdzie owy pasek będzie i sprawdzić czy długość ta sama, czy sprężystość też

Z tym to będzie problem, zamówię w serwisie ori.

Jeżeli łożysko sprężarki klimy jest do wymiany, czy będzie mogło zrzucać pasek?

Napisano

jeśli wałek będzie będzie chodził w wszystkie strony to jest taka szansa. Najlepiej byłoby odpalić parcha i patrzeć na rolki. Może któraś z rolek się już zmęczyła? Oczywiście dobrze jest zwiększać obroty silnika i patrzeć cały czas

Napisano
  • Autor

Ok dzięki, idę spać, o wynikach poinformuję.

Napisano
  • Autor

Sprawa wygląda tak: rolka napinacza jest ułożona pod kątem, tak że pasek nie idzie po osi rolki. Myślicie, że to może być przyczyną?

Napisano

> Sprawa wygląda tak: rolka napinacza jest ułożona pod kątem, tak że pasek nie idzie po osi rolki.

> Myślicie, że to może być przyczyną?

Rolki i koła pasowe, po których przemieszcza się pasek klinowy, muszą znajdować się i pracować w jednej płaszczyźnie. W przeciwnym wypadku może następować zrzucanie paska klinowego i występuje ciągłe niszczenie tego paska (nierównomierne rozciąganie i strzępienie krawędzi).

Napisano

> Sprawa wygląda tak: rolka napinacza jest ułożona pod kątem, tak że pasek nie idzie po osi rolki.

> Myślicie, że to może być przyczyną?

no to przyczynę już znalazłeś, teraz trzeba to poprawić, a dodatkowo wymienić pasek, bo ten już może być kaput czyli na śmietnik z powodu takiego jak wyżej pisał kolega

Napisano
  • Autor

Dokładnie, pasek jest postrzępiony, jutro dojdzie napinacz razem z rolką (Ina) i nowy pasek Dayco.

Napisano
  • Autor

Jestem po wymianie, paska i rolki z napinaczem. Pasek jest równo ułożony na kołach i rolkach. Testuję i zobaczę co będzie się działo.

Pozdrawiam.

Radek

Napisano

jeśli wszystkie pozostałe rolki są ok.gif to problemu nie będzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.