Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek oleju na łączeniu silnika i skrzyni

Featured Replies

Napisano

Witam.

Kapie olej z łączenia silnika i skrzyni. Jest to olej z silnika, w żadnym wypadku przekładniowy. Nie spływa po misce, tylko ścieka tak jakby zza blaszanej osłony koła zamachowego. Po jej odchyleniu widać że zamach jest mokry od strony silnika.

Wymieniony simmering na wale (nawet dwa razy). Wymieniona papierowa uszczelka pomiędzy blokiem a obudową simmeringu. Miska ściągana i przyklejana na nowo. Po żadnej z tych operacji nic się nie poprawiło.

Oglądałem z każdej strony, nie widać żadnego pęknięcia bloku, nic. Podpowiedzcie co to może być bo nie mam już żadnego pomysłu. A wizja kolejnego ściągania skrzyni mnie przeraża

Napisano

A poprzedni simmering nie wytarł rowka na wale?

Trzeba jeszcze raz zrzucić skrzynię, koło zamachowe i szukać miejsca wycieku. Nikt za Ciebie tego nie zrobi, no chyba, że mechanik za odpowiednią kasę.

Napisano
  • Autor

> A poprzedni simmering nie wytarł rowka na wale?

> Trzeba jeszcze raz zrzucić skrzynię, koło zamachowe i szukać miejsca wycieku. Nikt za Ciebie tego

> nie zrobi, no chyba, że mechanik za odpowiednią kasę.

Wał nie ma żadnych niepożądanych śladów. Skrzynia była ściągana dwa razy i nie widzę absolutnie żadnego śladu, nic. Nie mam pojęcia jak to możliwe. Silnik był wyjęty z auta przez jakieś 3 miesiące i zaczęło cieknąć po włożeniu i odpaleniu.

Napisano

> A poprzedni simmering nie wytarł rowka na wale?

> Trzeba jeszcze raz zrzucić skrzynię, koło zamachowe i szukać miejsca wycieku. Nikt za Ciebie tego

> nie zrobi, no chyba, że mechanik za odpowiednią kasę.

moze na sucho byl osadzony na wale badz to o czym wspomniales - wytarty wal od starego?

Napisano

Sprawdź czy czop wału nie jest zaślepiony brokiem, może właśnie z niego.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi - ale problem rozwiązany w inny sposób. Założyłem nowy simmering, ale przed montażem wyciągnąłem z niego sprężynkę i nieco ją skróciłem (skręciłem). Wszedł ciaśniej i trzyma. Widocznie jednak coś z wałem jest nie tak, co nie było widoczne na pierwszy rzut oka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.