Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sprawdzić, czy radio działa?

Featured Replies

Napisano

Czy wystarczy podpiąć pod 12 V - pin power supply pod plus i ground pod minus, czy to za duże uproszczenie? Grać to wiem, że bez głośników nie będzie, ale chodzi o jakikolwiek znak życia...

Napisano

niby tak aczkolwiek wszystko zależy od tego czy masz dodatkowy kabelek do zasilania +12 po stacyjce. Wówczas będziesz go musiał zmostkować z plusem

Napisano
  • Autor

Dzięki, kolego! 20.GIF Zrobiłem, jak napisałeś i...

Wyświetliło się FM1 87,5 , więc chyba nie jest źle.

Pacjent to daewoo AKF-7261V, które "dostałem gratis" do poloneza trucka z 1996 r. Zanim go kupiłem, mieszkała w nim mysz, która widocznie poprzegryzała kable i dlatego radio nie grało. Czyli jest szansa, że zagra (głośniki działają, bo sprawdzałem innym odbiornikiem).

Dzięki jeszcze raz! waytogo.gif

Napisano

ta stacja pojawia się na każdym radiu z elektronicznym cyferblatem po podłączeniu zasilania

Napisano
  • Autor

Wiem, bo to jest najniższa częstotliwość, ale grunt, że trybi. Myślałem, że odbiornik definitywnie do utylizacji, bo stan wizualny niezbyt obiecujący.

Napisano
  • Autor

No i dupa - włączać się włącza, ale tylko szumi, nawet po podłączeniu anteny i wybraniu odpowiedniej częstotliwości.

Jeszcze obok antenowego kabla, od anteny idzie jeden jakby elektryczny. Może z czymś go trzeba połączyć, ale antena nie jest wysuwana. niewiem.gif

Napisano

> No i dupa - włączać się włącza, ale tylko szumi, nawet po podłączeniu anteny i wybraniu

> odpowiedniej częstotliwości.

> Jeszcze obok antenowego kabla, od anteny idzie jeden jakby elektryczny. Może z czymś go trzeba

> połączyć, ale antena nie jest wysuwana.

PRAWDOPODOBNIE jest to kabel do zasilania wzmacniacza antenowego, który przy braku zasilania nie wzmacnia, a tłumi sygnał (stąd brak odbioru). Należy go podłączyć do odpowiedniego styku w kostce ISO (zwykle jest to styk nr 5 i zwykle jest oznaczony jako ANT lub REMOTE).

Zacznij jednak od wetknięcia w gniazdo antenowe zwykłego przewodu o długości kilkudziesięciu cm - jeśli zacznie grać, to wiesz o co chodzi. ok.gif

Napisano
  • Autor

W polonezie trucku z 1996 powinna być kostka ISO?

Napisano

> W polonezie trucku z 1996 powinna być kostka ISO?

Tak w każdym polonezie fabrycznie masz montowaną kostke iso...

Napisano
  • Autor

W moim nie ma. Zresztą, gdyby była, i tak nie pasowałaby do radia (daewoo, więc prawdopodobnie fabrycznego).

Napisano

> W moim nie ma. Zresztą, gdyby była, i tak nie pasowałaby do radia (daewoo, więc prawdopodobnie

> fabrycznego).

Masz rozpiskę styków w gnieździe radia?

Napisano
  • Autor

Mam naklejkę na odbiorniku, który kabel gdzie idzie. Niestety, baterie mi padły i nie mam jak zrobić zdjęcie...

Napisano
  • Autor

Tylko telefon na szczęście nie zawiódł, ale jakość masakryczna (nokia 6300; robione w samochodzie przy oświetleniu z sufitu pomieszczenia):

286256757-Zdj%EAcie539.jpg

Napisano

no i lipa bo nie widać co tam pisze, najlepiej zrób foto lepki z rozpiską styków, a nie całego tyłu. Jeśli nie dasz rady to napisz tutaj co tam jest napisane

Napisano
  • Autor

No i udało się 270635636-JUMP2.gif

Tajemniczy kabelek od anteny wystarczyło podpiąć do plusa. Ale żeby nie było za dobrze, dotknąłem gdzieś marnie zaizolowanym zasilaniem, iskra poszła i teraz świeci mi kontrolka ładowania, nawet gdy motor jest odpalony. Faq! irked.gif

PS. Lepsze zdjęcia wraz z dokładniejszym opisem zrobię i wrzucę, jeśli komuś się przydadzą.

Napisano

no to jednym słowem zrobiłeś zwarcie, weź miernik i zmierz ładowanie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.