Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No co to? Pewne gniazdo przy liczniku...

Featured Replies

Napisano

Panowie, zakupiłem liczniki na elektronikę do mojego punciaka.

wyjąłem swoje i porównałem z tymi, które zakupiłem zlosnik.gif

No i u mnie brakuje... no właśnie...

takiej jednej części z gniazdem.... do czego to gniazdo?

gbef_1b9_ub5gi.jpg

Napisano

Jeśli mowa o górnym liczniku to jest on z ELX i w tej kostce znajduje się moduł informujący o spalonej żarówce świateł STOP.

Napisano
  • Autor

> Jeśli mowa o górnym liczniku to jest on z ELX i w tej kostce znajduje się moduł informujący o

> spalonej żarówce świateł STOP.

dzięki ok.gif

rozumiem, że te zegary również można ze sobą podmienić?

bo jest taki problem, że jak podmieniam to w tych z ELX prędkościomierz wogóle nie wstaje a w tych drugich głupieje... tzn. ruszam i wskazówka nie opada przy zwalnianiu... leci do końca licznika po czym za jakiś czas wraca na 40 i tam stoi bijąc kilometry (nie zależnie czy jadę i czy wogólę jadę) - tu była wstępna diagnoza, że padła elektronika licznika...

kupiłem drugi licznik... i tu nie wstaje wskazówka wogóle...

ktoś wie co tu jest grane??

Napisano

Można podmieniać jak najbardziej ok.gif Ten układ nie ma wpływu na działanie reszty, on jest tylko odpowiedzialny do zapalenia kontrolki na desce.

Masz jakiegoś babola w wiązce albo oba liczniki padnięte. Mam działający licznik, jak coś mogę Ci tanio odsprzedać lub wysłać do sprawdzenia.

Napisano
  • Autor

> Można podmieniać jak najbardziej Ten układ nie ma wpływu na działanie reszty, on jest tylko

> odpowiedzialny do zapalenia kontrolki na desce.

> Masz jakiegoś babola w wiązce albo oba liczniki padnięte. Mam działający licznik, jak coś mogę Ci

> tanio odsprzedać lub wysłać do sprawdzenia.

NOSZZZZZZZZ.... faaaaaa

sciana.gif

Liczniki kupiłem od tego gościa z FFP

Zapewniał, że są dobre... icon_rolleyes.gif

Ręcęęęę mi już opadają... zaraz naprawa licznika przekroczy koszt wymiany UPG rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

teraz jak wykluczyć babola w wiązce...

najlepiej jakby mi tu jakiś majster to ogarnął ale nie mogę takiego namierzyć... sick.gifclown.gif

Napisano

Na początek to wyczyść wszystkie styki, potem miernikiem posprawdzaj czy nie gubi się masa bo zazwyczaj z tego powodu wariują zegary.

Napisano
  • Autor

> Na początek to wyczyść wszystkie styki, potem miernikiem posprawdzaj czy nie gubi się masa bo

> zazwyczaj z tego powodu wariują zegary.

ale tu nie ma winy masy...

reszta jest ok...

w jednych licznikach głupieje prędkościomierz, a w tych co nabyłem nie podnosi się, nawet nie drgnie (chyba, że jak walnę w licznik!) wskazówka od prędkości...

najlepszym rozwiązaniem byłoby podpięcie zegarów "od kolegi, co jeździ z nimi sprawnyi"... ale tu jest taki problem, że nie znam nikogo z takim puntem.... oslabiony.gif

Napisano

Na twoim miejscu sprawdziłbym sygnał z impulsatora czy też nie głupieje i czy wiązka od niego do zegarów cała wink.gif Jeśli impulsy do wtyczki zegarowej dochodzą normalnie to padnięte zegary. Jakbyś miał schemat to można sprawdzić czy masz wszędzie +12V i -12V wink.gif

Napisano
  • Autor

> Na twoim miejscu sprawdziłbym sygnał z impulsatora czy też nie głupieje i czy wiązka od niego do

> zegarów cała Jeśli impulsy do wtyczki zegarowej dochodzą normalnie to padnięte zegary. Jakbyś

> miał schemat to można sprawdzić czy masz wszędzie +12V i -12V

impulsator jest nowy... fabrycznie nowy...

w takim razie i jedne i drugie liczniki są kaput...

na poniedziałek umówiłem się wstępnie z elektronikiem i niech się bawi... obawiam się, że ja ze swoją wiedzą wiele nie zdziałam już... i więcej wydam na kolejne liczniki i inne duperele niż usługa u fachowca icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.