Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scenic II klamka zewnętrzna

Featured Replies

Napisano

Temat jest taki, że wylata część klamki z drzwi pasażera-tył-prawy (trzymało się na klej).

O ta część zaznaczona na foto.

scenicklamka.jpg

Po prostu można podejść i wyjąć to.

Nie widać aby jakiś zaczep był urwany czy połamane cokolwiek przy tej części.

Czy czegoś brakuje w drzwiach od wewnątrz, które trzyma ten kawałek? Czy jak to jest montowane?

Napisano

> Temat jest taki, że wylata część klamki z drzwi pasażera-tył-prawy (trzymało się na klej).

> O ta część zaznaczona na foto.

> Po prostu można podejść i wyjąć to.

> Nie widać aby jakiś zaczep był urwany czy połamane cokolwiek przy tej części.

> Czy czegoś brakuje w drzwiach od wewnątrz, które trzyma ten kawałek? Czy jak to jest montowane?

u mnie nic nie wylata hmm.gif i nie zgłębiałem tematu ,ale z ciekawości zapytam ile dałeś za swojego scenica?

bo widać że trochę mankamentów ma hmm.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie nic nie wylata i nie zgłębiałem tematu ,ale z ciekawości zapytam ile dałeś za swojego

> scenica?

> bo widać że trochę mankamentów ma

Rozrząd to wiedziałem że będzie za rok do roboty. Tylko KZFR mnie zaskoczyło.

Reszta to chyba nie jakieś wielkie mankamenty. Zaślepka klamki, wycieraczki Kolega polecał wymienić.

Suma summarum jest kilka rzeczy do roboty jak to w używanym aucie.

Powoli będę robił. Przy zakupie zostawiłem bufor na takie tematy...

Napisano

W drzwiach kierowcy chyba tą część można wyjąć (żeby awaryjnie otworzyć auto). Może sprawdź jak się tam trzyma i będziesz wiedział czego brakuje.

A skoro z tym autem, jak tu czytam, trochę się dzieje, to z rozrządem bym chyba nie czekał do przyszłego roku. Ja również kupiłem w tym roku scenica II i to diesla tongue.gif, ale nic się z nim nie dzieje (odpukać), a przejechałem ze 4 tys. km od kwietnia (niewiele). Oczywiście po kupnie wymieniony rozrząd i filtry.

Napisano

> W drzwiach kierowcy chyba tą część można wyjąć (żeby awaryjnie otworzyć auto).

. . . no właśnie taka konstrukcja jest w drzwiach kierowcy. Jak z karty drzwi nie otworzysz to po wyjęciu tej zaślepki jest zamek na ten mały kluczyk.

Napisano

> Rozrząd to wiedziałem że będzie za rok do roboty. Tylko KZFR mnie zaskoczyło.

> Reszta to chyba nie jakieś wielkie mankamenty. Zaślepka klamki, wycieraczki Kolega polecał

> wymienić.

> Suma summarum jest kilka rzeczy do roboty jak to w używanym aucie.

> Powoli będę robił. Przy zakupie zostawiłem bufor na takie tematy...

jop wiem wiem bo ja też kupowałem w świetnym stanie ale i tak wyszło parę rzeczy ok.gif

Napisano

> W drzwiach kierowcy chyba tą część można wyjąć (żeby awaryjnie otworzyć auto). Może sprawdź jak się

> tam trzyma i będziesz wiedział czego brakuje.

> A skoro z tym autem, jak tu czytam, trochę się dzieje, to z rozrządem bym chyba nie czekał do

> przyszłego roku. Ja również kupiłem w tym roku scenica II i to diesla , ale nic się z nim nie

> dzieje (odpukać), a przejechałem ze 4 tys. km od kwietnia (niewiele). Oczywiście po kupnie

> wymieniony rozrząd i filtry.

dokładnie tak jak mówisz z rozrządem bym nie czekał ok.gif mój brat twierdził że ma jeszcze 10 tys gdzieś i po tysiącu mu padł hehe.gif

Napisano
  • Autor

> dokładnie tak jak mówisz z rozrządem bym nie czekał mój brat twierdził że ma jeszcze 10 tys

> gdzieś i po tysiącu mu padł

KZFR zrobie z rozrzadem.

boje sie rozkrecac kokejna klamke smile.gif dlatego pytam.

ten sie nie myli kto nic nie robi...

Napisano

> KZFR zrobie z rozrzadem.

> boje sie rozkrecac kokejna klamke dlatego pytam.

> ten sie nie myli kto nic nie robi...

Ale w drzwiach kierowcy ten kawałek się normalnie wyciąga a nie rozkręca.

Napisano

To jest zaslepka w drzwiach gdzie nie ma zamka, owa zaslepke wyciaga sie azeby zdemontowac klamke, jest ona blokowana wewnatrz drzwi- w sensie z boku, nalezy zdemontowac mala czarna zaslepke-czarny korek i jakis drutem pchnac blokade(taki kawalek blachy) w kierunku przodu auta i ma trzymac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.