Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MK II - Jakie światła

Featured Replies

Napisano

Hej

Doszło to tego że światła w kropku świecą tak beznadziejnie, że nawet jak jadę na drogowych nikogo nie oślepiam...

W związku z tym co proponujecie na zmianę?

Porządne zamienniki czy używki?

Raczej H7 czy H1?

Napisano
  • Autor

> Bylo troche o tym, chyba ze 3 miesiace temu, moze 4. Poszukaj

Czyli tylko valeo... zapłace 40% tego co za auto dałem sciana.gif

Napisano

tylko H7 - H1 świecą jak świeczki.

Najlepiej nowe, bo odbłyśniki są kijowej jakości i używki mogą tez być do niczego...

Ja kupiłem valeo i były dobre

Depo sie rozleciały w rok. Chińskich nawet nie tykałem.

Napisano

Przerabiałem temat w ub. r. więc napiszę jak to jest. Najpierw znany portal aukcyjny i ceny zamienników 150-200 zł w zależności od firmy i obrotności sprzedającego. Mając zakres cenowy wybrałem się do Sośnicy zbadać teren używek. Nie udało mi się znaleźć lamp do kompletu. Albo były (L) H1 + (P) H7 czy odwrotnie, albo jeden z halogenem, drugi bez. Nie chciałem wyrzucać kasy w błoto więc jeszcze się powstrzymałem z zakupem. Porównałem też namacalnie używki i podróby.

Jam mówi pismo "szukajcie a znajdziecie" - na wspomnianym portalu pojawił się nowy komplet Valeo H7 z niewielkim defektem za 500 + przesyłka. Udało mi sie uhandlować koszty przesyłki.

Różnica między oryginałami a chłamem jest widoczna na pierwszy rzut oka nawet dla laika. Na dodatek oryginały mają wszystko, tzn. żarówki (ja mam Philipsy) i silniczki. W podróbkach stanowi to dodatkowy koszt, szczególnie jeśli zmienisz rodzaj żarówek. Wypinasz stare lampy, podpinasz nowe i gotowe. Nie wiem, czy podróbki można tak łatwo dopasować.

Napisano

> Hej

> Doszło to tego że światła w kropku świecą tak beznadziejnie, że nawet jak jadę na drogowych nikogo

> nie oślepiam...

jaki powód?

> W związku z tym co proponujecie na zmianę?

ori, zdrową używkę ok.gif

> Porządne zamienniki czy używki?

opcja pierwsza ok.gif

> Raczej H7 czy H1?

tylko h7 ok.gif

Napisano
  • Autor

> Przerabiałem temat w ub. r. więc napiszę jak to jest. Najpierw znany portal aukcyjny i ceny

> zamienników 150-200 zł w zależności od firmy i obrotności sprzedającego. Mając zakres cenowy

> wybrałem się do Sośnicy zbadać teren używek. Nie udało mi się znaleźć lamp do kompletu. Albo

> były (L) H1 + (P) H7 czy odwrotnie, albo jeden z halogenem, drugi bez. Nie chciałem wyrzucać

> kasy w błoto więc jeszcze się powstrzymałem z zakupem. Porównałem też namacalnie używki i

> podróby.

> Jam mówi pismo "szukajcie a znajdziecie" - na wspomnianym portalu pojawił się nowy komplet Valeo H7

> z niewielkim defektem za 500 + przesyłka. Udało mi sie uhandlować koszty przesyłki.

> Różnica między oryginałami a chłamem jest widoczna na pierwszy rzut oka nawet dla laika. Na dodatek

> oryginały mają wszystko, tzn. żarówki (ja mam Philipsy) i silniczki. W podróbkach stanowi to

> dodatkowy koszt, szczególnie jeśli zmienisz rodzaj żarówek. Wypinasz stare lampy, podpinasz

> nowe i gotowe. Nie wiem, czy podróbki można tak łatwo dopasować.

Ten defakt to ułamane jedno z mocowań?

Też widziałem takie za jakieś 400 zł komplet

Napisano
  • Autor

> jaki powód?

Klosz jest jak mleko, pozatym pewnie odbłyśniki już się kończą

> ori, zdrową używkę

> opcja pierwsza

> tylko h7

Czyli będe szukał ori

Napisano

> Klosz jest jak mleko, pozatym pewnie odbłyśniki już się kończą

> Czyli będe szukał ori

zerknij na stronkę w moim profilu, a propos "mleka" na kloszu, daj foty podobne do tych co mam u siebie, to może się coś zrobi, odbły śniki do napylenia, soczewki do czyszczenia, a zawsze zostaje ori lampa wink.gif

to tak, jak 3 rozwiązanie swiety.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ten defakt to ułamane jedno z mocowań?

> Też widziałem takie za jakieś 400 zł komplet

Mocowania mozna dokupic w ASO, sa dostepne.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Ten defakt to ułamane jedno z mocowań?

> Też widziałem takie za jakieś 400 zł komplet

Nie, wszystkie mocowania były w porządku. Jeden reflektor miał lekko ukruszoną szybkę klosza mniej więcej na środku tam, gdzie jest takie jakby wgłębienie. Był to dosłownie "ugryziony" brzeżek, a uszkodzenie nie spowodowało rozszczelnienia reflektora. Jednak dla pewności dopakowałem to miejsce silikonem. Jak na razie jest ok, żadne deszcze czy myjnie nie zalały lamp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.