Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem przy otwieraniu szyby bagaznika

Featured Replies

Napisano

Witam szanowne grono!

Na poczatku wakacji zauwazylem ze przy otwieraniu szyby bagaznika lekko wadzi o cos (pewnie przy zamku). Posmarowalem, sprobowalem regulacji dzyndzla ktory wchodzi w zamek ale tam jest brak regulacji...

NIe przeszkadzalo mi to bo szybe rzadko otwieram.

A dzis - nie dosc ze wadzi przy otwieraniu to jeszcze problem z zamknieciem.

Tak jakby ten dzyndzel obsunal sie nizej, albo zamek poszedl do gory bo widac wyrazni ze dzyndzel jest tylko w gornej czesci umazany smarem z zamka.

Gdzie szukac? a moze cos innego sie przestawilo - cala szyba? ale to bym widzial po karoserii...a ogolnie jest OK. Ani klapa bagaznika ani sama szyba nie jest przestawiona. Dzwonka zadnego tez nie bylo wink.gif

Napisano

Zamek ma regulację, może śruby popuściły i się przestawił smile.gif Gdzieś mam foto to zapodam wieczorkiem smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zamek ma regulację, może śruby popuściły i się przestawił Gdzieś mam foto to zapodam wieczorkiem

będę wdzięczny...

w sumie to juz nie raz rozbieralem te plastiki i zamek mialem jak na dłoni ale nigdy sie mu nie przygladalem.....wyglada na to jakby zamek przesunal sie w dol.

Napisano
  • Autor

> Zamek ma regulację, może śruby popuściły i się przestawił Gdzieś mam foto to zapodam wieczorkiem

Niestety...zamek ma regulacje tylko lewo - prawo i dolownie 1mm w gore i dol...to mnie nie ratowalo...

Okazalo sie ze szyba opadła. Nie wiem do konca dlaczego, ale tak opadla ze az lakier zdrapal sie z rantu pokrywy bagaznika.

Zdjalem 3-cie swiatlo stop (4 sruby), poluzowalem 2 sruby trzymajace szybe (17mm) i 2 na skraju szyby tak jakby gumowe odboje (10mm) i docisnalem szybe ku gorze. Troszke za mocno ale nie mialem czasu na regulacje bo zaczelo padac.

Przyczna chyba sa te gumowe odboje po bokach szyby. Nie wiem jak to jest dokladnie zamocowane, ale te gumowe uszczelki sparcialy i chyba odkleily sie od powierzchni szyby i pewnie przez nie szyba opadla.

Teraz szyba zamyka sie idealnie na zamku, a otwieranie jej z guzika dalej nie dziala (musza tam byc przepalone sciezki). Ale za to z pilota bez problemu....

Mysle ze jest to bardzo rzadki problem i nikomu nie zycze takiej sytuacji, zabawa z szyba nie jest zbyt bezpieczna. Strach ze sie za mocno dokreci srube i trzask frown.gif

szerokosci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.