Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawiał ktoś Pandę używając zamienników?

Featured Replies

Napisano

Poszukuję jakichś opinii na temat dostępnych na allegro lub w polcarze zderzaków i błotników, tzw. zamienników. Miał ktoś z nimi do czynienia w Pandzie? Chodzi mi o zderzaki do lakierowania- cena zamiennika waha się od 120 do 140zł podczas gdy oryginał kosztuje przeszło 300. W przypadku błotników różnica jest mniejsza- 120 do 200zł na korzyść zamiennika. Jak wygląda sprawa jakości i spasowania tych tanich części względem oryginałów.

Będę bardzo wdzięczny za każdą opinię (praktyków, nie teoretyków smile.gif)

Napisano

Kupowałem maskę błotnik i wzmocnienie czołowe, jakość nie najlepsza, ze wzmocnienia wyłażą nitonakrętki jak mocniej dokręcisz, ze spasowaniem błotnika i maski to blacharz sypał k... ale w końcu jakoś mu się udało to mniej więcej spasować, do tego błotnik był wrzucony do paczki luzem i trochę się poobijał za to maska zapakowana perfekcyjnie. W sumie ja nie narzekam ale pewnie to loteria kto co trafi bo wszystkie te zamienniki robią żółte ręce.

Napisano
  • Autor

> Kupowałem maskę błotnik i wzmocnienie czołowe, jakość nie najlepsza, ze wzmocnienia wyłażą

> nitonakrętki jak mocniej dokręcisz, ze spasowaniem błotnika i maski to blacharz sypał k...

> ale w końcu jakoś mu się udało to mniej więcej spasować, do tego błotnik był wrzucony do

> paczki luzem i trochę się poobijał za to maska zapakowana perfekcyjnie. W sumie ja nie

> narzekam ale pewnie to loteria kto co trafi bo wszystkie te zamienniki robią żółte ręce.

Dzięki za opinię ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

elementy blacharskie i wzmocnienia czołowe lepiej kupić używane ale oryginalne. Nawet jesli bedą dużo droższe.

Nowy tzw prywatny błotnik potrafi doszczętnie zgnić w ciągu półtora roku. Miałem taki przypadek w punto. Po roku od montażu zupełnie nowego błotnika pojawiły sie ogromne ogniska rdzy nawet na środku elementu! Po połtora roku były już dziury i błotnik nadawał sie na smietnik. Pomijam kwestie spasowania bo z podróbą zawsze są niezłe klocki przy dopasowywaniu. Podobnie lepiej kupić oryginalne lampy i kierunki. Te kompletnie już nie pasują. Nie wiem skąd chinczyki biorą formy do odlewania tych plastików ale ewidentnie robią to "na oko".

Jedynie co mi pasowało w miare to zderzak przedni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.