Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[A3 8L 1.8 AGN] Jak płynie płyn przez chłodnicę?

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam może dość lamerskie pytanie ale jak płynie płyn przez chłodnicę w moim silniku? Termostat otwiera sie i płyn wypływa z bloku na chłodnicę czy wpływa z chłodnicy przez termostat na blok? confused.gif

Próbuję ustalic z jakiego kierunku jest zasilana chłodniczka oleju w silniku AGN, czy bezpośrednio z bloku czy z człodnicy silnika? Mam pod nią podpięty reduktor gazowy i lepiej, żeby był w szeregu przed chłodniczką olejowa niż za nia:/

Napisano

> Witam,

> mam może dość lamerskie pytanie ale jak płynie płyn przez chłodnicę w moim silniku? Termostat

> otwiera sie i płyn wypływa z bloku na chłodnicę czy wpływa z chłodnicy przez termostat na

> blok?

> Próbuję ustalic z jakiego kierunku jest zasilana chłodniczka oleju w silniku AGN, czy bezpośrednio

> z bloku czy z człodnicy silnika? Mam pod nią podpięty reduktor gazowy i lepiej, żeby był w

> szeregu przed chłodniczką olejowa niż za nia:/

Termostat otwiera sie i płyn wypływa z bloku na chłodnicę

Napisano
  • Autor

> Termostat otwiera sie i płyn wypływa z bloku na chłodnicę

Rozumiem, ze wąż wychodzący od termostatu w stronę chłodnicy powinien parzyć a wąż powrotny płynu na bloku musi być chłodniejszy tak?:)

Napisano

> Rozumiem, ze wąż wychodzący od termostatu w stronę chłodnicy powinien parzyć a wąż powrotny płynu

> na bloku musi być chłodniejszy tak?:)

jak sie otworzy termostat to powinien parzyć waz od termostatu do chłodnicy

Napisano
  • Autor

> jak sie otworzy termostat to powinien parzyć waz od termostatu do chłodnicy

no właśnie, u mnie zanim otworzy się termostat to jest gorący ten drugi wąż a ten przy termostacie zimny dopóki nie wejdzie 90*, czyżby w AGN obieg był w drugą stronę, tzn. z chłodnicy na termostat? confused.gif

Napisano

> no właśnie, u mnie zanim otworzy się termostat to jest gorący ten drugi wąż a ten przy termostacie

> zimny dopóki nie wejdzie 90*, czyżby w AGN obieg był w drugą stronę, tzn. z chłodnicy na

> termostat?

wszystko jest ok u ciebie , tak powinno byc

Napisano
  • Autor

> wszystko jest ok u ciebie , tak powinno byc

sorry, że drążę temat, ale w takim razie wytłumacz mi dlaczego górny wąż jest gorący cały czas a ten dolny tylko ciepły (skoro idzie nim woda z bloku na chłodnice), znasz może jakąś literaturę, która potwierdza to co piszesz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.