Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[LACETTI] Lakier na progach i dole drzwi - pytanko

Featured Replies

Napisano

Witam,

Rozglądam się za Lacetti kombi, dotychczas oglądałem 2 egzemplarze w których zauważyłem w trakcie pomiaru grubości lakieru że lakier na dole wszystkich drzwi (na wysokość do ~10 cm od dolnej krawędzi) i progach jest wyraźnie grubszy (~ 200-250 mikronów) niż na pozostałych elementach (50-100 mikronów), widać też gołym okiem w tych miejscach taki jakby mini "baranek" pod lakierem który łagodnie przechodzi do standardowej grubości "gładkiego" lakieru .

Zastanawiam się czy jest to fabryczne zabezpieczenie progów i dołu drzwi czy też ingerencja lakiernika?

Po ogledzinach pierwszego Lacetti myslałem żę lakiernik coś poprawiał np. porysowane progi ale kiedy w kolejnym zobaczyłem coś podobnego to już sam nie wiem...

Czy ktoś mogłby sprawdzić jak to u niego wygląda?

Napisano

> Witam,

> Rozglądam się za Lacetti kombi, dotychczas oglądałem 2 egzemplarze w których zauważyłem w trakcie

> pomiaru grubości lakieru że lakier na dole wszystkich drzwi (na wysokość do ~10 cm od dolnej

> krawędzi) i progach jest wyraźnie grubszy (~ 200-250 mikronów) niż na pozostałych elementach

> (50-100 mikronów), widać też gołym okiem w tych miejscach taki jakby mini "baranek" pod

> lakierem który łagodnie przechodzi do standardowej grubości "gładkiego" lakieru .

> Zastanawiam się czy jest to fabryczne zabezpieczenie progów i dołu drzwi czy też ingerencja

> lakiernika?

> Po ogledzinach pierwszego Lacetti myslałem żę lakiernik coś poprawiał np. porysowane progi ale

> kiedy w kolejnym zobaczyłem coś podobnego to już sam nie wiem...

> Czy ktoś mogłby sprawdzić jak to u niego wygląda?

jest tak jak mowisz, próg i dół drzwi ma takiego baranka.

Napisano

> Witam,

> Rozglądam się za Lacetti kombi, dotychczas oglądałem 2 egzemplarze w których zauważyłem w trakcie

> pomiaru grubości lakieru że lakier na dole wszystkich drzwi (na wysokość do ~10 cm od dolnej

> krawędzi) i progach jest wyraźnie grubszy (~ 200-250 mikronów) niż na pozostałych elementach

> (50-100 mikronów), widać też gołym okiem w tych miejscach taki jakby mini "baranek" pod

> lakierem który łagodnie przechodzi do standardowej grubości "gładkiego" lakieru .

> Zastanawiam się czy jest to fabryczne zabezpieczenie progów i dołu drzwi czy też ingerencja

> lakiernika?

> Po ogledzinach pierwszego Lacetti myslałem żę lakiernik coś poprawiał np. porysowane progi ale

Potwierdzam tak jest fabrycznie.

Też się bałem. Po zmierzeniu było coś około 200um. Inne dla porównania w salonie miały tak samo

Napisano

TTTM

kwa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.