Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omega MV6 - co sadzicie ?? Prosze o podpowiedzi;)

Featured Replies

Napisano

> pamietaj ze to jeden z silników ktory LPG nie bardzo akceptuje.

a czy Z22XE lub Y22XE akceptuje LPG ?

Napisano

> a czy Z22XE lub Y22XE akceptuje LPG ?

Te dwa silniki są ze sobą bliźniacze i dobrze współpracują z LPG.

Napisano

pytanie, dlaczego u niego świeci się check?

i drugie

dlaczego tak wymył silnik, że świeci się jak psu jajca?

Napisano

> pytanie, dlaczego u niego świeci się check?

> i drugie

> dlaczego tak wymył silnik, że świeci się jak psu jajca?

Dla mnie ten silnik to nie jest wymyty tylko wyplakowany, a check engine się świeci pewnie od gazu grinser006.gif

Napisano

> Dla mnie ten silnik to nie jest wymyty tylko wyplakowany, a check engine się świeci pewnie od gazu

wymyty i wyplakowany

ciekawe jaki gaz, bo zaworów to ja nie widzę jeśli miałaby być sekwencja, pisze niby stag 300. No chyba, ze w V6 inaczej montują

no i reflektory do polerowania się nadają

Napisano
  • Autor

czy to na pewno check engine a nie rezerwa???

Napisano

A to niby dlaczego? Możesz to jakoś uzasadnić? facepalm%5B1%5D.gif

Co do rzekomego checka - check jest gdzie indziej. To jest rezerwa. idea.gif

Napisano

> czy to na pewno check engine a nie rezerwa???

a od kiedy w omegach check oznacza rezerwę? icon_eek.gif

Napisano

> pytanie, dlaczego u niego świeci się check?

> i drugie

> dlaczego tak wymył silnik, że świeci się jak psu jajca?

CHECK na MIDzie świeci się bo np. nie wcisnął pedału hamulca albo ma mało płynu do sprysków albo mało płynu chłodzącego albo jakaś żarówka się przepaliła albo oelmangel...

a rezerwa rzeczywiście daje po oczach...

Napisano

taa ziew.gif

Napisano

> a od kiedy w omegach check oznacza rezerwę?

A od kiedy w Omegach check jest przy wskaźniku paliwa? icon_rolleyes.gif

Sprawdź sobie zresztą na innych zdjęciach na tej aukcji.

Napisano
  • Autor

a od kiedy check engine zapala sie w miejscu rezerwy paliwa ??:P

Napisano

> CHECK na MIDzie świeci się bo np. nie wcisnął pedału hamulca albo ma mało płynu do sprysków albo

> mało płynu chłodzącego albo jakaś żarówka się przepaliła albo oelmangel...

> a rezerwa rzeczywiście daje po oczach...

o hamulcach też nie słyszałem. Też mam automata jak tamten, ten sam rocznik itp, a już takie pirdółki jak żarówka, olej czy co tam jeszcze to mógł wymienić, żeby nie robić sobie kłopotu

Napisano

> o hamulcach też nie słyszałem. Też mam automata jak tamten, ten sam rocznik itp, a już takie

> pirdółki jak żarówka, olej czy co tam jeszcze to mógł wymienić, żeby nie robić sobie kłopotu

W Omedze w automacie pierwszy komunikat po odpaleniu to check na wyświetlaczu z żądaniem wciśnięcia hamulca.

Zwróćcie uwagę na to, że na innych zdjęciach tego checka nie ma na midzie, co by potwierdzało moją teorię.

Napisano

> W Omedze w automacie pierwszy komunikat po odpaleniu to check na wyświetlaczu z żądaniem wciśnięcia

> hamulca.

> Zwróćcie uwagę na to, że na innych zdjęciach tego checka nie ma na midzie, co by potwierdzało moją

> teorię.

u mnie tylko napis po niemiecku, abym wcisnął hamulec. CHeck służy do czego innego, o informowaniu awarii lub braku czegoś

Napisano

> u mnie tylko napis po niemiecku, abym wcisnął hamulec. CHeck służy do czego innego, o informowaniu

> awarii lub braku czegoś

Do małego liftu w RM98 był jeden typ MIDa a później inny: inne ułożenie wyświetlanych informacji, itp.

U mnie w manualu 97 CHECK na MIDzie świeci się dopóki nie wcisne pedału hamulca lub jeśli jest jakaś usterka...

Napisano

> A to niby dlaczego? Możesz to jakoś uzasadnić?

> Co do rzekomego checka - check jest gdzie indziej. To jest rezerwa.

7 lat w serwisie Opel i kilkanascie samochodow przerobionych i ich rozne zachowanie. Pewnie sie znajdzie wielu ktorzy jezdza i sa zadowoleni, ale znajdzie wiele wiecej ktorzy beda klac na ten silnik.

Jeden to do dzisiaj stoi, a minelo juz 5 lat, gdyz odmowil naprawy silnika po zalozeniu przez siebie LPG do niego.

Napisano

> W Omedze w automacie pierwszy komunikat po odpaleniu to check na wyświetlaczu z żądaniem wciśnięcia

> hamulca.

> Zwróćcie uwagę na to, że na innych zdjęciach tego checka nie ma na midzie, co by potwierdzało moją

> teorię.

Tak jest, sprawdza zarowki w swiatlach STOP

Napisano

> 7 lat w serwisie Opel i kilkanascie samochodow przerobionych i ich rozne zachowanie. Pewnie sie

> znajdzie wielu ktorzy jezdza i sa zadowoleni, ale znajdzie wiele wiecej ktorzy beda klac na

> ten silnik.

> Jeden to do dzisiaj stoi, a minelo juz 5 lat, gdyz odmowil naprawy silnika po zalozeniu przez

> siebie LPG do niego.

Podaj swoje argumenty np. Beastowi :-)

A co do gazu, jest takie powiedzenie - lepszy dobry gazownik i h shhh.gifjowa instalacja niż na odwrót. Amen.

Na koniec tylko na własnym przykładzie - silnik 3,2V6, trochę bardziej skomplikowany osprzętem od 3,0V6. Automat. Gaz założony przy 200 tys. przelotu (Stag 300). Obecnie 320 tys. przelotu. I jedyne czynności przy gazie to dwa razy do roku wymiana filtrów i sprawdzenie mapy i szczelności. I gaz jest ostatnią rzeczą, z którą mam problem w samochodzie.

Napisano

> Podaj swoje argumenty np. Beastowi :-)

> A co do gazu, jest takie powiedzenie - lepszy dobry gazownik i h jowa instalacja niż na odwrót.

> Amen.

> Na koniec tylko na własnym przykładzie - silnik 3,2V6, trochę bardziej skomplikowany osprzętem od

> 3,0V6. Automat. Gaz założony przy 200 tys. przelotu (Stag 300). Obecnie 320 tys. przelotu. I

> jedyne czynności przy gazie to dwa razy do roku wymiana filtrów i sprawdzenie mapy i

> szczelności. I gaz jest ostatnią rzeczą, z którą mam problem w samochodzie.

Dlatego napisalem ze jeden bedzie chwalil a drugi plakal.

A źródło pewnie będzie zawsze w instalacji kto i jak zamontował. Ostatnie Auto Moto fajnie to opisuje, a ten silnik wskazuje jako jeżdżący z gazem ale z prawdopodobieństwem dużych kosztów eksploatacji.

Do tego przyłącza sie głos od instalatorów który mówi ze nie ma silnika ktory by nie mógł pracować na gazie, pytanie tylko jaką cene jest za tą eksploatacje zaplacic klient.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.