Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaciski problem - tłoczek zastany?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Po zabiegu malowania zacisków pojawił się mały problem.

Nigdy wcześniej nie zwróciłem na to uwagi lecz gdy auto jest w górze i kręce kołem to słychać jak klocki tra o tarcze i jakbym nim zakręcił to zaraz stanie.

Rozebrałem wszystko wyczyściłem lecz jest chyba problem z tłoczkiem mianowicie gdy miałem wyciągnęte klocki nacisnełem pedał żeby wyszedł i ok wyszedł ale za nic nie mogłem go spowrotem schować. Czy to normalny objaw? Bo mam wrażenie że grzeją się koła nigdy nie sprawdzałem po jedzie lecz teraz po małej przechadzce i ostrym hamowaniu nie mogłem sie dotknąć aluma angryfire.gif

I może był tak od dawna ale zagłebiłem temat bo mam wrażenie że auto jest słabsze ;o I dziwnie się wkręca jakbym go lekko lewą hamował.... mad.gif

Napisano

Osobiście przerabiałem podobny problem. Tłoczek od strony pasażera nie wracał i koło było gorące po dłuższej jeździe no i klocki szybciej się kończyły.

Wykręciłem cały zacisk. Wkręciłem w imadło. Cylinderek wyszlifowałem końcówką do wiertarki - taka lamelkowa z papieru ściernego zwana chyba ściernicą. Później poprawiłem włókniną ścierną wykańczającą na lekką satynę.

Efekt - tłoczek pracuje lekko, można było go palcami bez problemowo wcisnąć w cylinderek. Do tego nowe uszczelki i wszystko działa jak należy smile.gif

Napisano
  • Autor

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.