Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[e36] swap z 2.0 na 2,5...pomozecie??

Featured Replies

Napisano

Chodzi o swap na 2,5 ten 192 km podobno caly osprzet pasuje co trzeba bylo by tylko zmienic?? grinser006.gif bo kompa wiazke i co jeszcze?? grinser006.gif

Napisano

> Chodzi o swap na 2,5 podobno caly osprzet pasuje co trzeba bylo by tylko zmienic?? bo kompa

> wiazke i co jeszcze??

chcesz zmienic m52b20 na m52b25 ? jesli tak to przekladasz silnik i komputer,ews i tyle

Napisano
  • Autor

> chcesz zmienic m52b20 na m52b25 ? jesli tak to przekladasz silnik i komputer,ews i tyle

zyli zadna filo??nic wiecej nie potrzebuje?? chwila m52b25 to jest 170km?? bo ja mowie o tym co ma 192km...

Napisano

> zyli zadna filo??nic wiecej nie potrzebuje?? chwila m52b25 to jest 170km?? bo ja mowie o tym co ma

> 192km...

dlatego pytam. jak na 170 km to zadna filozofia a jak na m50 192 konie to wiecej rzezby ale dokladnie nie wiem

lepiej m52b25, zakladasz kolektor m50 i masz 185-190 km, do tego wydech robisz ( bo i tak wypadalo by zrobic ) i masz 200 ( 323 m52b25 to fabrycznie zmulone 190 koni a silnik jest nowszy i lzejszy.) no a najlepiej to 2.8 wink.gif ale to juz chyba wiesz

Napisano
  • Autor

> dlatego pytam. jak na 170 km to zadna filozofia a jak na m50 192 konie to wiecej rzezby ale

> dokladnie nie wiem

> lepiej m52b25, zakladasz kolektor m50 i masz 185-190 km, do tego wydech robisz ( bo i tak wypadalo

> by zrobic ) i masz 200 ( 323 m52b25 to fabrycznie zmulone 190 koni a silnik jest nowszy i

> lzejszy.) no a najlepiej to 2.8 ale to juz chyba wiesz

wiec jezeli wezme ten 323 to dolot i wydech zrobie i bedzie kolo 190?? bo ten fabrycznie 192 to co trzeba zmieniac??

Napisano

> wiec jezeli wezme ten 323 to dolot i wydech zrobie i bedzie kolo 190??

Tak

bo ten fabrycznie 192 to co

> trzeba zmieniac??

dokladnie ci nie powiem ale wez tez pod uwage ze ten silnik jest o jakies 50 kg ciezszy od m52

Napisano
  • Autor

> Tak

> bo ten fabrycznie 192 to co

> dokladnie ci nie powiem ale wez tez pod uwage ze ten silnik jest o jakies 50 kg ciezszy od m52

rozmawialem z typem ktory robi auta do driftu mowi ze dolotem i wydechem nie zrobie 190km z 323 motoru smile.gif

Napisano

> rozmawialem z typem ktory robi auta do driftu mowi ze dolotem i wydechem nie zrobie 190km z 323

> motoru

zrobisz. sam tak mialem :D

Napisano

> zrobisz. sam tak mialem :D

Wydaje mi się, że potrzebny jeszcze kolektor od M50 ?

Napisano

> Wydaje mi się, że potrzebny jeszcze kolektor od M50 ?

piszac dolot mam na mysli kolektor dolotowy m50

Napisano
  • Autor

> piszac dolot mam na mysli kolektor dolotowy m50

no tak...ale nie wiem czy nie wlozyc tego 192km

Napisano

> no tak...ale nie wiem czy nie wlozyc tego 192km

170 i 192 mają na papierze praktycznie te same osiągi

a skoro 170 jest w Twoim przypadku łatwiej

Napisano
  • Autor

> 170 i 192 mają na papierze praktycznie te same osiągi

> a skoro 170 jest w Twoim przypadku łatwiej

ale przy 2,5 192 km podobno komp wiazka do silnika i silnik i nic wiecej..wyciagam i wkladam grinser006.gif

Napisano

> ale przy 2,5 192 km podobno komp wiazka do silnika i silnik i nic wiecej..wyciagam i wkladam

A mocowania silnika ? Licznika czasem nie trzeba zmienić ?

Tylny most chyba też jest inny ale w sumie i tak mógłby zostać stary.

Ja miałem zmianę 2.0 -2.5 ale to było w obrębie m50 i robił to poprzedni właściciel.

Napisano

> ale przy 2,5 192 km podobno komp wiazka do silnika i silnik i nic wiecej..wyciagam i wkladam

pamietaj ze to silnik ktory bedzie znacznie wiecej palil , jest ciezszy no i starszy. Jedzie gorą a m52 jedzie juz od dolu

Napisano
  • Autor

> pamietaj ze to silnik ktory bedzie znacznie wiecej palil , jest ciezszy no i starszy. Jedzie gorą a

> m52 jedzie juz od dolu

wlasnie ze mniej pali podobno i to potwierdzone;)

Napisano
  • Autor

> A mocowania silnika ? Licznika czasem nie trzeba zmienić ?

> Tylny most chyba też jest inny ale w sumie i tak mógłby zostać stary.

> Ja miałem zmianę 2.0 -2.5 ale to było w obrębie m50 i robił to poprzedni właściciel.

silnik stary wyciagasz i wkladasz2,5 no i kom i wiazka inna do silnika podobno nic wiecej...dyfer jest inny ale moze zostac stary tylko trzeba uwazac by nie ukrecic dyfra grinser006.gif

Napisano

> wlasnie ze mniej pali podobno i to potwierdzone;)

m50b25 mniej pali od m52b25?! nie żartuj, różnice są znaczące na korzyść m52, a nie m50. Mnie sie np. lepiej jezdziło na codzien z motorem m52, bo ma mocniejszy dół i nie trzeba tak krecic

Napisano
  • Autor

> m50b25 mniej pali od m52b25?! nie żartuj, różnice są znaczące na korzyść m52, a nie m50. Mnie sie

> np. lepiej jezdziło na codzien z motorem m52, bo ma mocniejszy dół i nie trzeba tak krecic

hm...mowisz??jakos nie chce mi sie wierzyc ze 2.0 lepiej sie zbiera od dolu... grinser006.gif

Napisano

> hm...mowisz??jakos nie chce mi sie wierzyc ze 2.0 lepiej sie zbiera od dolu...

a gdzie pisałem wogole o 2.0? oba silniki o których pisałem to 2,5l

Napisano
  • Autor

> a gdzie pisałem wogole o 2.0? oba silniki o których pisałem to 2,5l

wybacz wybacz rzeczywiscie grinser006.gif zwracam honor 20.GIF20.GIF

Napisano
  • Autor

> a gdzie pisałem wogole o 2.0? oba silniki o których pisałem to 2,5l

Powiedz mi szefie w jakich granicach spalanie bo nie chce gazu zakladac dlatego kalkuluje ... grinser006.gif

Napisano

> pamietaj ze to silnik ktory bedzie znacznie wiecej palil , jest ciezszy no i starszy. Jedzie gorą a

> m52 jedzie juz od dolu

To ja nie wiem ile m52 spala skoro m50 miałby spalać znacznie więcej biglaugh.gif

m50 ma dla mnie osobiście taką zaletę że można go dostać bez vanosa

Napisano

> Powiedz mi szefie w jakich granicach spalanie bo nie chce gazu zakladac dlatego kalkuluje ...

Ale nie chcesz, bo się obawiasz go, czy nie bo nie i już biglaugh.gif

Napisano

> To ja nie wiem ile m52 spala skoro m50 miałby spalać znacznie więcej

> m50 ma dla mnie osobiście taką zaletę że można go dostać bez vanosa

zalezy od stylu jazdy ale m52 do 7 l mozna zejsc. jak sie tak zes uparl to bierz m50 , a vanos wlasnie daje to ze masz fajny dol

Napisano
  • Autor

> Ale nie chcesz, bo się obawiasz go, czy nie bo nie i już

zadnego gazu nigdy w zyciu...

Napisano

> zalezy od stylu jazdy ale m52 do 7 l mozna zejsc. jak sie tak zes uparl to bierz m50 , a vanos

> wlasnie daje to ze masz fajny dol

No to chyba trzeba mieć bardzo lekką nogę biglaugh.gif

Ja się na coś uparłem ? 270751858-jezyk.gif

Wiem co daje vanos, auto jest bardziej elastyczne.

Napisano

> zadnego gazu nigdy w zyciu...

Dziwne podejście, no ale kto bogatemu zabroni biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Dziwne podejście, no ale kto bogatemu zabroni

moze dziwne ale nigdy nie przekonam sie do gazu,ale nie mowmy tu o kuchenkach. grinser006.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

Niestety wyszlo jak wyszlo swap porzucony...ale dzieki za informacje panowie frown.giffrown.gif20.GIF20.GIF20.GIF20.GIF

Napisano

> Powiedz mi szefie w jakich granicach spalanie bo nie chce gazu zakladac dlatego kalkuluje ...

ja z 40kkm miałem średnią 9,5 litra, więc dla mnie na tą pojemność rewelka. Jak pamiętam, m50b25 to raczej celowało w spalanie 11l (choć pod inną nogą, więc nie jest to do końca miarodajne porównanie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.