Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wtrysk 1.2 16V problem

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam Seja 1.2 16V. Od jakiegos czasu falują mi obroty. Wskazówka skacze z 4tys na 6-7tyś. Zapala sie kontrolka wtrysku. Czasem przy przejezdzaniu przez nierównosci rózwniez zapala sie kontrolka i mocno szarpie samochodem(tak jakby nagle odcieło paliwo). Dodam ze mam go obnizonego o40mm, zawieszenie jest twardzsze i czulsze zgoda. Ale przy dynamiczniejszym rozpedzaniu jest to samo wskazówka skacze po tarczy, zapala sie kontrolka wtrysku i wyhamowuje autem na chwile. Moze to byc cos powaznego? Gdzies, cos nie łączy? Problem z pompa paliwa, wtryskiwaczami itp.?

Napisano

Map sensor do wymiany ok.gif

Napisano
  • Autor

> Map sensor do wymiany

Mógłbys przyblizyc co to takiego i za co jest odpowiedzialne, bo jestem troche laikiem jezeli chodzi o takie sprawy wink.gif275123014-zielony.gif

Napisano

> Mógłbys przyblizyc co to takiego i za co jest odpowiedzialne, bo jestem troche laikiem jezeli

> chodzi o takie sprawy

ja bym sprawdzil mase przy cewkach...

Napisano

W 1.2 aczkolwiek 8v miałem identyczne objawy, szarpał jak głupi, gasł, zapalała się kontrolka wtrysku. Na początku miałem jeden z twoich objawów czyli szarpanie. Najmniej spodziewany moment i łup, szarpało. Wymieniłem czujnik położenia wału i ustało, potem auto nie chciało odpalić, a jak odpaliło to dostawało takiej głupawy że szok. Wymiana mapa pomogła, gdzie się znajduje w 16v nie wiem oslabiony.gif

ręki nie dam bo do 8v wiem jak wygląda ale prawdopodobnie taki amsz ty http://allegro.pl/fiat-punto-sport-16v-czujnik-map-sensor-t-prt03-c-i2630211149.html

Napisano

Majster podjedź do mnie na tygodniu to Ci pożyczę mojego MAPa i sobie sprawdzisz czy to to 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> W 1.2 aczkolwiek 8v miałem identyczne objawy, szarpał jak głupi, gasł, zapalała się kontrolka

> wtrysku. Na początku miałem jeden z twoich objawów czyli szarpanie. Najmniej spodziewany

> moment i łup, szarpało. Wymieniłem czujnik położenia wału i ustało, potem auto nie chciało

> odpalić, a jak odpaliło to dostawało takiej głupawy że szok. Wymiana mapa pomogła, gdzie się

> znajduje w 16v nie wiem

> ręki nie dam bo do 8v wiem jak wygląda ale prawdopodobnie taki amsz ty

> http://allegro.pl/fiat-punto-sport-16v-czujnik-map-sensor-t-prt03-c-i2630211149.html

To to, co siedzi z boku w kolektorze ssacym? Ale ja mam boscha. Verchi to zobaczymy co i jak. Jest to cholernie irytujące.

Napisano
  • Autor

> czujnik polozenia walu

Jak tak, to sprawdzimy. oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.