Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TRAGEDIA-czytajcie !!!

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich ! opisze tutaj co mi sie stalo ostatnio w fiaciku BRAVO 1.9 tdi sx100 bodajze to sie tak nazywa. W czasie najwiekszych mrozow czyli z niedzieli na poniedzialek padł mojej siorze aku w tym samochodzie. Wiec w poniedzialek kupilem nowy i jej podlaczylem. Probowalem odpalic i za 3 czy 4 razem grzania swiec autko zapolilo. Chodzilo normlanie nic sie nie dzialo az nagle zauwazylem ze zapalila sie kontrolka od oleju wiec szybko zgasilem silnik. Pomyslalem ze lepiej wiecej nie zapalac skoro tak sie stalo i poczekac az mroz zelzeje ale potrzebowalem przestawic autko o 2 metry dalej wiec zapalilem dodalem troche gazu i.....nagle cos buchlo chmura spalonego oleju ale autko nie zgaslo tylko chodziło wiec natychmiast zgasilem. Przepchalismy autkoa pod spodem byla plama oleju ale to był KISIEL nie olej nawet powiedzial bym ze galareta. Nastepnego czyli wtorek autko poszlo do mechanika sciagneli turbine i sami niewiedza skad ten olej sie wziol na sniegu ale mowia ze jest on wszedzie w silniku frown.gif co to moze byc jedni mowia ze turbina a jedni ze niby jakas ODMA w silniku rzygla olejem ajeden mowi ze to tlok pekl i rzyglo olejem po calym silniku i turbinie. Jak ktos sie na tym zna to prosze o natychmiastowy kontakt GG 2740745 za wszelkie informacje z gory dziekuje!

Napisano

> witam wszystkich

witojcie

> BRAVO 1.9 tdi sx100 bodajze to sie tak nazywa.

Bodajże JTD jeśli już...

> olej sie wziol na sniegu ale mowia ze jest on wszedzie w silniku

Odma raczej albo układ recyrkulacji par (coś mi się widzi że był już podobny problem całkiem niedawno) ale coś się i tak mogło stać dodatkowo.

Napisano

> Bodajże JTD jeśli już...

lub skoro 100, to może TD

Napisano

> Odma raczej albo układ recyrkulacji par (coś mi się widzi że był już

> podobny problem całkiem niedawno) ale coś się i tak mogło stać

> dodatkowo.

Tobie się widzi - a mię sie stało.... Dojechałem własnie do domu - ponad 600 km na sklejonym separatorze...

Napisano

to wcale nie musi byc cos powaznego... zobacz separator... kolega powyzej dokladnie wie o co chodzi palacz.gif

Napisano
  • Autor

A wiec dzisiaj czyli w piatek panowie mechanicy wreszcie cos zrobili kolo tego auta mianowicie sprawdzili cisnienie na cylindrach bo podejzewali ze to poszedł tłok (hahaha odrazu ich wysmialem) ale ze to sa mechanicy nie bede ingerowal w ich robote ale gdyby to autko bylo moje juz by go dawno tam nie było. Ostatecznie postawili na to ze turbina padła(hahaha) jakie sa wogole oznaki padnietej turbiny ? dla mnie to wogole smiech na sali ale nic niech robia autko ma smigac bo moja siora z buta teraz chodzi do roboty. Jak to sie wszystko skonczylo poinformuje wszystkich. Dzieki za porady !!

Napisano
  • Autor

dokonczenie mojej histori. Panowie ktorzy przyjeli autko do napray nie maja pojecia wogole o mechanice poniewaz kazdego kogo spotkalem twierdzil ze to co sie stalo(czytaj wyzej) to zamarznieta odma ale oni sie uparli ze to turbina jest kaput. Zabralem od nich auto na dodatek skasowali mnie za demontaz turbiny 120 zł no dobra zajechalem do innego mechaniora i odrazu powiedzial ze to odma i wszystko wyczyscil z oleju i zalozyl turbine ale okazało sie ze Ci debile nie dali weza co idzie od turbiny do intercolera (poprostu go zgubili). Okazalo sie ze waz byl w smieciach !! i udalo sie go cudem odzyskac. Ku**** jeszcze takich numerow nie widziałem w zyciu !!! jesli ktos jest z kłodzka lub okolic to niech nigdy nie naprawia auta w PROAUTO !!!oni tylko umieja spierdzielic i wziasc kase. dzisiaj nastepuje wymiana wszystkich plynow i mam nadzieje ze juz nigdy z tym fiatem nic sie przytrafi. Acha bez urazy ale po tych przejsciach to stwierdzam ze fiat to wielkie G*** a nie samochod.Pozdrawiam

Napisano

> dokonczenie mojej histori. Panowie ktorzy przyjeli autko do napray

> nie maja pojecia wogole o mechanice poniewaz kazdego kogo

> spotkalem twierdzil ze to co sie stalo(czytaj wyzej) to

> zamarznieta odma ale oni sie uparli ze to turbina jest kaput.

> Zabralem od nich auto na dodatek skasowali mnie za demontaz

> turbiny 120 zł no dobra zajechalem do innego mechaniora i odrazu

> powiedzial ze to odma i wszystko wyczyscil z oleju i zalozyl

> turbine ale okazało sie ze Ci debile nie dali weza co idzie od

> turbiny do intercolera (poprostu go zgubili). Okazalo sie ze waz

> byl w smieciach !! i udalo sie go cudem odzyskac. Ku**** jeszcze

> takich numerow nie widziałem w zyciu !!! jesli ktos jest z

> kłodzka lub okolic to niech nigdy nie naprawia auta w PROAUTO

> !!!oni tylko umieja spierdzielic i wziasc kase. dzisiaj

> nastepuje wymiana wszystkich plynow i mam nadzieje ze juz nigdy

> z tym fiatem nic sie przytrafi. Acha bez urazy ale po tych

> przejsciach to stwierdzam ze fiat to wielkie G*** a nie

> samochod.Pozdrawiam

Nie jest wielkie G to naprawdę fajny samochód, mam 3 miesięczne kangoo 1,5 dci i też nie zapalało, kolegi golf IV wydmuchał uszczelkę pod filtrem w 3 letnim saxo odma zamarzła i wywaliło olej bagnetem. Nie tylko fiaty się psują.

Napisano

> witojcie

> Odma raczej albo układ recyrkulacji par (coś mi się widzi że był już

> podobny problem całkiem niedawno) ale coś się i tak mogło stać

> dodatkowo.

i co ? jak zatkana to wysra olej bagnetem albo innymi drogami zlosnik.gif

Napisano

> i co ? jak zatkana to wysra olej bagnetem albo innymi drogami

Oczywiście - widziałem to w Austinie kolegi. Ciśnienie z komory korbowej musi się gdzieś podziać...

Napisano

>Bez urazy ale nie gadaj bzdur - brava/o ten model jest chyba najmniej awaryjny z fiatów, a przy takich mrozach to ci nawet leksus moze nawalić

PS.

Brat ma stilo i w instrukcji ma napisane ze samochód najlepiej użytkowac do -18

Napisano

Acha bez urazy ale po tych

> samochod.Pozdrawiam

jesteś młody.......

to nie wiesz że większość autek to G****.......... zlosnik.gifhehe.gif

bez urazy.... 20.GIF

pozdrowionka

Napisano

Acha bez urazy ale po tych

> samochod.Pozdrawiam

jesteś młody.......

to nie wiesz że większość autek to G****.......... zlosnik.gifhehe.gif

bez urazy.... 20.GIF

pozdrowionka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.