Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciągle brudna JEDNA świeca - w UNO 1.4

Featured Replies

Napisano

Mam uno 1.4 co jakiś czas trace moc wiem że przyczyną jest zabrudzenie jednej świecy. Co 2-3 miesiące musze czyścić jedną świece - to świeca najbardziej po prawej stojąc twarzą do przodu auta. dlaczego tak sie dzieje - tylko przy jednej świecy ( dobrze że przy jednej a nie przy 4 ) Dodam że zmieniałem świece na nowe i różne modele i nic zawsze to samo Ciągle brudna świeca - w UNO 1.4

Napisano

Przeczytaj kolego dokladnie te zasady i uzupelnij profil , bo inaczej raczej watpliwe, zebys uzyskal odpowiedzi na zadane pytania... smirk.gif

Napisano

> Mam uno 1.4 co jakiś czas trace moc wiem że przyczyną jest zabrudzenie jednej świecy

Przyczyn moze byc kilka... smirk.gif Najgorsza z nich, to utrata kompresji na tym cylindrze... icon_rolleyes.gif Inne mniej powazne, to np. uszkodzony kabel WN lub kopulka... smirk.gif

Napisano
  • Autor

> Przyczyn moze byc kilka... Najgorsza z nich, to utrata kompresji na

> tym cylindrze... Inne mniej powazne, to np. uszkodzony kabel WN

> lub kopulka...

Na początek spróbuje z kablem, potem kopułka a ta utrata kompresji - to już poważna sprawa? Wymiana tłoka ? Czy jeszcze poważniejszy remont silnika ?

Napisano

> Na początek spróbuje z kablem, potem kopułka

Dokladnie tak... ok.gif

> a ta utrata kompresji - to już poważna sprawa? Wymiana tłoka ? Czy jeszcze poważniejszy remont silnika ?

Mozesz podjechac na warsztat zeby Ci zmierzyli kompresje i mniej wiecej bedziesz wiedzial co i jak... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Na początek spróbuje z kablem, potem kopułka a ta utrata kompresji -

> to już poważna sprawa? Wymiana tłoka ?

Może zawór w głowicy się nie domyka (zawory trzeba co jakiś czas ustawiać), albo nadpalony jest.

Ale raczej kabelek WN sprawdź, to jest najbardziej prawdopodobne.

Napisano

A sprawdź może wałek rozrządu. U mnie wytarła się krzywka na wałku i nie otwierał się zawór wydechowy czego skutkiem byla utrata mocy i wydech szedł w filtr powietrza. Mechanik mi powiedział że u Fiatów te krzywki się wycierają sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.