Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jazz z gazem problem.

Featured Replies

Napisano

Witam .Prosze opomoc w sprawie-pacjent honda jazz 06r 1.4 zgazem z włoch.

instalacja" e gaz"wtryski matrix ,filtryzmienione.

Auto na benie ładnie ,przy przejściu na gaz gaśnie ,[diody pokazuja ze przechodzi].Brak możliwości podpięcia kompa [nikt w okolicy nie zna "e gaza".

Może wymienić lepiej kompa imieć spokój .[raz juz tak miałem ale na drugi dzień przeszedł na gaz ,a teraz nie chce]

Napisano

Jak masz fundusze to zmieniaj kompa na coś ze staga przynajmniej każdy gazownik to później ogarnia.

Napisano
  • Autor

> Jak masz fundusze to zmieniaj kompa na coś ze staga przynajmniej każdy gazownik to później ogarnia.

ile to moze kosztować i co oprócz kompa

Napisano

tutaj poszukaj tylko ceny są na priv i musisz porządnie profil wypełnić, poszukaj na tamtym forum dobrego gazownika w swoim regionie. A nawet link chwalący serwis na podkarpackiem.

miałem ten silnik co twój (1,4 i-sdi) w civicu 8gen i na elpigazie chodził bez problemu, ale dzisiaj bym już pchał się w staga i jakieś wtryski typu HANA(miałem valtekopodobne) choćby ze względu na popularność zestawu i możliwość podglądania parametrów laptopem.

Napisano
  • Autor

> tutaj poszukaj tylko ceny są na priv i musisz porządnie profil wypełnić, poszukaj na tamtym

> forum dobrego gazownika w swoim regionie. A nawet link chwalący serwis na podkarpackiem.

> miałem ten silnik co twój (1,4 i-sdi) w civicu 8gen i na elpigazie chodził bez problemu, ale

> dzisiaj bym już pchał się w staga i jakieś wtryski typu HANA(miałem valtekopodobne) choćby ze

> względu na popularność zestawu i możliwość podglądania parametrów laptopem.

Może być na priwa ,profil nie koniecznie aktualny hania to świezy nabytek.

Napisano

> tutaj poszukaj tylko ceny są na priv i musisz porządnie profil wypełnić, poszukaj na tamtym

> forum dobrego gazownika w swoim regionie. A nawet link chwalący serwis na podkarpackiem.

> miałem ten silnik co twój (1,4 i-sdi) w civicu 8gen i na elpigazie chodził bez problemu, ale

> dzisiaj bym już pchał się w staga i jakieś wtryski typu HANA(miałem valtekopodobne) choćby ze

> względu na popularność zestawu i możliwość podglądania parametrów laptopem.

wiesz może, czy w tym silniku jest hydraulika na zaworach?

Napisano
  • Autor

> wiesz może, czy w tym silniku jest hydraulika na zaworach?

niema

Napisano
  • Autor

Coby nie zakładać nowego tematu,popytałem w okolicy o ceny przy wymianie kompa.Za wymiane całego przodu 1.5tys za staga 300+,lub inna firma stag4 też1.5, 1.7 lowato,2.3 brc .[chyba optymalne propozycje]

Napisano
  • Autor

jeden mi tyko zaproponował kompa za ok 700zet,newiem co z wtryskami.

[Dodam że gaz od nowości , podobno120000 na bacie]

Napisano

W tej sytuacji, jak ma Ci ktoś to zakładać, to może faktycznie najbezpieczniej będzie wymienić wszystko za elektrozaworem w komorze silnika.

Napisano

Masz wtryski matrixa, jeżeli gazownik stwierdzi że są ok, to ja bym je zostawił.

Swego czasu były chwalone, komp staga pracuje z nimi bez problemu.

Edit:

Pisałeś ,że kontrolki pokazują przejście na gaz a auto gaśnie-gdzieś kiedyś czytałem, że to 90% wina zaklejonych syfem z gazu matrixów-trzeba pogooglać czy to jest do opanowania/zregenerowania czy nie.

Napisano
  • Autor

Czekam na propozycje gazmanów [wstępnie stag,brc]

Napisano

> Masz wtryski matrixa, jeżeli gazownik stwierdzi że są ok, to ja bym je zostawił.

Popieram, jedyne zastrzeżenie jakie mam do matrixów, to kiepskie podgrzewanie ...

Napisano
  • Autor

> Popieram, jedyne zastrzeżenie jakie mam do matrixów, to kiepskie podgrzewanie ...

Do tej pory zamontowane były na grodzi nad chlodnicą ,gazmen mowiłze tu mają za zimno[auto z włoch]więc chyba montują gdzieś blizej ciepła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.