Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Homologacja Cruze

Featured Replies

Napisano

Czy ktos wie gdzie jest znacznik homologacji na reflektorach w Chevrolet Cruze? Te słynne E?

Napisano

> Czy ktos wie gdzie jest znacznik homologacji na reflektorach w Chevrolet Cruze? Te słynne E?

Pefnie nikt nie wie. Ale... na Aledrogo sprzedają takie lampy, podejrzewam że oryginalne. Można udać głupa i zapytać czy lampy mają homologację i żeby podali w którym miejscu jest to E.

Ot taka myśl mi przyszła do łba.... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pefnie nikt nie wie. Ale... na Aledrogo sprzedają takie lampy, podejrzewam że oryginalne. Można

> udać głupa i zapytać czy lampy mają homologację i żeby podali w którym miejscu jest to E.

> Ot taka myśl mi przyszła do łba....

Pytam, bo wczoraj wreszcie doszedłem dlaczego nie mozna uruchomic DRL w Cruzie i potrzebuje zobaczyc jak homologacje ma reflektor.

Z ta funkcja to jest tak, ze EU zabrania korzystania z reflektora i przygaszania go o 50% w celu uzyskania funkcji DRL. Lampa musi miec homologacje i musi byc do tego oddzielna zarówka. Ten sam pomysł mial Subaru, ale niestety dodawany jest tylko na odpowiedzialność wlasciciela uruchamiany w serwisie. Ale podobno tez maja to zablokowac.

Tylko dlaczego Chevrolet nie potrafil tego tak napisac tylko pisze ze lampy tylne musza swiecic i juz nawet z DRL. No coz nie kazdy rodzi sie inzynierem. Z drugiej strony dlaczego jak o tym pewnie dobrze wiedza nie usuna tego zapisu w instrukcji obsługi, albo nie dodadza tzw gwiazdki do tego akapitu z zapisem ze funkcja ta w pewnych krajach nie działa.

Napisałem wiec znow list milosny do naszej kochanej Pauliny B. i zobaczymy co powie na nasze uwagi. Wiem ze temat DRL i wyłaczenia załaczania sie swiatel po wlaczeniu silnika jest mocno cisniety przez serwisy, ktore tez chca zarobic na montowaniu takich gadzetów.

Ale zrozumienie tych dupkow z Warszawy i Szwajcarii jest strasznie niskie, bo uwazaja to za dodatkowy koszt za opracowanie innego softu do BCM.

Napisano

> Z ta funkcja to jest tak, ze EU zabrania korzystania z reflektora i przygaszania go o 50% w celu

> uzyskania funkcji DRL. Lampa musi miec homologacje i musi byc do tego oddzielna zarówka.

Ciekawe, co za euro-cymbał to wymyślił i co to konkretnie miało mieć na celu?

Napisano

> Ciekawe, co za euro-cymbał to wymyślił i co to konkretnie miało mieć na celu?

Zdaje się że nie zabrania ( bo chyba nie ma takiego przepisu), ale nie zezwala.

Widocznie nie zauważyli, że coś takiego isnieje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.