Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wolne obroty wzrastają wraz ze wzrostem temperatury

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

problem występuje jak w temacie w CCS 1.1 SPI. Spotkał się ktoś może z takim zachowaniem? Przy odpaleniu na zimno czasem obroty są powyżej 1000 (tu jest ok), ale czasem tak jakby ssania nie było. Natomiast problem się pojawia gdy silnik się rozgrzeje powyżej 70 stopni, obroty wskakują na 1300, czasem 1500 i za cholerę nie chcą spaść. Od czego warto zacząć? hmm.gif

Napisano

Miałem to samo, procedura jest taka. Zimny silnik, podłączasz komputer, odpalasz i sprawdzasz co pokazuje czujnik temperatury aż do osiągnięcia optymalnej temperatury ~90st. U mnie po przekroczeniu 80st. nagle komp zaczynał pokazywać ok.30st. i podnosiły się obroty. Pomogła wymiana czujnika temp.

Napisano
  • Autor

> Miałem to samo, procedura jest taka. Zimny silnik, podłączasz komputer, odpalasz i sprawdzasz co

> pokazuje czujnik temperatury aż do osiągnięcia optymalnej temperatury ~90st. U mnie po

> przekroczeniu 80st. nagle komp zaczynał pokazywać ok.30st. i podnosiły się obroty. Pomogła

> wymiana czujnika temp.

Ok dziękuje za podpowiedź, w weekend się przyjrzę co komp pokazuje. Rozumiem ze to nie jest ten sam który daje wskazanie na zegary?

Napisano

> Ok dziękuje za podpowiedź, w weekend się przyjrzę co komp pokazuje. Rozumiem ze to nie jest ten sam

> który daje wskazanie na zegary?

Nie koniecznie, a w CCSie to prawie na pewno nie, są dwa czujniki temp. Ten od zegarów jest jedno pinowy i po drugiej strony głowicy.

Napisano

Bierzesz woltomierz i sprawdzasz opór czujnika na zimnym , lekko zagrzanym i jak robią się jaja. Możesz wyniki wrzucić na forum i będzie wiadomo czy czujnik padnięty wink.gif Jak pamiętam opór chyba znacząco spada ze wzrostem temperatury.

Jak czujnik padnięty to daje zły sygnał do kompa , przez co może ustawiać jakieś wzbogacenie itp.

Napisano

> Ok dziękuje za podpowiedź, w weekend się przyjrzę co komp pokazuje. Rozumiem ze to nie jest ten sam

> który daje wskazanie na zegary?

Czujnik w kolektorze ssącym, niebieski 2-pinowy-on daje sygnał na komputer. Ten na zegar ma jeden pin i jest przy bagnecie od oleju, on nie ma żadnego znaczenia.

Napisano
  • Autor

Ok mam pomierzone, wyniki jak poniżej:

50 stopni 700

70 stopni 300

90 stopni 250

Te 250 waha się miedzy 245 a 260 w zależności od załączania się wentylatora chłodnicy, ale ogólnie jest stabilne...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.