Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F gasnie na wolnych obrotach

Featured Replies

Napisano

Witam jak w temacie Astra F 1,4 8v .60KM ,gasnie po wrzuceniu na bieg jalowy(Luz) dokladnie to podczas zmiany biegu ,I zabardzo nie wiem za co sie zabrac , auto posiada LPG,wybaczcie lecz to moje pierwsze auto z LPG ,poradzicie cos

PS. Pisze z telefonu,wiec ortografie ominac poprosze OK

Napisano

Na początek odłącz akumulator na minutkę, zakręć zawór na butli i zrób jazdę próbną tylko na benzynie.

Czy przed zgaśnięciem ostrzega w jakiś sposób, czy gaśnie jak wyłączony z kluczyka?

Napisano
  • Autor

> Na początek odłącz akumulator na minutkę, zakręć zawór na butli i zrób jazdę próbną tylko na

> benzynie.

> Czy przed zgaśnięciem ostrzega w jakiś sposób, czy gaśnie jak wyłączony kluczyka?

Na benzynie jest wszystko OK ,cyrki sa

tylko na LPG

Napisano

A, w takim razie regulację trzeba przeprowadzić.

Napisano

> A, w takim razie regulację trzeba przeprowadzić.

Najlepiej.

Można też dolot skierować przeciwnie do kierunku jazdy ale to trochę druciarskie rozwiązanie.

Napisano
  • Autor

> A, w takim razie regulację trzeba przeprowadzić.

Regulacje hmm.gifniewiem.gif o co chodzi , wczesnej żadnych oznak złej regulacji ,dzieje się to od ostatniego tankowania ,czyżby jakieś słabe(złe) LPG hmm.gif

Ja jak by co to czego regulacje wykonać i czy da się w własnym zakresie wykonać? hmm.gif

Napisano

Możliwe, że od kiepskiego gazu takie rzeczy się dzieją. Jeśli wcześniej tak nie miałeś to wyjeździj ten gaz co masz do końca, zatankuj na stacji typu BP, ORLEN itd i zobacz czy to pomoże.

Napisano
  • Autor

> Możliwe, że od kiepskiego gazu takie rzeczy się dzieją. Jeśli wcześniej tak nie miałeś to wyjeździj

> ten gaz co masz do końca, zatankuj na stacji typu BP, ORLEN itd i zobacz czy to pomoże.

hehe.gifWłaśnie zawsze tankuje na Orlen-ie , lecz ostatnio byłem zmuszony zatankować gdzieś na wiosce żeby starczyło do miasta zlosnik.gif,no i zatankowałem na Orlen-ie tam gdzie zawsze tankuje i cyrki się dzieją i niewiem.gif bo LPG z wioski teoretycznie wyjeździłem i zatankowałem Z Orlen-a tego co zawsze tankuje i zonk shocked.gif auto cyrki odwala oslabiony.gif, i właśnie mam problem bo niewiem.gif czy wina LPG ( wiem LPG to zło) zlosnik.gif,czy coś mi się popsuło hmm.gif

Napisano

Na Orlenie, czy BP też można trafić bubel. Wyjeździj to co masz i zatankuj ponownie, bez znaczenia na jakiej stacji, może być Shell, może BP albo Orlen. Co do paliw z Orlenu to ja tankuję tylko z konieczności, trzecie z kolei auto które użytkuję spala więcej ich paliwa. To tak na marginesie.

Napisano

Niech Kolega jedzie do gazowników, możliwe, że podczas jazdy powietrze dmucha bezpośrednio w dolot i gasi silnik. Regulacja powinna pomóc, ewentualnie tymczasowo zsuń gumową rurę biegnącą do filtra nieco na bok, żeby nie łapał powietrza bezpośrednio z wlotu.

Napisano

nie liczyl bym na to . wczesniej bylo ok .

proponuje odlaczyc aku jak wyzej bylo . po podlaczeniu 10x wlaczyc i wylaczyc zaplon . za 11xodpalac na benie i pozwolic mu popracowac az do wl. i wyl wentylatora nie dotykajac pedalu gazu . przejsc na lpg i sprawdzic czy jest ok . mialem podobny nr. w ok. rzeszowa . zatankowane na pryw. stacji 10 l bo na orlenie akurat byla dostawa . po 10 km nie szlo jechac . swiece zawalone . dopiero dotankowanie na orlenie i reset w-g podanej metody pozwolil na jazde choc nie bylo wesolo . po 200 km ponowne dotankowanie -reset i --- aska ozyla . stawiam na dobrze ochszczony gaz .

Napisano

> stawiam na dobrze ochszczony gaz .

Może być, wcale nie przeczę ok.gif

Napisano

Ja akurat najgorszą przygodę z LPG miałem po tankowaniu na orlenie, syfy i woda nie gaz, pierwsze co to wymień filtr gazu, u mnie po zatankowaniu na cudownym orlenie z filtra po odkręceniu wylała się woda. Jak nie pomoże parownik do sprawdzenia.

Napisano

> Ja akurat najgorszą przygodę z LPG miałem po tankowaniu na orlenie, syfy i woda nie gaz, pierwsze

> co to wymień filtr gazu, u mnie po zatankowaniu na cudownym orlenie z filtra po odkręceniu

> wylała się woda. Jak nie pomoże parownik do sprawdzenia.

Nie sądziłem, że ORLEN jest aż tak kiepski pod względem i benzyny i LPG.

U siebie instalację zakładałem ponad rok temu.

2 razy tylko zatankowałem z ciekawości na LUKOILu gdzie tankuję od dawna benzynę tylko tam. Również w przypadku zatankowanego tam LPG nie było najmniejszego problemu.

Resztę tankowań LPG robię tylko na BP i również zero problemów smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.