Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oscylacja attuatora i sondy lambda.

Featured Replies

Napisano

Witam. Jakiś czas temu suszyłem wam głowę problemami z instalacją Bingo S4 w Daewoo Nubira 1.6.

Przedstawione objawy zostały zlikwidowane a instalacja wróciła do stanu poprzedniego. Spalanie spadło a moc wróciła.

Jednak przez cały czas czuć było gaz w spalinach ale tylko na wolnych obrotach. Podłączyłem kompa i zauważyłem że wykres sondy nie oscyluje prawidłowo. Wcześniej oscylował. Stan wysoki pojawia się sporadycznie attuator jest stale otwarty, obroty stoją sztywno. jak podniosę obroty to wszystko sobie ładnie oscyluje. Puszczam gaz i sonda oscyluje jakiś czas normalnie po czym znowu agonia. Dodam jeszcze że zmniejszenie maksymalnego zamknięcia krokowego nawet na 150 kroków (tak eksperymentalnie) nie powoduje spadku obrotów czy gaśnięcia silnika. Natomiast zwiększanie otwarcia krokowego na wolnych powoduje zmiany w odczycie oscyloskopu

I tu rodzi się moje pytanie. Co może szwankować? Sonda powoli umiera czy może krokowy od gazu ma dość.Przypominam że na wyższych obrotach oscylacja jest prawidłowa.

Napisano

Może i sonda umiera, ale prędzej obstawiałbym umierający reduktor (membrany). Spróbuj jeszcze zlać z niego smołę, bo może membrama jest zalepiona i dlatego na wolnych nie reaguje na podciśnienie.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Może i sonda umiera, ale prędzej obstawiałbym umierający reduktor (membrany). Spróbuj jeszcze zlać

> z niego smołę, bo może membrama jest zalepiona i dlatego na wolnych nie reaguje na

> podciśnienie.

> Pozdr.

Membrany nowe.ok 5000 km. Smoły brak.

Napisano

To sprawdź, czy sonda oscyluje lub nie na noPb, to wskaże winnego... Pozdr.

Napisano

> Przedstawione objawy zostały zlikwidowane a instalacja wróciła do stanu poprzedniego. Spalanie

> spadło a moc wróciła.

> Jednak przez cały czas czuć było gaz w spalinach ale tylko na wolnych obrotach. Podłączyłem kompa i

> zauważyłem że wykres sondy nie oscyluje prawidłowo. Wcześniej oscylował. Stan wysoki pojawia

> się sporadycznie attuator jest stale otwarty,

Pada sonda lub zła masa sterownika LPG. Wstawienie wykresu by sie przydało. Sprawdź na benzynie.

Napisano
  • Autor

> Pada sonda lub zła masa sterownika LPG. Wstawienie wykresu by sie przydało. Sprawdź na benzynie.

Tutaj wszystko jest opisane.

Też obstawiam sondę. Ale wolę dopytać się kogoś o większym pojęciu.

Napisano
  • Autor

> To sprawdź, czy sonda oscyluje lub nie na noPb, to wskaże winnego... Pozdr.

Na benzynie wsio chodzi.

Napisano
  • Autor

Sprawa załatwiona. Sonda wymieniona i wszystko działa jak należy.

Dzięki panowie. 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.