Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mikser Nubira 1.6 16V - jak powinno wyglądać ?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich smile.gif

Narzeczona zakupiła tytułowy pojazd - jednak z tego co widzę, to gazownicy nie przyłożyli się do pracy - odma jest włożona (!) do puszki od filtra oraz chyba brak jest miksera lpg, wydaje mi się, że jest tylko wąż z parownika włożony w tą gumową harmonijkę idącą od puszki filtra do kolektora ssącego. Na razie jednak nie rozbierałem bo wszystko zaklajstrowane taśmą.

Chciałbym to naprostować, by móc doprowadzić do ładu benzynę oraz wyregulować i przejrzeć instalację lpg. I teraz moje pytanie - jaki mikser tam zamontować, jeśli go nie znajdę oraz co wtedy zrobić z odmą ? Obudowa filtra raczej będzie nowa bo jest w złym stanie.

Dziękuję i pozdrawiam smile.gif

Napisano

Mieszalnik w tych autach idzie w przewód dolotowy i opiera się o przepustnicę. Średnica wewnętrzna fi 30 (łatwiejsza regulacja) lub fi 32 (lepsze osiągi). Odma ma być oczywiście na swoim miejscu.

Napisano
  • Autor

Czyli ma być:

- pucha filtra

- odma

- mikser

?

A możesz mi pokazać na jakiejś stronie ( wyczytałem, że dobrą ofertę mają na rybacki.pl) jaki mikser powinienem zamówić w razie czego ? Nie znam się na tym za bardzo (na mikserach), a po co potem mieć kłopoty.

Napisano

Na początek zobacz, co jest w aucie, bo może masz dobry mieszalnik, tylko np. źle założony.

Napisano
  • Autor

> Na początek zobacz, co jest w aucie, bo może masz dobry mieszalnik, tylko np. źle założony.

Wiem wiem, będzie chwila czasu, to sprawdzę, ale najpierw potrzebuję teoretycznej wiedzy, więc jakbyś mógł objaśnić co i jak ma wyglądać... nie jestem skory do wydawania kasy smile.gif

Zamówię na początek nową puchę wraz z tą gumową harmonijką, bo obecna w ogóle nie trzyma się kupy i jest potaśmowana...

Napisano

Sądzę że tam jednak jest mikser w tej rurze. Bez niego to raczej by w ogóle nie działało. Popękane, posklejane bo pewnie strzał rozpierdykał. Odma wywleczona bo może przedmuchy duże i ciężko było wyregulować. Kontrolowałeś kompresję?

Napisano
  • Autor

> Sądzę że tam jednak jest mikser w tej rurze. Bez niego to raczej by w ogóle nie działało. Popękane,

> posklejane bo pewnie strzał rozpierdykał. Odma wywleczona bo może przedmuchy duże i ciężko

> było wyregulować. Kontrolowałeś kompresję?

Nie kontrolowałem, ale sądząc po jeździe na benzynie, to silnik nie jest w złej kondycji. A odma jest niby podłączona, tylko jest wewalona w puchę filtra (normalnie zrobiona dziura i kawał kroćca z wężem odmy wsadzone, zero szczelności). Strzał był , ale raczej wskutek niechlujnego montażu, bo w miejscu przyłączenia lpg powinna podłączona być odma... komuś nie chciało się robić tego porządnie po prostu.

Po doraźnym doszczelnieniu silnik chodzi dużo lepiej, ale jednak to musi być wszystko na tip-top... dlatego pytam o poprawny sposób montażu zanim się za to zabiorę, bo pucha filtra jest na pewno do wyrzucenia.

Napisano

> dlatego pytam o poprawny sposób montażu zanim się za to zabiorę, bo pucha filtra jest na pewno

> do wyrzucenia.

zobacz tez czy masz rezonator pod filtrem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.