Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zwrot kosztów za Kartę Pojazdu - w jakim okresie

Featured Replies

Napisano

Witam, Czy o zwrot kosztów w wysokości 500 zł można ubiegać się za kartę pojazdu wydaną w okresie 1 maja 2004 - 14 lipca 2006 czy w okresie 1 maja 2004 - 15 kwietnia 2006 ? Moja karta pojazdu wydana jest 11.05.2006 a data rejestracji (na karcie) 21.04.2006. Czy mogę ubiegać się o zwrot poniesionych kosztów? Szczerze powiedziawszy to nawet nie pamiętam czy opłacałem coś w wysokości 500zł.

Pytanie powstało ponieważ znalazłem dwa różne terminy w internecie. Jeżeli aktualny jest ten do lipca no to bym się łapał.

Napisano

> Czy mogę ubiegać się o zwrot

> poniesionych kosztów? Szczerze powiedziawszy to nawet nie pamiętam czy opłacałem coś w

> wysokości 500zł.

Chłopie, weź się ciut ogarnij zanim zapytasz... hehe.gifhehe.gifhehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

A co w moim pytaniu jest niejasne? To że nie pamiętam 7 lat wstecz za co było wnoszona opłata - tym bardziej którą nie ja wnosiłem tylko rodzice. Napisałem to w prosty sposób żeby nie gmatwać tematu bo kogo to obchodzi kto płacił. Pytanie było wydaje mi się zadane dość czytelnie i prosto. Jeżeli nie masz nic konkretnego w temacie do napisania to proszę się nie wypowiadać.

Napisano

> A co w moim pytaniu jest niejasne? To że nie pamiętam 7 lat wstecz za co było wnoszona opłata - tym

> bardziej którą nie ja wnosiłem tylko rodzice. Napisałem to w prosty sposób żeby nie gmatwać

> tematu bo kogo to obchodzi kto płacił. Pytanie było wydaje mi się zadane dość czytelnie i

> prosto. Jeżeli nie masz nic konkretnego w temacie do napisania to proszę się nie wypowiadać.

Przyjacielu za nim zadasz pytanie to zapytaj rodziców za co płacili owe 500zł wink.gif

Pewnie płacili za recykling który już raz producent wliczał w swoją cenę ale to temat rzeka...

jeżeli nie boisz się kontroli urzędów

to wypełniaj wniosek o zwrot w/w kwoty w wysokości 500zł

Opisz nam jak przebiegła procedura:) smirk.gif

Napisano

Są firmy ktore sie tym fachowo zajmują, m.in jedna z mojego miasta, sęk w tym, ze trzeba mieć jakis papier - potwierdzenie zaplacenia 500zl za karte pojazdu.

Napisano

Ale jak to zwrot?

Można się domagać zwrotu za to?

A za recykling można?

To nie są opłaty, które po prostu trzeba ponieść posiadając auto?

Napisano
  • Autor

Więc już uzyskałem więcej info. Jeżeli by rodzice pamiętali za co wnosili opłatę to jaki sens miało by moje pytanie na forum eh... Co do firm tym się zajmujących słyszałem, widziałem, czytałem. Data prawidłowa to auta sprowadzone z zagranicy i rejestrowane do dn. 15 kwietnia 2006. Tak że jeżeli ktoś jeszcze o tym nie słyszał niech poczyta i może "walczyć" o zwrot 425 zł + odsetki. Jedyne co trzeba posiadać to właśnie kartę pojazdu z datami j/w jeżeli jest się pierwszym właścicielem w kraju. Proponuje wpisać "karta pojazdu" w google, wyskoczy str. w której wszystko jest fajnie rozpisane (4-ty link) RECYKLING NIE WCHODZI W GRE

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.