Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana filtra paliwa oraz uszczelki pokrywy zaworów

Featured Replies

Napisano

Panda 1.2 z 2004 roku z nalotem 69000 km.

Czy pora już na wymianę filtra paliwa?

Jeśli tak to poprosze o manual

Uszczelka pokrywy zaworów już się poci coraz bardziej

Macie manual do jej wymiany?

Z góry THX

Napisano

> Panda 1.2 z 2004 roku z nalotem 69000 km.

> Czy pora już na wymianę filtra paliwa?

> Jeśli tak to poprosze o manual

> Uszczelka pokrywy zaworów już się poci coraz bardziej

> Macie manual do jej wymiany?

> Z góry THX

..... a to tam wogole jest filtr paliwa????????

co do uszczelki to jestes pewien ze to uszczelak? bo moze przy wymianie oleju na nia polecialo troche i pieknei wtedy sie rozejdzie...

poza tym... jezeli nie byla robiona to raczej zrob regulacje zaworow - wtedy tez uszczelke bedziesz mial wymieniona - koszt regulacju nie za duzy a bedziesz mial obie sprawy z dynki

Napisano

1. panda benz nie ma filtra

2. Uszczelkę pokrywy zaworów kup oryginalną - jest dużo lepsza koszt ok 35 pln- przy okazji sprawdź luzy zaworowe

Napisano

> 1. panda benz nie ma filtra

Nie no, jakiś filtr musi być. Toż to nawet w maluchu był zwykły filtr paliwa :D Wydaje mi się, że jest w pompce paliwa i w książce WKŁ jest zapis, że należy go wymieniać co 60 tys. km.

Napisano

> Nie no, jakiś filtr musi być. Toż to nawet w maluchu był zwykły filtr paliwa :D Wydaje mi się, że

> jest w pompce paliwa i w książce WKŁ jest zapis, że należy go wymieniać co 60 tys. km.

w pompie cos jest... ale nigdy nikt chyba nie slyszal o wymianie smile.gif

swoja zrobilem prawie 150 kkm i....no wlasnie - co to filtr paliwa?? hahahaha

Napisano

> w pompie cos jest... ale nigdy nikt chyba nie slyszal o wymianie

> swoja zrobilem prawie 150 kkm i....no wlasnie - co to filtr paliwa?? hahahaha

Podejrzewam, że to będzie po prostu jakaś siateczka na której osiada syf, czyli taki zwykły filtr. Na pewno po 150 tys. km będziesz tam miał troszkę syfu. Tak jak pisałem wyżej w książce piszą, że należy to wymieniac po 60 tys. na rysunku jest narysowany taki wkład w pompie paliwa.

Napisano

> Podejrzewam, że to będzie po prostu jakaś siateczka na której osiada syf, czyli taki zwykły filtr.

> Na pewno po 150 tys. km będziesz tam miał troszkę syfu. Tak jak pisałem wyżej w książce piszą,

> że należy to wymieniac po 60 tys. na rysunku jest narysowany taki wkład w pompie paliwa.

a o tym akurat chyba na ten temat w indtrukcji obslugi tej co z samochodem dostajesz nie ma slowa smile.gif

a dryga sprawa... ciekawe w ilu pandach ta siateczka zostala wymieniona.... nawet w aso wink.gif

Napisano

> Panda 1.2 z 2004 roku z nalotem 69000 km.

> Czy pora już na wymianę filtra paliwa?

nie, tylko siatka w koszu pompy paliwa, nie ruszasz, chyba, że z całą pompą ok.gif

> Jeśli tak to poprosze o manual

> Uszczelka pokrywy zaworów już się poci coraz bardziej

po zdjęciu dekla zeszlifuj w nim stopki o 1mm, lepiej dociśnie na nowej uszczelce, dodatkowo wymień oring cewek zapłonowych i będzie mniut.

> Macie manual do jej wymiany?

manuale pomocne u większych braci z gamy Fiata: jakiś tekst smile.gif

> Z góry THX

20.GIF

Napisano

> a o tym akurat chyba na ten temat w indtrukcji obslugi tej co z samochodem dostajesz nie ma slowa

Ale ja mówię o książce "Fiat Panda" wydawnictwa WKŁ. Tam tak jest napisane.

Napisano

> Ale ja mówię o książce "Fiat Panda" wydawnictwa WKŁ. Tam tak jest napisane.

wiem o jakiej ksiazce mowisz smile.gif

ja tylko pokazuje jak spzreczne info mozna poznajdowac .... w sumie uzytkownik autka ma sie opierac na informacjach/zaleceniach zawartych w instrukcji obslugi otrzymanej od producenta.. a w tamtej zdaje sie ze nic nie ma na ten temat

a wg mnie niezaleznie od ksiazki jaka sie przeczyta to.... wymiana tego filterka to.... zbedna robota itp itd.... smile.gif

Napisano

> wiem o jakiej ksiazce mowisz

> ja tylko pokazuje jak spzreczne info mozna poznajdowac .... w sumie uzytkownik autka ma sie opierac

> na informacjach/zaleceniach zawartych w instrukcji obslugi otrzymanej od producenta.. a w

> tamtej zdaje sie ze nic nie ma na ten temat

> a wg mnie niezaleznie od ksiazki jaka sie przeczyta to.... wymiana tego filterka to.... zbedna

> robota itp itd....

Masz racje

Napisano

Rozwiązanie Twoich wątpliwości już Koledzy opisali. Jeżeli tak bardzo chcesz wymieniać filtr paliwa podjedź do ASO gwarantuję Ci, że filtra nie wymienią,chętnie Cię skasują za taką usługę i będą mieli niezły ubaw.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.