Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szarpie i zamula - panda 1.1 - kable i świece ?

Featured Replies

Napisano

witam,

nadchodzi aura z dużą wilgotnością i pojawiają się lekkie problemy. Raz na jakiś czas, Panda po odpaleniu pracuje jakby na 3 garki. Słabe przyspieszenie, szarpanie, ostatnio zaświecił się "check". Po zgaszeniu i odpaleniu było już ok. Pojawia się to zazwyczaj przy deszczowej pogodzie.

chciałbym zacząć od wymiany kabli i świec i tu pytanie. Jakie najlepsze do Pandy 1.1 na gazie ? Oryginalne kable robi MM ? jakie świece do gazu ?

przy okazji mam też pytanie o akumulator, który też ma już swój bliski koniec. Obecnie jest założony jakiś 43Ah 320A, gazownik przy zakładaniu instalacji radził zaopatrzyć się w coś mocniejszego. Co kupić ?

dzięki

pozdr.

Napisano

> witam,

> nadchodzi aura z dużą wilgotnością i pojawiają się lekkie problemy. Raz na jakiś czas, Panda po

> odpaleniu pracuje jakby na 3 garki. Słabe przyspieszenie, szarpanie, ostatnio zaświecił się

> "check". Po zgaszeniu i odpaleniu było już ok. Pojawia się to zazwyczaj przy deszczowej

> pogodzie.

> chciałbym zacząć od wymiany kabli i świec i tu pytanie. Jakie najlepsze do Pandy 1.1 na gazie ?

> Oryginalne kable robi MM ? jakie świece do gazu ?

Kable oryginalne, ale od pandy I też dawały radę przez 4 lata

świece NGK polecam takie jak w książce, Iskre i Boscha też przetestowałem problemów nie było, ale jakoś do NGK się przyzwyczaiłem.

> przy okazji mam też pytanie o akumulator, który też ma już swój bliski koniec. Obecnie jest

> założony jakiś 43Ah 320A, gazownik przy zakładaniu instalacji radził zaopatrzyć się w coś

> mocniejszego. Co kupić ?

nie warto nic mocniejszego kupować bo będzie niedoładowywany i skróci to jego żywotność.

Ja na fabrycznym przejeździłem około 7 lat problemy były tylko w zimie ostatniego roku, kiedy już padał, teraz mam bodajże 44AH Centra.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Miałem nieco podobne objawy ale też trochę inne. Odpalał ładnie ale przy zimnym silniku i raczej tylko po nocy przy wciśnięciu bardziej gazu zamulało go. Jak się zagrzał to było ok. Check też się zaświecał czasami. Mechanior trafiał w cewkę, kable, świece i.... sterownik silnika.... (drogi), Okazało się, że świece były w stanie opłakanym, wytrzymały chyba 7 lat. nigdy nie było problemów, Wymienione, wykasowane błędy z komputera i jest ok. koszt 120 zł. pozdrawiam

Napisano

> witam,

> nadchodzi aura z dużą wilgotnością i pojawiają się lekkie problemy. Raz na jakiś czas, Panda po

> odpaleniu pracuje jakby na 3 garki. Słabe przyspieszenie, szarpanie, ostatnio zaświecił się

> "check". Po zgaszeniu i odpaleniu było już ok. Pojawia się to zazwyczaj przy deszczowej

> pogodzie.

> chciałbym zacząć od wymiany kabli i świec i tu pytanie. Jakie najlepsze do Pandy 1.1 na gazie ?

> Oryginalne kable robi MM ? jakie świece do gazu ?

> przy okazji mam też pytanie o akumulator, który też ma już swój bliski koniec. Obecnie jest

> założony jakiś 43Ah 320A, gazownik przy zakładaniu instalacji radził zaopatrzyć się w coś

> mocniejszego. Co kupić ?

> dzięki

> pozdr.

Ja mialem takie objawy jak ty. Za namowa kolegi poprowadzilem nowe masy z silnika do ramy i z akumulatora do ramy. Teraz to calkiem inny silnik. Chodzi jak nowy.

Napisano

> Ja mialem takie objawy jak ty. Za namowa kolegi poprowadzilem nowe masy z silnika do ramy i z

> akumulatora do ramy. Teraz to calkiem inny silnik. Chodzi jak nowy.

Masz fotki jak to zrobiłes?