Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podłaczony termistor temp. zew. i dziwne zachowanie

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dopytac chcialem, bo moze ktos z Was mail taka sytuacje; mianowicie z pomoca kolegi z AK wyosiowalismy licznik, aby pojawily sie kreski na wyswietlaczu licznika wskazujace temperature, potem podlaczylem termistor pod 17 i 18 pin w liczniku. Temperature owszem pokazalo, lecz na bierzaco pokazuje ja tylko w dół. Jesli powoduję podniesienie temperaturki na termistorze, licznik juz tego nie pokazuje, pozostaje wartosc do ktorej doszlo w dół. Licznik, walniety termistor, cos jeszcze? smile.gif

Napisano

A weż wyłacz i włącz zapłon tak jak Ci mówiłem. Zmieni się coś wtedy? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A weż wyłacz i włącz zapłon tak jak Ci mówiłem. Zmieni się coś wtedy?

No to jak zaplon wylacze i wlacze to podskakuje temperatura. Ale potem juz tylko ewentualnie opada. Tak jakby odswiezalo w gore tylko po wylaczeniu zaplonu to lipa :D

Napisano

> No to jak zaplon wylacze i wlacze to podskakuje temperatura. Ale potem juz tylko ewentualnie opada.

> Tak jakby odswiezalo w gore tylko po wylaczeniu zaplonu to lipa :D

na stronie ww masz manuala montażu czujnika- zerknij tam- jest kostka w osłonie słupka przy nogach kierowcy - tam się wepnij

Napisano
  • Autor

> A zapytam nieśmiało... Co to za różnica?

No własnie. i tak te same kable. Dziś zauważylem, ze jednak licznik jakos dziwnie dziala. Jak wystawiam czujnik na dzialanie niskiej temp. i zaraz potem go grzeje np. w dłoniach to licznik nie raguje. Ale jak jezdzil dzis na zwenatrz to niby podnosiło temp. o jeden dwa stopnie, ale jak wylaczalem zaplon i wlaczalem ponownie to i tak byl minimalnie wiecej. Sam juz nie wiem niewiem.gif

Napisano

> No własnie. i tak te same kable. Dziś zauważylem, ze jednak licznik jakos dziwnie dziala. Jak

> wystawiam czujnik na dzialanie niskiej temp. i zaraz potem go grzeje np. w dłoniach to licznik

> nie raguje. Ale jak jezdzil dzis na zwenatrz to niby podnosiło temp. o jeden dwa stopnie, ale

> jak wylaczalem zaplon i wlaczalem ponownie to i tak byl minimalnie wiecej. Sam juz nie wiem

Może jest coś takiego jak czas reakcji? Trzeba chwilę poczekać aż temp zacznie rosnąć. zlosnik.gif Jak włączysz zapłon na nowo to licznik podaje temp. przed chwilą odczytaną wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.