Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki przód

Featured Replies

Napisano

Jako,że ostatnio problem ten stał się modny i w mojej bravie korzystając z ciepłej sobotypostanowiłem pokazać fiacikowi kto tu rządzi:) No i tak troche czasu zeszło na odkręcenie plastików przy przedniej szybie bo dwie śruby te pod zaślepkami nie chciały współpracować ale po jakimś czasie poddały się.Dalej to demontaż piór co też nie poszło łatwo ale to z uwagi na bliskość szyby i stąd bardzo delikatne obchodzenie się z nimi.I po ściągnięciu plastikowej osłonki i piór wycieraczek dostałem się do mechanizmu i aby najlepiej się dostać do silniczka trzeba najlepiej wykręcić cały mechanizm co poszło już łatwo.I teraz można sobie to wszystko wźiąść do domu/garażu/piwnicy i się tym bawić a ja to robiłem na polu.Na silniczku osłona przeciw dostawaniu się brudu z czego wogóle się nie wywiązywała.Silniczek cały zasyfiony piaskiem i zawilgocony.Po ściągnięciu obudowy silniczka środek został wyczyszczony i zakonserwowany.Wyczyszczony został również sterownik?,przkaźnik? i styki elektryczne.(To w takim białym plastiku).Po założeniu wszystko działa.Mam nadzieje,że spokuj z wycieraczkami na dłuższy czas.Czas potrzebny na to to ok 2 godzin.Narzędzia to śrubokręt gwiazdkowy zalecany większy i mniejszy,płaski do podważania,klucz oczkowy taki wygięty 13 lub 14 do ramion wycieraczek i 10 do mechanizmu i na koniec imbusik chyba 6 do obudowy silniczka.Dotego materiały eksploatacyjne czyli WD40,benzyna ekstrakcyjna,towot,wazelina techniczna.

Napisano

Cenne porady, ale szkoda że bez fotek. Mężczyźni to wzrokowcy. hehe.gif

Napisano

u mnie jest gumowa pokrywka palacz.gif

rozbierałem ten szajs już trzy razy

ostatnio pare dni temu bo niechcący zostawiłem pracujące wycieraczki zlosnik.gifzlosnik.gif

rano zaterkotało i przeskoczyło o kilka zębów zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Cenne porady, ale szkoda że bez fotek. Mężczyźni to wzrokowcy.

Myślałem o fotkach ale do tego to bym potrzebował pomocnika z czystymi rękoma:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.