Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

linka sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Witam,musialem wymienic linke sprzegla (pekniecie),mechanik zalozyl (zamiennik). Chodzila dobrze okolo 50km, potem coraz ciezej. Biegi da sie przelaczac,natomiast po prostu trzeba troche sily wlozyc w nacisniecie sprzegla (na poczatku chodzilo bardzo gladko).

Mam pytanie: czy linki jakos sie przesmarowuje? Z samodzielnym zalozeniem - duzo roboty?

pozdrawiam,

Napisano

Cześć, mialem podobną sytuacje, pseudo mechanik mi tak wymienil linke że ją zagiął w kilku miejscach, chyba nie wiedział którędy ma iść i chodziła dlatego bardzo ciężko, trzeba było poprawić, zobacz czy masz dobrze założoną.

Napisano

> Witam,musialem wymienic linke sprzegla (pekniecie),mechanik zalozyl

> (zamiennik). Chodzila dobrze okolo 50km, potem coraz ciezej.

> Biegi da sie przelaczac,natomiast po prostu trzeba troche sily

> wlozyc w nacisniecie sprzegla (na poczatku chodzilo bardzo

> gladko).

> Mam pytanie: czy linki jakos sie przesmarowuje? Z samodzielnym

> zalozeniem - duzo roboty?

> pozdrawiam,

Ja kupiłem w Intercarsie zamiennik i bardzo ciężko chodziła - wręcz pedał nie oddawał. Magicy w ASO stwierdzili, że ten zamiennik jest dłuższy od fabrycznej i sie zagina tu i owdzie.

Napisano
  • Autor

> Ja kupiłem w Intercarsie zamiennik i bardzo ciężko chodziła - wręcz

> pedał nie oddawał. Magicy w ASO stwierdzili, że ten zamiennik

> jest dłuższy od fabrycznej i sie zagina tu i owdzie.

Wlasnie mam podobne objawy. Pomogla ta wizyta? Tzn. zmienili ulozenie - czy wyminili?

Nie orientujecie sie jakie sa ceny linek w ASO?

Napisano
  • Autor

bylem dzis w ASO i nic nie stwierdzili, tzn. wydalo mi sie, ze troche mnie zbyli (gosc sugerowal ze cos tam jest ze sprzeglem ale nie nalezy sie martwic) - w takim razie pytanie - dlaczego - mimo wszystko - wszystko przez kilkadziesiat km chodzilo ok? prosilem o ogladniecie linki - koles nie znalazl pozycji w cenniku i chyba tego nie sprawdzil. dodam ze jest to viamot (krakow) - wiec chyba tam wiecej sie nie wybiore.

teraz bede probowal jechac gdzie indziej.

Napisano

Linka sprzęgłą jest niestety takim elementem ktory nalezy kupowac w ASO - bezwglednie.

Wszystkie podroby, a mialem ich z 10 byly do dupy wlasnie po ok. tygodniu uzytkowania. Zawsze "zydzilem" i kupowalem zamienniki, az do ostatniego razu, ktory mial miejsce jakies 15kkm temu. Oryginal kosztowal mnie 102 zl, zalozylem sam. Wszystko jest super

Jak porownasz oryginal z zamiennikiem golym okiem dostrzezesz ze podroba jest ciensza. Nie znam sie na tym wiec nie bede lał wody, ale oryginal jest zdaje sie samosmarujacy

Napisano

kupiłem oryginal do 1,2 za 103 zł mija miesiąc ok 3000km i lux chodzi leciutko jak zaraz po założeniu i o niebo lepiej jak stara która wytrzymała 180000km yay.gif

Napisano
  • Autor

Wlasnie,tez sie do tego sklaniam.Linka poszla mi po raz pierwszy i wydawalo sie,ze byle co wystarczy.Tylko dziwne,ze w ASO tak do tego podeszli mowiac cos o sprzegle ze niby cos tam nie tak ale generalnie OK i mozna jezdzic.Mieli duzo ludzi i chyba chcieli splawic.

A odnosnie zakupu linki-bede teraz szukal gdzie kupie cos takiego (oczywiscie poza ASO).

Napisano

Spróbuj nasmarowac. u mnie pomogło i linka ( zamiennik za 48 zł ) chodzi duzo lżej. Tzn musisz przynurkowac w okolice pedału sprzegła i tam pod wykładziną , gdzie przechodzi przez grodź do silnika jest jej gumowa końcówka. Napsikaj w nia troche WD-40 albo podobnego wynalazku. Tylko nie za duzo na raz bo wypłynie na wykładzinke. U mnie pomogło, bo juz mnie czasem noga bolała od wciskania sprzegła, a teraz chodzi o niebo lepiej. Dodam że pierwszy zamiennik który kupiłem zerwał sie po miesiacu, a drugi chodzi do dzis czyli juz jakis roczek.

Napisano

Też zaoszczędziłem 30 zyla na oryginale, i najpierw linka się rozciągała w nieskończoność, a potem tak sie zblokowała , że nie szło pociągnąć po demontażu

Nie pitol sie ze smarowaniem, wywal ten zamiennik, kup oryginał ( w sumie to poniżej 100 nawet ) i miej spokój

Napisano
  • Autor

troche przesmarowalem,minimalnie lepiej.

w kazdym razie w przyszlym tygodniu rozgladam sie za linka i kupuje bo taka jazda jest bardzo meczaca (i nie chce zeby linka sie zapiekla itp).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.