Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

P206 tuleje wahacza

Featured Replies

Napisano

Byłem dzisiaj na przeglądzie żony paździerzem i diagnosta zwrócił uwagę na stukający łącznik stabilizatora oraz tuleję wahacza z przodu.

Ten łącznik mnie trochę wkurzył, bo wymieniałem z dwa miesiące temu, nie wiem, może jakieś dziadowskiej firmy mechanior założył. Co byście polecali, żeby miało dobrą trwałość ?

I pytanie o tuleje - wymienia się samą tuleję, czy cały wahacz ?

Napisano

Co do łącznika to pewnie zamontował najtańsze gówno

Co do wahacza zależy w jakim jest stanie sworzeń. Jeśli sztywny to wymień same tuleje

Napisano

> Byłem dzisiaj na przeglądzie żony paździerzem i diagnosta zwrócił uwagę na stukający łącznik

> stabilizatora oraz tuleję wahacza z przodu.

> Ten łącznik mnie trochę wkurzył, bo wymieniałem z dwa miesiące temu, nie wiem, może jakieś

> dziadowskiej firmy mechanior założył. Co byście polecali, żeby miało dobrą trwałość ?

Nie powiem Ci, jakiej firmy u siebie montowałęm ,ale za sztukę płaciłem koło 30 zeta. Narazie jeżdżą drugi rok.

Historia była taka:

Kupiłem puga z wybitymi łącznikami (i nie tylko). Oddałęm go na warsztat i po roku od wymiany znów wymieniłem łączniki. Tym razem zrobiłem to sam. Od tej pory spokój. Przypuszczam, że u mnie też mechanior założył najtańszy badziew.

> I pytanie o tuleje - wymienia się samą tuleję, czy cały wahacz ?

U mnie jest P206 z 2000r, 1.9D - ponoć wymienia się cały wahacz. 300 zeta w ASO.

Napisano
  • Autor

> U mnie jest P206 z 2000r, 1.9D - ponoć wymienia się cały wahacz. 300 zeta w ASO.

300 zł sama część, czy z robotą ?

Napisano

> 300 zł sama część, czy z robotą ?

Wszystko.

Napisano

cos duzo za tanio jak na ASO i orginalny wahacz, najtanszy w ASO powinien kosztowac 270 zl i jest to euro repair, czyli element zamienny a nie orginalny, do tego wymiana, cos mi sie wydaje ze Cie w ASO przekrecili... :D

Napisano

> cos duzo za tanio jak na ASO i orginalny wahacz, najtanszy w ASO powinien kosztowac 270 zl i jest

> to euro repair, czyli element zamienny a nie orginalny, do tego wymiana, cos mi sie wydaje ze

> Cie w ASO przekrecili... :D

Oki, uściślę smile.gif

Nie było to ASO Peugeota, ale Fiata. Nie miałem już czasu szukać warsztatów (ostatnie dni urlopu) i jednym z polecanym było ASO Fiata koło mnie. Wymienili wahacz na oryginał francuski. W tej chwili nie pamiętam, ile było za wahacz dokładnie - kwota, jaką mam w pamięci to chyba ok. 180 zł. Reszta to robocizna (1,2 godz).