Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

megane 1.6 8v gaśnie.... czy ktoś wkońcu rozwiązał ten pro

Featured Replies

Napisano

witam... przeczytałem chyba wszystki posty i nic nie znalazłem co pomogłoby rozwiązać mój problem... a mianowicie...

scenic 98r silnik 1.6 8v (K7M) gaśnie podczas dojeżdżania do skrzyżowania poza tym praca silnika jak w dieslu typu starego W124 czyli klekot!!!

byłem w kilku ASO i nikt nic nie wie.... nic nie potrafią zdjagnozować!!! wiem że w tych silnikach to notoryczny problem!!!

mam nową przepustnicę,silnik krokowy,świece,przewody,czujnik spalania stukowego,cewki,ustawione zawory,czujnik temperatury do komputera i wszystkie inne pierdoły które wskazują na ten proble ale nic to nie zmienia!!! spalanie ok, przyśpieszenie ok ale klekocze jak diesel i gaśnie na luzie podczas dojeżdżania do skrzyżowania....!!!! macie jakieś wytłumaczenie??? może komuś udało się zdjagnozować co tu padło i nie piszcie żeby czyścić silnik krokowy bo to przerabiałem już wiele razy!!! dzięki za wszelkie wskazówki i pozdrawiam

Napisano

> witam... przeczytałem chyba wszystki posty i nic nie znalazłem co

> pomogłoby rozwiązać mój problem... a mianowicie...

> scenic 98r silnik 1.6 8v (K7M) gaśnie podczas dojeżdżania do

> skrzyżowania poza tym praca silnika jak w dieslu typu starego

> W124 czyli klekot!!!

najczesciej w tym silniku przyczyna gasniecia sa cewki zaplonowe i silnik krokowy ale skoro to juz wymieniles to jest jeszcze czujnik polozenia walu korbowego.

a na klekotanie moze miec wplyw czujnik podcisnienia w kolektorze ssacym (MAPsensor). dla testu mozna go odpiac (nic nie wybuchnie zlosnik.gif)

Napisano
  • Autor

> najczesciej w tym silniku przyczyna gasniecia sa cewki zaplonowe i

> silnik krokowy ale skoro to juz wymieniles to jest jeszcze

> czujnik polozenia walu korbowego.

> a na klekotanie moze miec wplyw czujnik podcisnienia w kolektorze

> ssacym (MAPsensor). dla testu mozna go odpiac (nic nie wybuchnie

> )

jakby padł czyjnik wału korbowego to samochód wogóle by nie odpalił.... a map sensor też wymieniałem hahaha

kur.. mać... już straciłem cierpliwość!!! co za zjeby te samochody... a o serwisach to już nie wspomne

Napisano

> jakby padł czyjnik wału korbowego to samochód wogóle by nie

> odpalił...

a niekoniecznie. W tym silniku czujnik polozenia walu to cewka wiec ma ona to do siebie z natury ze slabiej dziala na nizszych obrotach. Najczesciej jej pad objawia sie tym ze auta nie mozna odpalic ale to nie jest jedyna mozliwosc.

> a o serwisach to już nie wspomne

to niestety normalka ze ASO renault nie umie diagnozowac swoich samochodow. Ja z ich uslug korzystalem 3 razy i wystarczy (raz im sie udalo, pozostale 2 to kompletna porazka)

Napisano
  • Autor

> a niekoniecznie. W tym silniku czujnik polozenia walu to cewka wiec

> ma ona to do siebie z natury ze slabiej dziala na nizszych

> obrotach. Najczesciej jej pad objawia sie tym ze auta nie mozna

> odpalic ale to nie jest jedyna mozliwosc.

a zerknę do ceweczki....;)

Napisano

pytanie czy masz instalację gazową i czy taki objaw masz na gazie, z twojej wypowiedzi wnosze ze takie objawy masz na benzynie, ale gdybyś mia na gazie to na bank bedzie za duza średnica miksera ja podobny objaw miaem w lanosie i pomoga wymiana miksera na taki z mniejsza średnicą. i jeszcze jedna mysl czy gdzieś na tych przewodach podcisnienia nie ma przypadkiem pękniecia i zaciąga lewe powietrze lub uszczelka przy przepustnicy pada i podobnie bedzie zaciąga lewe powietrze.

Napisano
  • Autor

> pytanie czy masz instalację gazową i czy taki objaw masz na gazie, z

> twojej wypowiedzi wnosze ze takie objawy masz na benzynie, ale

> gdybyś mia na gazie to na bank bedzie za duza średnica miksera

> ja podobny objaw miaem w lanosie i pomoga wymiana miksera na

> taki z mniejsza średnicą. i jeszcze jedna mysl czy gdzieś na

> tych przewodach podcisnienia nie ma przypadkiem pękniecia i

> zaciąga lewe powietrze lub uszczelka przy przepustnicy pada i

> podobnie bedzie zaciąga lewe powietrze.

tak. mam instalacje gazową i na gazie i benzynie jest to samo... kolega w podobnym poście ma takie sam objaw jak u mnie i jeszcze jest taka sytuacja jak u niego.."mam problem z odpaleniem jak jest

> silnik rozgrzany. Na zimnym nie ma problemu pali od ręki. Zato

> jak jest nagrzany to właśnie wtedy nie może utrzymać obrotów i

> gaśnie"!! u mnie jest to samo. myślę że wina nie jest po stronie miksera dlatego że kiedyś tak nie było.... wymieniałem czujnik temp i czujnik temp do komputera i nic się nie poprawiło.....

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

muszę znów poruszyć temat bo ucichło a samochód dalej gaśnie.... nikt nic ciekawego nie powie na ten temat????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.