Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Będe miał BMW.....

Featured Replies

Napisano

> Dziś mija równy rok od odbioru auta z salonu. Przebieg wynosi 52876 km. Tak sie zlożylo że akurat

> dzisiaj byłem na przymusowej wizycie w ASO.

> Przez ten okres byłem 2 razy na darmowych przeglądach (olej i filtry), przy drugiej wizycie

> wymieniłem klocki z tyłu i pióra wycieraczek za co zapłaciłem 1300 zł .

> Były również naprawy gwarancyjne.

> W sumie drobnostki ale musiałem kilka razy podejchać do serwisu. Pierwsza poległa kamerka w

> zderzaku, potem miałem problem z piszczącymi hamulcami które po wyczyszczeniu przestały

> piszczeć. Na drugim przeglądzie przy przebiegu ok 49 tyś km wymieniono też jakiś drążek w

> układzie kierowniczym bo przy ruchach kierownicą coś stukało. Zgłosiłem też wtedy spadki

> napięcia w akumlatorze który został doładowany i miało być ok. Ale po tygodniu, rano nie

> odpaliłem samochodu bo akumlator się rozładował. Dzisiejsza moja wizyta była właśnie z tym

> związana i diagnoza jest taka że uszkodzona jest jedna klamka zewnętrzna która pobiera cały

> czas prąd i przez to sa problemy z akumlatorem. Klamka została zamówiona i za 2- 3 tygodnie

> będzie wymieniana.

> Pomimo tych kilku problemów z auta jestem bardzo zadowolony i nie żałuje zakupu.

> Dziękuje za uwagę

Mogę/możemy prosić o podsumowanie po drugim roku użytkowania auta? Choć długo jeszcze nie będzie mnie stać na takie cudo to jestem niesamowicie ciekaw jak auto dalej sie sprawuje. Co sie psuje, koszty uzytkowania przez ten rok itp itd Im wiecej info tym lepiej.

Może gdzieś za 15 lat zakupię takie, a narazie .... szukam fajnej E32

Z góry dzięki za wszelkie wypociny na tym forum :-)

Napisano

> Jadąc za samochodem gdy mam włączone swiatła drogowe w miejscu gdzie jedzie przede mną samochód one

> nie świeca, jest czarna dziura a świecą po bokach tego auta

Widziałem ostatnio ten efekt projektora led nocą na trasie w wykonaniu Mercedesa S. Robi ogromne wrażenie, zwłaszcza poza terenem zabudowanym.

Napisano

> Widziałem ostatnio ten efekt projektora led nocą na trasie w wykonaniu Mercedesa S. Robi ogromne

> wrażenie, zwłaszcza poza terenem zabudowanym.

Jak oni to zrobili? Np gdy jest deszcz,błoto itd gdzie są czujniki?

Napisano

> Jak oni to zrobili? Np gdy jest deszcz,błoto itd gdzie są czujniki?

Są kamery koło lusterka szyby przedniej

Napisano

> Są kamery koło lusterka szyby przedniej

ok.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Mogę/możemy prosić o podsumowanie po drugim roku użytkowania auta? Choć długo jeszcze nie będzie

> mnie stać na takie cudo to jestem niesamowicie ciekaw jak auto dalej sie sprawuje. Co sie

> psuje, koszty uzytkowania przez ten rok itp itd Im wiecej info tym lepiej.

> Może gdzieś za 15 lat zakupię takie, a narazie .... szukam fajnej E32

> Z góry dzięki za wszelkie wypociny na tym forum :-)

Zrobiłem jakieś 109 tyś przez 2 lata, kosztów nie liczę bo w sumie poza eksploatacją nie ma żadnych. Naprawy na gwarancji a przeglądy za darmo.

Wymieniłem klocki z tyłu za które zapłaciłem coś ok 1000 zł.

Co do awarii to było kilka i tutaj jestem trochę wkurzony bo w sumie jakieś pierdoły ale spędziłem kilka dni w roku w serwisie, na plus to to że zawsze dają zastępcze auto.

Wracając do awarii to miałem szczęście w nieszczęściu bo 1 dzień przed końcem gwarancji będąc 1 km od serwisu wyświetlił się problem lewą lampą , podjechałem i na szybko mnie przyjęli, coś tam wykasowali w kompie i niby miało być ok ale nie jest i właśnie czekam na info z ASO kiedy mam jechać na wymianę reflektora i modułu ( koszt ok 10 tyś grinser006.gif)

Inne przypadki to np. przy przeglądzie wgrali mi nowy program z błędem który po jakimś czasie tez pokazywał problemy z oświetleniem. Zanim się zorientowali że to błąd w oprogramowaniu to wymieniali mi jakieś wentylatory przy lampach spineyes.gif.

Poza tym wymienili też jakieś 2 elementy przy układzie kierowniczym ( to samo co miałem robiona przy przebiegu ok 40 tyś km).

Zauważyłem tez że dość szybko zużywają się tylne opony ale to chyba normalne w takim aucie. po roku wymieniłem komplet letnich, na zimówkach jeżdżę jeszcze tych od nowości.

Podsumowując gdyby nie te bezsensowne wizyty w ASO to jestem dalej bardzo zadowolony i mam nadzieje że za rok też tak powiem bo myśl o płaceniu za te awarie po gwarancji może spowodować że moja opinia będzie całkiem odmienna grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak po prawdzie to się dziwię że nie kupiłeś gwarancji na 200kkm kosztuje grosze a jest święty spokój.

Napisano

> Tak po prawdzie to się dziwię że nie kupiłeś gwarancji na 200kkm kosztuje grosze a jest święty

> spokój.

Jeśli 14 tyś to grosze to ja mam inny przelicznik. I gwarancja na tylko dodatkowe 90 tyś więc jakieś 1,5 roku.

Napisano

> Jeśli 14 tyś to grosze to ja mam inny przelicznik. I gwarancja na tylko dodatkowe 90 tyś więc

> jakieś 1,5 roku.

No to faktycznie na granicy sensu, dość drogo się cenią przy tym modelu. Zresztą za półtora roku się dowiesz czy było warto. Przy twoich przebiegach i sposobie eksploatacji może wyjść że faktycznie nie...

Tak czy inaczej to ciągle tylko kilka procent ceny niwego auta