Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia biegów HELP

Featured Replies

Napisano

Witam, chce zeswapować cinquecento silnikiem wyciągniętym z wczesniej zeswapowanego uno 1,0/1.2. Jednak jest mały problem ze skrzynią biegów, ponieważ wydaje mi się ,ze korpusy skrzyni biegów z uno rożnią się od korpusów w sc czy cc, nie jest tak? W uno silnik jezdził na skrzyni od litrówki. Czy jest na to jakieś rozwiązanie?

Jest możliwość zaadoptowania półosi np. z cc sportinga do skrzyni z uno lub cala skrzynie? Proszę o jakąś podpowiedź lub sugestie. Dzieki:)

Napisano

> Witam, chce zeswapować cinquecento silnikiem wyciągniętym z wczesniej zeswapowanego uno 1,0/1.2.

> Jednak jest mały problem ze skrzynią biegów, ponieważ wydaje mi się ,ze korpusy skrzyni biegów

> z uno rożnią się od korpusów w sc czy cc, nie jest tak? W uno silnik jezdził na skrzyni od

> litrówki. Czy jest na to jakieś rozwiązanie?

> Jest możliwość zaadoptowania półosi np. z cc sportinga do skrzyni z uno lub cala skrzynie? Proszę o

> jakąś podpowiedź lub sugestie. Dzieki:)

Całą skrzynię bez problemu przypasujesz bo silnik to fire i będzie pasował do każdej skrzyni od fire.

Jak chcesz zachować tą skrzynię z uno to musisz mieć mokre półosie i nie wiem jak z łapami ale chyba czykit miał w CC skrzynię z 1.0 więc jakoś tam się da dopasować.

Problem może być z biegami bo w uno fire nie było linek. Ja u siebie tak przerobiłem blachę i cięgła że mam na linkach ale to rzeźba i nie chodzi już tak jak fabryka...

Napisano
  • Autor

Najbardziej by mnie interesowała skrzynia biegów z cc lub sc sportinga.Tylko czy rozstaw srub się bedzie zgadzał?

http://allegro.pl/skrzynia-biegow-fiat-seicento-sporting-1-1-98-10-i2824774413.html

Na takiej skrzyni podobno jezdził:

http://allegro.pl/skrzynia-biegow-fiat-uno-1-0-95-00r-i2764154357.html

Posiadam sam słupek bez skrzyni.

Napisano

> Najbardziej by mnie interesowała skrzynia biegów z cc lub sc sportinga.Tylko czy rozstaw srub się

> bedzie zgadzał?

> http://allegro.pl/skrzynia-biegow-fiat-seicento-sporting-1-1-98-10-i2824774413.html

> Na takiej skrzyni podobno jezdził:

> http://allegro.pl/skrzynia-biegow-fiat-uno-1-0-95-00r-i2764154357.html

> Posiadam sam słupek bez skrzyni.

Tak, będzie się zgadzał.

Zakładaj skrzynię z 1.1 i do silnika na pewno będzie pasowała.

Musisz tylko zmienić do niej łapy i sprzęgło bo jeśli to była skrzynia z uno to tam jest gruby wałek a w cento masz cienki.

Rozrusznik z uno na 99% też nie podejdzie.

Po prostu zostaw sobie silnik a wszystko inne daj z cento.

Napisano

Kolega Kiero, ma u siebie w 1.2 skrzynie z 1,0 ale nie jestem pewien wink.gif

Napisano

Siemano. Jakby co to mam obie łapy, półośki, rozrusnik. Czyli cały komplet pod tą skrzynie, żeby załadować ją do cento smile.gif Jakbyś chciał to odzywaj się na PW. Pozdro