Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omega X20XEV Problem bo gaśnie na wolnych

Featured Replies

Napisano

Witam

No więc taki problem mam ostatnio. Zimny - wszystko ok, nie gaśnie... do pierwszego skrzyżowania ale czasami uda mu się ocalić obroty, lekko podfaluje na dolnym zakresie czyli między 1000 a 600 i się uspokaja

Nagrzeje się lekko, wkręcę na obroty na biegu czyli rozpędzę go nieco mocniej wtedy wszystko ok, na jałowym nie gaśnie i tak można cały dzień jeździć, nie zgaśnie.... do wyłączenia silnika.

Uruchomi się tylko brum i koniec i można tak ze 20 razy aż do zdechnięcia aku, odpali i gaśnie. Jedynie można ratować sytuację trzymając lekko nogę na gazie w okolicach obrotów biegu jałowego i można ruszyć. Jak się uda mocniej przydepnąć ruszając to do pierwszej krzyżówki czasami się udaje "przedmuchać" obroto-prędkością i puszczeniem gazu gdzie na biegu hamuje. Jeśli się to uda obroty znów normalnie pracują na jałowym. A jeśli nie mam możliwości rozpędzenia się to gaśnie za każdym razem jak zdejmę nogę z gazu i wcisnę sprzęgło

Generalnie to

obroty nie falują (wiem jak to wygląda czyli 900-2000 i tak w kółko)

check się nie zapala ani koło zegarów ani na wyświetlaczu.

Silnik pracuje normalnie, nic nie stuka i nie puka

Przyspiesza jak zawsze czyli dobrze

nie dymi, nie kopci, nie puszcza nawet bąków przy odpalaniu

no i tyle..

Co to może być? hmm.gif

furious.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Witam

> No więc taki problem mam ostatnio. Zimny - wszystko ok, nie gaśnie... do pierwszego skrzyżowania

> ale czasami uda mu się ocalić obroty, lekko podfaluje na dolnym zakresie czyli między 1000 a

> 600 i się uspokaja

> Nagrzeje się lekko, wkręcę na obroty na biegu czyli rozpędzę go nieco mocniej wtedy wszystko ok, na

> jałowym nie gaśnie i tak można cały dzień jeździć, nie zgaśnie.... do wyłączenia silnika.

> Uruchomi się tylko brum i koniec i można tak ze 20 razy aż do zdechnięcia aku, odpali i gaśnie.

> Jedynie można ratować sytuację trzymając lekko nogę na gazie w okolicach obrotów biegu

> jałowego i można ruszyć. Jak się uda mocniej przydepnąć ruszając to do pierwszej krzyżówki

> czasami się udaje "przedmuchać" obroto-prędkością i puszczeniem gazu gdzie na biegu hamuje.

> Jeśli się to uda obroty znów normalnie pracują na jałowym. A jeśli nie mam możliwości

> rozpędzenia się to gaśnie za każdym razem jak zdejmę nogę z gazu i wcisnę sprzęgło

> Generalnie to

> obroty nie falują (wiem jak to wygląda czyli 900-2000 i tak w kółko)

> check się nie zapala ani koło zegarów ani na wyświetlaczu.

> Silnik pracuje normalnie, nic nie stuka i nie puka

> Przyspiesza jak zawsze czyli dobrze

> nie dymi, nie kopci, nie puszcza nawet bąków przy odpalaniu

> no i tyle..

> Co to może być?

Miałem to samo w poprzedniej omedze. Silniczek krokowy poszedł się mnożyć frown.gif wymieniłem na jakiś tani zamiennik i to samo dopiero wymiana na oryginał i normalnie śmiga w aucie do dziś.

Napisano

IACV lub sonda lambda - obie czesci mogą się kończyć bez błędów check'a

i powodować taki problem jak opisałeś. Obstawiam IACV cool.gifgrinser006.gif

Napisano

> Miałem to samo w poprzedniej omedze. Silniczek krokowy poszedł się mnożyć wymieniłem na jakiś tani

> zamiennik i to samo dopiero wymiana na oryginał i normalnie śmiga w aucie do dziś.

Ja wymienilem kiedys na tani zamiennik i dzialal 2 lata przynajmniej pozniej sprzedalem. Objawy takie jak opisal kolega.