Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotoradar a lampa błyskowa

Featured Replies

Napisano

Takie szybkie pytanko - orientuje się ktoś z Was czy stacjonarny fotopstryk zawsze błyska fleszem jak robi zdjęcie, nawet w biały dzień? Dzisiaj przy bramkach na A2 trochę zbyt flegmatycznie hamowałem i nie wiem czy mam się martwić...

Z góry dzięki.

Pozdr.

Napisano

> Takie szybkie pytanko - orientuje się ktoś z Was czy stacjonarny fotopstryk zawsze błyska fleszem

> jak robi zdjęcie, nawet w biały dzień? Dzisiaj przy bramkach na A2 trochę zbyt flegmatycznie

> hamowałem i nie wiem czy mam się martwić...

> Z góry dzięki.

> Pozdr.

Mi błyskał na czerwono... wink.gif

Napisano

> Takie szybkie pytanko - orientuje się ktoś z Was czy stacjonarny fotopstryk zawsze błyska fleszem

> jak robi zdjęcie, nawet w biały dzień? Dzisiaj przy bramkach na A2 trochę zbyt flegmatycznie

Których ?

Napisano

Stacjonarny fotoradar czyli tzw.karmnik błyska nawet w pogodny dzień tak jak lampa błyskowa w aparacie,sprawdzone organoleptycznie. zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Których ?

Wjechałem na A2 w Emilii, chyba pierwsze bramki w stronę Poznania.

Napisano
  • Autor

> Stacjonarny fotoradar czyli tzw.karmnik błyska nawet w pogodny dzień tak jak lampa błyskowa w

> aparacie,sprawdzone organoleptycznie.

zlosnik.gif

Pytanie tylko czy każdy hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Mi błyskał na czerwono...

W PL?

Napisano

> Z góry dzięki.

> Pozdr.

niestety, nie zawsze. Ostatnio bez żadnego błysku dostałem piękną foteczkę. Wcześniej zawsze błyskał. Przenośny na biało, stacjonarny na biało albo na czerwono.

Napisano

skoro sie martwisz to znaczy, ze jechales nieprzepisowo, jakbys jechal zgodnie z przepisami to nie mialbys sie czym stresowac

Napisano

> Z góry dzięki.

> Pozdr.

lampa jest po to ze jak za ciemno to ma blysnac

a jak jest wystarczajaco jasno to nie blysnie - bo i po co?

Napisano

> Stacjonarny fotoradar czyli tzw.karmnik błyska nawet w pogodny dzień tak jak lampa błyskowa w

> aparacie,sprawdzone organoleptycznie.

lampa w aparacie blyska tylko wtedy jezeli jest potrzeba

i tak samo dziala w fotoplastikonach dla kierowcow

Napisano

> lampa jest po to ze jak za ciemno to ma blysnac

> a jak jest wystarczajaco jasno to nie blysnie - bo i po co?

W ciagu dnia tez sie uzywa lampy aby doswietlic, np w sytuacji gdy jest slonce za autem

Napisano

> lampa w aparacie blyska tylko wtedy jezeli jest potrzeba

Nieprawda. W większości aparatów masz opcję Auto i wtedy tak jest, ale masz też opcję "Zawsze" i "Nigdy".

> i tak samo dziala w fotoplastikonach dla kierowcow

Zależy od fotoplastikonu. W wielu jest włączana na stałe właśnie ze względu na "funkcję straszenia kierowców".

Napisano
  • Autor

> skoro sie martwisz to znaczy, ze jechales nieprzepisowo, jakbys jechal zgodnie z przepisami to nie

> mialbys sie czym stresowac

Oho, zaczyna się palacz.gif

Calutką autostradę przejechałem na tempomacie zapiętym na 140 km/h. Przed bramkami są ustawione blisko siebie ograniczenia do bodajże 110, 90 i 40 km/h. W okolicach ostatniego ograniczenia stoi foto, a ja ciut za mało stanowczo zwalniałem i nie wiem czy mnie nie załapał :/

Nie próbuję się wykręcać, po prostu gdyby ktoś napisał że lampa zawsze błyska to spałbym spokojnie wink.gif

Napisano
  • Autor

> niestety, nie zawsze. Ostatnio bez żadnego błysku dostałem piękną foteczkę.

No to mnie zmartwiłeś frown.gif

Napisano
  • Autor

> lampa jest po to ze jak za ciemno to ma blysnac

> a jak jest wystarczajaco jasno to nie blysnie - bo i po co?

Widziałem fotopstryki błyskające w biały dzień, dlatego zapytałem czy działanie lampy jest jakoś uzależnione od oświetlenia, czy tak z automatu błyska zawsze.

Napisano

> Widziałem fotopstryki błyskające w biały dzień, dlatego zapytałem czy działanie lampy jest jakoś

> uzależnione od oświetlenia, czy tak z automatu błyska zawsze.

jest wielka szansa ze te co pstrykaja po oczach w dzien - szczegolnie sloneczny - to nic innego jak straszaki - czyli blysnie lampa a zdjecia nie robi

bardzo czesto w Lublinie i w Chelmie takie cos bylo/jest stosowane