Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.9 MJ 8V - buczenie.

Featured Replies

Napisano

Może ktoś z posiadaczy diesli spotkał się z takim zjawiskiem...

W czasie jazdy przy ok. 2,5 tyś obrotów pojawia się buczenie, taki jakby rezonans. Przypomina to trochę dźwięk padającego tłumika, ale nie wydaje mi się żeby przyczyną był tłumik, przynajmniej końcowy. Co tam jeszcze może hałasować, co się mogło przepalić/rozszczelnić? Plecionka przy kolektorze? Padła już komuś?

Parch ma na chwilę obecną niecałe 88 kkm.

Napisano

ja wymienialem lacznik elastyczny na wydechu cos kolo 90-100kkm

objawy - bylo metaliczne stukanie - podglos, jeszcze druty z niej nie wystawaly ale juz elastycznosc nie ta zlosnik.gif

Napisano

Witka, Ja co prawda mam T-jeta ale zaobserwowałem coś podobnego u siebie i moje podejżenia tez padły w kierunku plecionki. Co ciekawe efekt pojawia sie, jest jakiś czas i na jakiś czas znika.... Teraz np nie występuje niewiem.gif Wydaje mi sie że występuje kiedy jest bardzo gorąco.

Napisano
  • Autor

> objawy - bylo metaliczne stukanie

Paaanie, u mnie nic nie stuka nic nie puka zlosnik.gif

Czyli u Ciebie objawy były kompletnie inne, nic nie buczało? Dużo roboty przy takiej wymianie łącznika? Wiela takie coś kosztuje?

Napisano
  • Autor

> Witka, Ja co prawda mam T-jeta ale zaobserwowałem coś podobnego u siebie i moje podejżenia tez

> padły w kierunku plecionki. Co ciekawe efekt pojawia sie, jest jakiś czas i na jakiś czas

> znika.... Teraz np nie występuje Wydaje mi sie że występuje kiedy jest bardzo gorąco.

U mnie jest cały czas. O ile przy rozpędzaniu nie rzuca się to w uszy, o tyle przy jeździe ze stałą prędkością na najwyższym biegu już tak.

Napisano

> Paaanie, u mnie nic nie stuka nic nie puka

> Czyli u Ciebie objawy były kompletnie inne, nic nie buczało? Dużo roboty przy takiej wymianie

> łącznika? Wiela takie coś kosztuje?

nie buczalo, ale jak masz dziury w niej to mozesz miec rezonans zlosnik.gif

mi sie nie chcialo spawac wiec zamowilem sobie kpl rure z lacznikiem, nie cuda to kosztuje w aso

Napisano
  • Autor

> nie buczalo, ale jak masz dziury w niej to mozesz miec rezonans

> mi sie nie chcialo spawac wiec zamowilem sobie kpl rure z lacznikiem, nie cuda to kosztuje w aso

A pamiętasz jak wygląda "złożenie" wydechu? Z ilu elementów składa się cały wydech i jak to jest poskładane?

Napisano

> A pamiętasz jak wygląda "złożenie" wydechu? Z ilu elementów składa się cały wydech i jak to jest

> poskładane?

z 3, kawalek rury od kata z lacznikiem potem laczenie na srodkowy tlumnik i koncowy

1 element z plecionka zakrecany na srubach jest

auto na winde albo na kanal i sprawdz jak wyglada wydech i bedziesz mogl zlookac na to szuranie

Napisano
  • Autor

> z 3, kawalek rury od kata z lacznikiem potem laczenie na srodkowy tlumnik i koncowy

> 1 element z plecionka zakrecany na srubach jest

Dzięki ok.gif

> auto na winde albo na kanal i sprawdz jak wyglada wydech i bedziesz mogl zlookac na to szuranie

Mam kanał, ale trzeba by dechy zdjąć, a tu ziiimno... zlosnik.gif