Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy pobije się policja z ITD o miejsce (tanie państwo)

Featured Replies

Napisano

wiem że do znudzenia, ale mam cisnienie.

Poszukuje sensu wysyłania cywilnych ( wideofotoradarów ITD) w odległe od bazy miejsca. Dzisiaj taki wóz zajął miejsce ok (80 km od bazy) w którym zazwyczaj stoi policja i cykał fotki. Każdy z CB radio wie o nich natychmiast czyli skuteczność jest taka sama jak za rogiem od garażu w którym parkują, więc po co te buce ( do modów- wiem co pisze) robią sobie takie wycieczki a potem grzeją tyłki czytając gazety. W każdej normalnej firmie taki pracownik dostałby góra tysiaka na rękę a oni chyba jednak mają więcej. Czy naprawdę nie można było takich aut sprawić lokalnym policjantom a kasa z pokuty idzie do tego samego wora.

Napisano

> potem grzeją tyłki czytając gazety. W każdej normalnej firmie taki pracownik dostałby góra

> tysiaka na rękę a oni chyba jednak mają więcej.

W normalnej firmie, gdyby przynosił takie zyski jak oni przynoszą to mógłby nie przychodzić do pracy a miałby kilka średnich krajowych.

> Czy naprawdę nie można było takich aut sprawić

> lokalnym policjantom a kasa z pokuty idzie do tego samego wora.

Nie idzie, kasa z mandatów od policji idzie do budżetu województwa a kasa z itd CHYBA idzie do budżetu centralnego.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> W normalnej firmie, gdyby przynosił takie zyski jak oni przynoszą to mógłby nie przychodzić do

> pracy a miałby kilka średnich krajowych.

> Nie idzie, kasa z mandatów od policji idzie do budżetu województwa a kasa z itd CHYBA idzie do

> budżetu centralnego.

> Pozdrawiam BAS

no jak przeciez to mandat kase zbiera marszalek albo wojewoda (wstyd bo nie pamietam) a nastepnie hyc do wspolnego wora. bo pocoz bylyby oddzialy czy dlegatury czy inne Einsatzgruppen w wojewodztwach?

Napisano

No coz kolesie musza miec etaty...

A zarabia sie tam sporo lepiej niz w Policji.

Btw. Oni dalej w nocy nie pracuja?

Krawiec

Napisano
  • Autor

> No coz kolesie musza miec etaty...

> A zarabia sie tam sporo lepiej niz w Policji.

a roboty konkretnej wcale

> Btw. Oni dalej w nocy nie pracuja?

> Krawiec

tego nie wiem, o garażowaniu pisałem w przenośni, nawet jak pracują to muszą wrócić na bazę do zmiany załogi

Napisano

> W normalnej firmie, gdyby przynosił takie zyski jak oni przynoszą to mógłby nie przychodzić do

> pracy a miałby kilka średnich krajowych.

> Nie idzie, kasa z mandatów od policji idzie do budżetu województwa a kasa z itd CHYBA idzie do

> budżetu centralnego.

> Pozdrawiam BAS

Kasa z mandatów wystawianych przez Policję oraz przez ITD idzie do budżetu państwa- Wojewoda jest tylko pośrednikiem