Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford C-Max do oceny

Featured Replies

Napisano

Witam,

potrzebuję w miarę szybko kupić jakieś drugie auto dla żony, by miała jak do pracy pojechać, dziecko odebrać...

Ostatnio w pobliżu miejsca gdzie obecnie mieszkam pojawił się taki C-Max:

C-Max

Zdaję sobie sprawę, że za te pieniądze cudów nie będzie, dzisiaj widziałem go na żywo z zewnątrz (bo tu w niedzielę wszystko zamknięte) i takie mam spostrzeżenia:

- szyby wszystkie oryginalne (tu pytanie czy po 10-ciu latach jest szansa, że będzie działać podgrzewanie przedniej szyby ?)

- czujnik grubości lakieru wykazał oryginalną powłokę lakierniczą poza okolicą między wlewem paliwa a tylną lampą - takie pole o wymiarach mniej więcej 15 cm x 15 cm, tam jest tyle szpachli, że czujnik w ogóle przestaje pokazywać, wokół tego miejsca lakier też grubszy, myślę, że ze względu na cieniowanie

- w tej okolicy jest też wgniotka i przy niej pęknięty lakier (właśnie przy tej szpachli)

- minimalnie wgniecione drzwi pasażera w przodu

- odprysk lakieru na tylnym zderzaku

- opony zimowe w średnim stanie, ma mieć podobno opony letnie - jeśli w podobnym stanie to pomyślę o oponach całorocznych

- środek wyczyszczony, bez nadmiernego zużycia

- sprawdzając VIN jedyną niezgodnością jest brak alufelg, reszta ok

- co dla mnie ważne auto będzie miało świeży niemiecki przegląd ważny dwa lata...

Proszę o porady czy warto się tym mocniej interesować - chodzi mi o relację $ do tego co się w zamian dostaje... Silnik znam, bo mam właściwie taki sam w Mondeo...

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Z podgrzewaniem szyby może być różnie - znam mondeo z 2003 roku, w którym już niestety większość drucików nie grzeje frown.gif

A generalnie auto wygląda dość przyzwoicie ale pewnie więcej się dowiesz jak zrobisz jazdę próbną ok.gif

Napisano

> Z podgrzewaniem szyby może być różnie - znam mondeo z 2003 roku, w którym już niestety większość

> drucików nie grzeje

> A generalnie auto wygląda dość przyzwoicie ale pewnie więcej się dowiesz jak zrobisz jazdę próbną

W moim (2004) oraz u ojca (też 2004) wszystko działa bez zarzutu.