Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autko na widoku

Featured Replies

Napisano

Parking pod domem mam niewielki a dodatkowy wykorzystywany przez przyjezdnych. Od czasu do czasu udaje mi się jednak zaparkować na nim. Niestety z wyjazdem są na ogół problemy powodowane przez tych którzy chcą mieć samochód pod oknem. Zdarza się nawet kompletne zablokowanie auta innym - bo ja i tak wcześnie rano wyjeżdżam albo bo ja tylko na chwilkę i dodatek - tak przynajmniej widzę samochód

Jakoś nie trafia do mnie ta argumentacja. Przecież normalny człowiek śpi (albo po prostu odpoczywa w domku) a nie waruje przy oknie. Nawiasem mówiąc - co można zrobić mieszkając na 9 piętrze a widząc że ktoś uszkadza czy okrada autko.

Napisano

Heh znam to ze swojego terenu. Pod blokiem raptem z 30 miejsc na 60 mieszkań, z czego wiele osób ma po dwa samochody (wiadomo ostatni import).

No i mam takiego sąsiada, który posiada Xsarę, jego sym drugą, a zięć trzecią. No i zawsze muszą na noc stać jak najbliżej lampy. Ba potrafią warować do późnego wieczora by zdobyć to miejsce. Ostatnio jechałem po serce.gif o 22. Stałem pod samą lampą, a sąsiad w czarnej strefie parkingu (dalej to już tylko pole). No i zanim wsiadłem do auta zauważyłem, że sąsiad czeka już przy wejściu (ja 1 piętro - on trzecie hehe). Odjechałem i zatrzymałem się trochę dalej. Patrzę w lusterko, a on hop do auta - pod latarnię i pędem do domu rotfl.gif

Ostatnio przyjeżdża do niego brat skuterkiem stawiając go tak, że zajmuje dodatkowe miejsce parkingowe pad.gif

Czyli cztery miejsca jednej rodziny, gdy na klatkę przypada 5-6 miejsc parkingowych hehe.gif

Dobrze, że mam garaż i szczerze mi zwisa gdzie auto stoi, bo i tak wieczorem idzie pod dach zlosnik.gif

Napisano

> Nawiasem mówiąc - co można zrobić mieszkając na 9 piętrze a

> widząc że ktoś uszkadza czy okrada autko.

hmmmm jak uszkadza to przynajmniej bedziesz wiedzial jakie auto (bo rej to i tak raczej nie odczytasz) i jesli jest to jakies "znajome" to bedziesz wiedzial gdzie sie zglosic a jesli ktos rabuje to chyba pozostaje tylko odprowadzic wzrokiem rabusia oslabiony.gif

Napisano

> Jakoś nie trafia do mnie ta argumentacja. Przecież normalny człowiek

> śpi (albo po prostu odpoczywa w domku) a nie waruje przy oknie.

Wiele osob tak robi, czasem moze sie udac zobaczyc zlodzieja, albo co.

Kolo mnie jest jeszcze lepiej. Dlugi budynek (ok.200m), klatki schodowe od podworka, a okna balkonowe po drugiej stronie. I niektorzy stawiaja samochody na ulicy pod oknami balkonowymi.

I teraz sie zastanawiam czy w razie czego beda z balkonu skakac i gonic zlodzieja??

Bo zanim wybiegna z klatki, obiegna blok dookola to zlodzieja na pewno juz nie bedzie

Napisano

To jest troche tak, ze zlodzieja moze odstraszac latarnia, albo to, ze auto stoi pod samymi oknami. No ale faktycznie, opisane przez was przypadki (np xantia, ktorej wlasciciel filuje przy miejscu pod latarnia) to juz choroba.

Napisano
  • Autor

U mnie rano na pewno z okien filują ale tylko po to by przestawić autko w "ukochane" miejsce". Paru posuwa się nawet do blokowanie aut stojących na "ich" miejscach. Dla ułątwienia dodam że są to kierowcy uzytkujący auto "od święta"

Napisano

> U mnie rano na pewno z okien filują ale tylko po to by przestawić

> autko w "ukochane" miejsce". Paru posuwa się nawet do blokowanie

> aut stojących na "ich" miejscach. Dla ułątwienia dodam że są to

> kierowcy uzytkujący auto "od święta"

Bez sensu. Mnie by bylo szkoda odpalac zimnego silnika, zeby tylko przestawic auto screwy.gif

Napisano
  • Autor

Tłumacz to im nie mnie zakrecony.gif Nawiasem mówiąc stacze zimowi stosują u mnie taki numer:

w łikend podnoszą plandekę na tyle by otworzyć autko. Wsiadają, uruchamiają silnik i siedzą czytając gazetkę aż silnik się zagrzeje pad.gif Podejrzewam, że to czytacze motoru w którym kiedyś zalecano by raz na jakiś czas obrócić wałem autka stojącego pod chmurką biglaugh.gif

Napisano

rzucic szybko czyms ciezkim albo zaczac krzyczec, swiecic latarka angryfire.gif

Napisano

> Parking pod domem mam niewielki a dodatkowy wykorzystywany przez

> przyjezdnych. Od czasu do czasu udaje mi się jednak zaparkować

> na nim. Niestety z wyjazdem są na ogół problemy powodowane przez

> tych którzy chcą mieć samochód pod oknem. Zdarza się nawet

> kompletne zablokowanie auta innym - bo ja i tak wcześnie rano

> wyjeżdżam albo bo ja tylko na chwilkę i dodatek - tak

> przynajmniej widzę samochód

> Jakoś nie trafia do mnie ta argumentacja. Przecież normalny człowiek

> śpi (albo po prostu odpoczywa w domku) a nie waruje przy oknie.

Mam sąsiada który ma załozoną na parapecie syrenke alarmowa a chyba ma cholerstwo 130 decybeli ,a wyłącznik ma w domu.Jak ktos sie kreci koło autka to on wtedy włacza to i wszyscy są w oknie i patrza co sie dzieje.Ja mam garaz i mnie to troche drazni jak robi pobudke po północy ale rozumiem gościa-niech goni złodziejaszków.

Napisano

> Bez sensu. Mnie by bylo szkoda odpalac zimnego silnika, zeby tylko

> przestawic auto

niektorzy niestety maja zadatki na screwy.gif mi zwisa gdzie postawie auto, mam swoje ulubione miejsce blisko klatki ale to miejsce lubi tez z 5 innych osob nawet nie z mojego bloku, wiec jak widze ze ktos tam juz postawil to stawiam gdzie indziej dalej i na pewno nie waruje by przestawic auto blizej gdy tamten odjedzie, zazwyczaj system parkowania jest rotacyjny i nigdy nie bylo jakichs scysji

Napisano

Ty to chyba nie znasz ludzi smirk.gif

Mam w klatce obok smiesznych ludzi. Do niedawna mieli poloneza, alarm mial czulosc tak wyostrzona, ze nawet jak pies nalal na kolo potrafil sie wlaczyc.

Pare sekund po wlaczeniu, niezaleznie od pory dnia i nocy, w oknie pojawiala sie ekipa z latarkami spineyes.gif

Kumpelowi regularnie lupali z auta wszystko co sie dalo (kolpaki, lusterka, listwy boczne). Doszedl do wniosku, ze najczesciej dzialo sie to wlasnie jak fura stala pod oknem (ciemniej, mniej widoczne dla innych).

Swoja droga pomimo ogromnych checi i tak najczesciej nie upilnuja. Przypomina mi sie historia, jak sasiad trzymal rowery na balkonie bo z piwnic kradli.

W wigilie, podczas rodzinnej kolacji, na balkon na 1 pietrze weszlo dwoch kolesi i rowery zabrali spineyes.gif

Napisano

> niektorzy niestety maja zadatki na mi zwisa gdzie postawie auto,

> mam swoje ulubione miejsce blisko klatki ale to miejsce lubi tez

> z 5 innych osob nawet nie z mojego bloku, wiec jak widze ze ktos

> tam juz postawil to stawiam gdzie indziej dalej i na pewno nie

> waruje by przestawic auto blizej gdy tamten odjedzie, zazwyczaj

> system parkowania jest rotacyjny i nigdy nie bylo jakichs scysji

Kiedys w srodku nocy wrocilem z gor. Stanalem na pierwszym lepszym miejscu i cichutko wypakowywalem sprzet.

W oknie po chwili pokazala sie stara babka i kazala mi "wypierd..". Na moje pytanie dlaczego uslyszalem, ze to jest miejsce jej syna i tylko on moze tu parkowac. A tak wogole to mnie "zapierd.." a auto "rozpied...". Wiesz kim jest syn? Policjantem.

Napisano

> Mam sąsiada który ma załozoną na parapecie syrenke alarmowa a chyba

> ma cholerstwo 130 decybeli , to troche drazni jak

> robi pobudke po północy ale rozumiem gościa-niech goni

> złodziejaszków.

Nie przejmuj się, jest Pakt, bedzie ustawa spokojny dom czy coś takiego. Może nawet za głosne beknięcie po 22 będzie mandat. W kazdym razie jestem ciekawy czy cos tam bedzie na temat alarmów, bo pod moim domem modne są te wyczuwające drgania i jak się jeden włączy to zależnie od ich wzajemnych odległości zdarza się nawet efekt domina.

Napisano

samochodu sie nie upilnuje, tez postawilem pod latarnia, z kazdej strony bloki, przed sama klatka i to tak ze jakby ktos wychodzil i sie zagapil to by sie o niego zabil, mialem tez wsibska sasiadke z parteru co w oknie przesiadywala i co - buchneli auto w nocy

Napisano

> Kiedys w srodku nocy wrocilem z gor. Stanalem na pierwszym lepszym

> miejscu i cichutko wypakowywalem sprzet.

> W oknie po chwili pokazala sie stara babka i kazala mi "wypierd..".

> Na moje pytanie dlaczego uslyszalem, ze to jest miejsce jej syna

> i tylko on moze tu parkowac. A tak wogole to mnie "zapierd.." a

> auto "rozpied...". Wiesz kim jest syn? Policjantem.

blush.gif dobrze wytresowana babka, dala przekaz ustny poziomu reprezentowanego m.in. przez synka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.