Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana skrzyni? siena 1.2 8v POMOCY

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Znowu zwracam się do Was z problemem. Wczoraj nawaliło mi coś z biegami. Stanąłem pod światłami na czerwonym i ku mojemu zdziwieniu nie moglem zapiąć żadnego biegu slinka.gif

okazało się jak puściłem sprzęgło i dodałem mega dużo gazu że ledwo ruszył tak jakby mi się zakleszczył na 4 biegu na którym wcześniej dojeżdżałem do świateł. z wielkim trudem dojechałem do domu na tej czwórce i przyjarałem sprzęgło oczywiście ruszając 2razy z pod świateł slinka.gif

Powiedzcie Panowie czego może to być wina? Skończyła się skrzynia?

Swoją drogą już od jakiegoś czasu zaczęło mi delikatnie turkotać w skrzyni przy większym obciążeniu auta.

Wole się upewnić u znawców tematu zanim kupię inną skrzynię na podmiankę czy to aby na pewno tego wina.

Kolejna sprawa można założyć jakąś skrzynię z czegoś innego żeby pasowała? O żeby np kosztem vmax było lepsze przyspieszenie?

Napisano

A może pękła linka?

Skrzynia podejdzie z CC, SC, punto, ewentualnie 6b ze stilo albo punto. Poszukaj na centokąciku, bo tam bylo kilka tematów na temat skrzyni z rozpisanymi przełożeniami itd.

Napisano
  • Autor

Niestety nie mogę znaleźć nic takiego frown.gif od punta 1.1 wydają się być sensowne i nie drogie. Będzie pasować? jak się będzie zachowywał samochód z taką skrzynią?

Napisano

> Niestety nie mogę znaleźć nic takiego od punta 1.1 wydają się być sensowne i nie drogie. Będzie

> pasować? jak się będzie zachowywał samochód z taką skrzynią?

Wiem tyle, że skrzynie będą się różnić przełożeniami i ewentualnie przegubami wewnętrznymi (suche / mokre).

Najlepiej kup taką samą jaką masz i nie będzie problemów. Po lewej stronie na dole skrzyni masz jej numer (typ). Zaczynać się powinno od C514...

Znalezione:

"Dla silnika 1,1 i 1,2

skrzynia c.526.5.10.06 (montowana w S)

1->3.909

2->2.050

3->1.344

4->0.977

5->0.837

R->3.727

Przelozenie glowne 3.562

Skrzynia c.514.5 (montowana w S z podciaganym wstecznym)

1->3.909

2->2.158

3->1.345

4->0.974

5->0.766

R->3.818

Przelozenie glowne 3.562(16/57)

Skrzynia c.514.5.13 (SCS)

1->3.909

2->2.158

3->1.480

4->1.121

5->0.829

R->3.818

Przelozenie glowne 3.867 (15/58)

Skrzynia biegow palio/abarth

1->3.909

2->2.158

3->1.480

4->1.121

5->0.897

R->3.818

przelozenie glowne 4.017(14/57)

skrzynki z SCS i z palio mozna rozroznic przeliczajac ilosc zebow na mechanizmie roznicowym"

Napisano

> Witajcie

> Znowu zwracam się do Was z problemem. Wczoraj nawaliło mi coś z biegami. Stanąłem pod światłami na

> czerwonym i ku mojemu zdziwieniu nie moglem zapiąć żadnego biegu

> okazało się jak puściłem sprzęgło i dodałem mega dużo gazu że ledwo ruszył tak jakby mi się

> zakleszczył na 4 biegu na którym wcześniej dojeżdżałem do świateł. z wielkim trudem dojechałem

> do domu na tej czwórce i przyjarałem sprzęgło oczywiście ruszając 2razy z pod świateł

> Powiedzcie Panowie czego może to być wina? Skończyła się skrzynia? ]

Jak by się skończyła to by było chrup i kupa części na ziemi biglaugh.gif

Ja obstawiam wybierak

> Swoją drogą już od jakiegoś czasu zaczęło mi delikatnie turkotać w skrzyni przy większym obciążeniu

> auta.

> Wole się upewnić u znawców tematu zanim kupię inną skrzynię na podmiankę czy to aby na pewno tego

> wina.

Turkotać, to mogą łozyska być np.

> Kolejna sprawa można założyć jakąś skrzynię z czegoś innego żeby pasowała? O żeby np kosztem vmax

> było lepsze przyspieszenie?

Lepsze?

Chcesz jeszcze krótszą skrzynię? boje_sie.gif

Zostaje 6 z punto I. Ale wiele nie urwiesz z przyspieszenia