Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co to może być? astra g 1,4 16V 90KM

Featured Replies

Napisano

Podczas jazdy występuje u mnie po prawej stronie dziwny dzwięk... podczas przyspieszania lub przycisnieciu gazu slychac takie stukanie jakby kamien byl w oponie... puszcze na luz przestaje... przyspieszam i znowu stukanie... co to moze byc? zaczelo to wystepowac po wymianie drazka kierowniczego po prawej stronie...

Drugi problem jaki u mnie wystepuje to dziwne bicia w kierownice.. podczas jazdy na nierownosciach odczuwalne sa takie jakby stuki w kolumne kierownicy.. wystepuje to gdy jest cieplo... jak jest pizdziawa (temperatura blisku i ponizej zera) wszystko jest ok slinka.gif wymienilem gumy i lacznik stabilizatora. poduszki amorow i lozyska... dalej nic slinka.gif jakies pomysly ?

Napisano

Zbieżność była ustawiona po wymianie końcówki drążka?

Koło dokręcone?

Napisano
  • Autor

> Zbieżność była ustawiona po wymianie końcówki drążka?

> Koło dokręcone?

byla robiona... ta dokrecone na pewno... ktos stwierdzil ze to przedkladnia hmm..

Napisano

Mam ten sam problem (tzn. jakby uderzanie w kierownicę, kiedy jadę wolno po np. nierównej kostce. Wszyscy mechanicy, którzy oglądali auto (warsztaty prywatne i dwa różne ASO) stwierdzili, że to przekładnia tak sobie stuka. Z tym, że problem w żaden sposób się nie pogłębia (brak wycieków, stukanie się nie nasila) więc spokojnie zbieram kasę na nową przekładnię.

Napisano

Przekładnia stukać może sama w sobie, w mojej tak było przez kilka ładnych lat - nawet ASO wspominało, że można sobie ją wymieniać i wymieniać, a stukać i tak będzie zlosnik.gif Dla spokojności sprawdź jeszcze luzy na drążkach przy przekładni.

Napisano

> wymienilem gumy i lacznik

> stabilizatora.

jeden łącznik czy oba? Może stuka z drugiej strony.

>jakies pomysly

U mnie jak coś zaczeło stukać na nierównościach to sie okazało że wyrobiła sie guma w górnym mocowaniu .... tylnego amora. Czasami za stuki odpowiada też sworzeń wahacza.

Napisano
  • Autor

oba laczniki stabilizatora.. najlepsze jest to ze nigdzie luzow nie ma.. kliku mechanikow to sprawdzalo... bylem nawet na SKP.. eh dziwne to slinka.gif