Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze znalezieniem częsci 6biegów Stilo...

Featured Replies

Napisano

Witam, od ponad miesiąca próbuję zreanimować skrzynie 6biegów. Nie mogę znaleźć nigdzie części wraz z moim mechanikiem. W fiacie bez numeru vin nie chcą podpowiadać a po numerze obudowy skrzyni wyskakuję 30 modeli aut w których ta skrzynia siedziała. Element którego poszukujemy do przesuwka 2 biegu. Może ktoś wie w którym fiacie ten konkretny element dostane, lub miał podobny problem i zna numer części tej przesuwki.

11412773b80d.jpg

bfd1984fc593.jpg

Tutaj mail od mechanika

Więc tak, serwisy fiata z Mazowsza oraz lodzi nie mogą sobie poradzić z dobraniem przesuwki z racji braku nr nadwozia pojazdu z którego pochodzi skrzynia. jedyny nr ze skrzyni biegów jaki wchodzi w komputerach fiata to 55196336. jest to środkowa cześć skrzyni biegów w której znajduje się nieszczęsna przesuwka. jednak pod tym nr wg komputerów pokazuje ponad 30 modeli fiatow od 94 do 2010 roku + liftingi. do każdej skrzyni wychodzą średnio po 3 części, różniące się numerem katalogowym ale wszystkie są inne od tej której poszukujemy. poniżej podaje listę części które na pewno nie pasują:

46742950

55182952

55182871

55209639

55195574

55182952

55564410

części które leżą na warszawie i sprawdzę jutro to 55563744 i 55200960, mala szansa ze to te.

ogólnie z tego co twierdzi fiat takich części możne być jeszcze kilkadziesiąt.

masz 2 zdjęcia elementu, jedno z całości a drugie na zęby wewnątrz. pic polega na tym ze wszystkie przesuwki które miałem w reku maja regularne zęby obok siebie a my musimy mieć taka z przerwa w "uzębieniu" - widoczne na zdjęciu. jest możliwość to znaleźć ale to pochlania setki kilometrów i masę czasu.

pozdrawiam

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie... Proszę o pomoc.

Jasiek

PS. Dostałem też odpowiedź z innego źródła że to skrzynia Stilo 1.4 16v po 2006 roku - ale to teoretycznie sprawdził mechanik i przesuwka ze stilo 2007 nie pasowała (może przez bałagan na magazynie)

Potrzebny numer części...

Napisano

miałem ten sam problem tyle że ze skrzynia 13/64

pomocny okazał się katalog http://eper.fiatforum.com/ tylko otwieraj w internet explorer bo w innych przeglądarkach nie działa i po schematach, rysunkach może znajdziesz taka z "przerwa w uzebieniu":) pozdrawiam.

Napisano

> miałem ten sam problem tyle że ze skrzynia 13/64

> pomocny okazał się katalog http://eper.fiatforum.com/ tylko otwieraj w internet explorer bo w

> innych przeglądarkach nie działa i po schematach, rysunkach może znajdziesz taka z "przerwa w

> uzebieniu":) pozdrawiam.

tutaj nowsa wersja i działa tez pod innymi przeglądarkami.

Napisano
  • Autor

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.

Dla potomnych

Numer katalogowy fiata tej części to 55200960