Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

połączenie gniazda USB z radiem

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, może ktoś napisać jak to jest podłączone do radia? Mile widziane fotki połączeń

Napisano

> Jak w temacie, może ktoś napisać jak to jest podłączone do radia? Mile widziane fotki połączeń

Usb nie jest połączone do radia,tylko do Blue&Me.Jak nie masz B&M to raczej tego nie da się podłączyć do radia,żeby śmigało frown.gifJedynie AUX możesz podłączyć do radyjka smile.gif

Napisano
  • Autor

a ten system jak komunikuje się z radiem? Jak wygląda jego instalacja?

Napisano

> a ten system jak komunikuje się z radiem? Jak wygląda jego instalacja?

Żeby wszystko śmigało tak jak w fabryce musiał byś zamontować B&M,oraz wymienić licznik na taki z bluetooth.Komunikuje się poprzez sieć B-can.Alternatywnie można dołożyć tylko B&M i wtedy będzie USB odtwarzać,ale z telefonu to korzystać się nie da frown.gif

Edit:Po za tym trzeba wymienić kierę,bo trzeba tym sterować smile.gif

Napisano
  • Autor

mnie akurat interesuje rozwiązanie 2 czy przy nim też trzeba licznik zmieniać?

Napisano

> mnie akurat interesuje rozwiązanie 2 czy przy nim też trzeba licznik zmieniać?

Licznika wtedy nie musisz zmieniać,ale i tak kierownicę trzeba wymienić(chociaż można nie wymieniać,ale wtedy nie ma sterowania,i wkładając pena leci wszystko po kolei) frown.gif

Po za tym trzeba nowe nastawy mu wgrać,bo licznik będzie do Ciebie mrugał wink.gif

Napisano
  • Autor

> Licznika wtedy nie musisz zmieniać,ale i tak kierownicę trzeba wymienić(chociaż można nie

> wymieniać,ale wtedy nie ma sterowania,i wkładając pena leci wszystko po kolei)

> Po za tym trzeba nowe nastawy mu wgrać,bo licznik będzie do Ciebie mrugał

kombinuje nad tym rozwiązaniem, bo chciałbym to założyć do stilona pod connecta

Napisano

> kombinuje nad tym rozwiązaniem, bo chciałbym to założyć do stilona pod connecta

Czyli chcesz założyć B&M do stilo do nawi,żeby odtwarzać muzę z pena?Hmm.. Moim zdaniem to nie przejdzie frown.gifW stilonie nigdy nie było takiego systemu,więc to "może "nie działać frown.gifChoć spróbować można smile.gif

Napisano
  • Autor

no i właśnie zastanawiam się nad tym bardzo. Dlatego pytam o połączenie tego wszystkiego by dokładnie poznać zasadę działania tegoż urządzenia

Napisano

> no i właśnie zastanawiam się nad tym bardzo. Dlatego pytam o połączenie tego wszystkiego by

> dokładnie poznać zasadę działania tegoż urządzenia

W stilo nigdy nie było takiego B&M i Body może nie mieć "ochoty"obsługiwać takie urządzenie,tym bardziej,że jest to obsługa poprzez sieć.W stilo nawet jak była nawi. z telefonem to i tak wszystkie systemy audio(poza sterowaniem kierownicy)obsługiwał nawigator smile.gif Wiec w/g mnie to raczej nie będzie baglać frown.gif

Napisano
  • Autor

może i masz rację, jednakże bardzo mnie to ciekawi. Do B&M podłączone jest linia can z tego co wiem? Do radia również idzie can. Więc jeśli obie rzeczy chodzą po can to myślę, że jest szansa by to ogarnąć

Napisano

> może i masz rację, jednakże bardzo mnie to ciekawi. Do B&M podłączone jest linia can z tego co

> wiem? Do radia również idzie can. Więc jeśli obie rzeczy chodzą po can to myślę, że jest

> szansa by to ogarnąć

Spróbuj,jak nie spróbujesz to się nie dowiemy smile.gif Jak się uda będziesz pierwszy,który ma takie cudeńko w stilaczu smile.gif

Kiedyś gdzieś słyszałem takie stwierdzenie:Wszyscy mówią,że czegoś się nie da zrobić,i wtedy przychodzi ktoś kto o tym nie wie ,i to zrobi cool.gifMoże to jest ten właśnie przypadek?

Napisano
  • Autor

masz może gdzieś schemat podłączenie B&M oraz radia?

Napisano

> masz może gdzieś schemat podłączenie B&M oraz radia?

Poszło PW smile.gif

Napisano
  • Autor

dzięki dotarły. Możesz mi podać jakiegoś linka gdzie będzie można sprawdzić dokładną rozpiskę poszczególnych połączeń? Coś w stylu "sam naprawiam"?