Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[GzAk] Grzane wino- dobry przepis

Featured Replies

Napisano

Witam

Panie oraz Panowie, poszukuje jakiegoś dobrego sprawdzonego przepisu na grzane wino co dodać i w jakich ilościach wink.gif Narazie planuje tak: czerwone półwytrawne wino, goździki, pomarańcza, laseczka cynamonu i imbir a zapomniał bym o miodzie i cukrze... No i mam tu parę pytań co dodać lub co odrzucić icon_rolleyes.gif

Moze ktoś mi polecić jakieś dobre wino na grzańca takie co dostane raczej w każdym sklepie i nie jakieś zbyt wymyślne, Jak z imbirem, kupować cały korzeń czy sa do kupienia jakieś plasterki lub imbir suszony ?? Czym najlepiej dosłodzić całość miodem czy może cukrem (lub cukrem trzcinowym)?? Co do podgrzania te które mi najbardziej smakowało widziałem że było podgrzane w..... mikrofali najpierw mnie to zdziwiło a później doszedłem do wniosku ze to genialny pomysł, w szybki sposób można podgrzać całość zanim ucieknie cały alkohol claps.gif

Jakieś rady lub sprawdzone patenty ?? Tylko nie pisać mi tu o grzańcach gotowych albo o tatrze Grzaniec rotfl.gif

Pozdrawiam i z góry dzięki za info !!!

Napisano

> Witam

> Panie oraz Panowie, poszukuje jakiegoś dobrego sprawdzonego przepisu na grzane wino co dodać i w

> jakich ilościach Narazie planuje tak: czerwone półwytrawne wino,

kup od razu slodkie (jakies moldawskie np.) i nie dosladzaj

> goździki, pomarańcza,

gozdziki tak, skorka pomaranczy, jesli lubisz

> laseczka cynamonu i imbir a zapomniał bym o

niekoniecznie, ale jesli sie upierasz, to cynamon w lasce - byle nie w proszku

> miodzie i cukrze... No i mam tu parę pytań co

> dodać lub co odrzucić

> Moze ktoś mi polecić jakieś dobre wino na grzańca takie co dostane raczej w każdym sklepie i nie

> jakieś zbyt wymyślne, Jak z imbirem, kupować cały korzeń czy sa do kupienia jakieś plasterki

> lub imbir suszony ??

jeden - dwa plasterki swiezego, to maks, bo jest ostry. nie dawaj w proszku.

> Czym najlepiej dosłodzić całość miodem czy może cukrem (lub cukrem

nie dosladzac

> trzcinowym)?? Co do podgrzania te które mi najbardziej smakowało widziałem że było podgrzane

> w..... mikrofali najpierw mnie to zdziwiło a później doszedłem do wniosku ze to genialny

> pomysł, w szybki sposób można podgrzać całość zanim ucieknie cały alkohol

dluuugo ucieka caly alkohol. nawet przy smazeniu z dodatkiem alko dlugo trwa, zanim caly odparuje

> Jakieś rady lub sprawdzone patenty ?? Tylko nie pisać mi tu o grzańcach gotowych albo o tatrze

> Grzaniec

> Pozdrawiam i z góry dzięki za info !!!

kup sobie podgrzewacze na swieczki - malo funkcjonalne, ale kobietom sie podobaja :-)

Napisano
  • Autor

> kup od razu slodkie (jakies moldawskie np.) i nie dosladzaj

No właśnie kiedyś też o tym myslałem ale te której ja piłem było lekko cierpkawe... i to mi sie podobało, dlatego wnioskowałem że byc mozę ktoś zastosował wino półwytrawne ale oczywiście moge się mylić wink.gif

> goździki tak, skorka pomaranczy, jesli lubisz

> niekoniecznie, ale jesli sie upierasz, to cynamon w lasce - byle nie w proszku

Wiem, mam złe doświadczenia ze sproszkowanym cynamonem i dodawaniem go do napojów zlosnik.gif

> jeden - dwa plasterki swiezego, to maks, bo jest ostry. nie dawaj w proszku.

> nie dosladzac

moze jednak bym spróbował ze słodkim skoro tak piszesz...

> dluuugo ucieka caly alkohol. nawet przy smazeniu z dodatkiem alko dlugo trwa, zanim caly odparuje

> kup sobie podgrzewacze na swieczki - malo funkcjonalne, ale kobietom sie podobaja :-)