Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgasnął chwilę po odpaleniu - pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam

W moim Stilo 1.8 zauważyłem pewien objaw - dzisiaj po przejechaniu ok 300 m samochód zgasł przy hamowaniu i skręcie. Wrzuciłem 2 i udało się go odpalić z "rolki". Po tym zajściu na wyświetlaczu pojawił się komunikat, że jest mało oleju - podobno w silniku 1.8 nie pokazuje się stan oleju? Sprawdziłem na bagnecie i olej jest. Co to może być? Wczoraj miałem podobną sytuację z tym, że zgasł mi na światłach przy ruszaniu i ten sam komunikat.

Mam nadzieję, że pomożecie bo auto na dniach idzie do mechanika na serwis startowy typu rozrząd, wariator itp i przy okazji chcę wyeliminować wszystkie jego bolączki.

Pozdrawiam,

Błaszczu

Napisano

z nerwow zle czytasz. Tam nie jest napisane ze nie ma oleju tylko ze jest niskie cisnienie oleju - co raczej zrozumiale - skoro silnik nie pracuje zlosnik.gif Odnosnie komunikatu- tak ma byc

Napisano
  • Autor

> z nerwow zle czytasz. Tam nie jest napisane ze nie ma oleju tylko ze jest niskie cisnienie oleju -

> co raczej zrozumiale - skoro silnik nie pracuje Odnosnie komunikatu- tak ma byc

No ten komunikat mignął mi bardzo szybko bo zaraz pojawiła się informacja, że jest mróz wink.gif Czym może być spowodowane to gaśnięcie? Mały poziom paliwa czy może coś innego?

Napisano

> No ten komunikat mignął mi bardzo szybko bo zaraz pojawiła się informacja, że jest mróz Czym może

> być spowodowane to gaśnięcie? Mały poziom paliwa czy może coś innego?

to juz poczekaj az sie ktos z benzyny odezwie. U mnie tylko traktory w zagrodzie wink.gif

Napisano

> No ten komunikat mignął mi bardzo szybko bo zaraz pojawiła się informacja, że jest mróz Czym może

> być spowodowane to gaśnięcie? Mały poziom paliwa czy może coś innego?

Na początek podłącz pacjenta kablem do komputera, może powie co go boli. Jeśli nie powie to rzeczą która wielu osobom (w tym mi) pomogła i którą warto spróbować jest czyszczenie przepustnicy.

Napisano

Proponuje czyszczenie przepustnicy... 1.8 jest strasznie wrażliwe na syf w przepustnicy.

Miłego wieczoru

Kubussss smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki Panowie za odpowiedzi. W takim razie trzeba się za to wziąć co by Stilo miało lżej wink.gif

Napisano

> Dzięki Panowie za odpowiedzi. W takim razie trzeba się za to wziąć co by Stilo miało lżej

Masz zamontowane lpg??

Pzd

Napisano

Co do zgaśnięcia to obstawiam, że masz LPG.

Co do komunikatów, które pojawiają się przy odpalaniu z "rolki", choinka jest normalna, u mnie zwykle sypie komunikatami o czujnikach temperatury, nie przejmuj się tymi komunikatami w takiej sytuacji. Nie należy go odpalać w taki sposób, też mi się zdarza takie odpalanie, ale nie należy tak robić.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Co do zgaśnięcia to obstawiam, że masz LPG.

W opisanej sytuacji lubi gasnąć również na benzynie dając dokładnie opisane objawy, właśnie przez przepustnicę. Nie zmienia to faktu że instalację LPG również należy sprawdzić o ile taka istnieje w rzeczonym egzemplarzu.