Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przednie wycieraczki nie wracają, a ścieżka na płytce jest

Featured Replies

Napisano

Witam,

w sc mojej mulher.gif wycieraczki przestały wracać do pozycji leżącej. Po prostu zatrzymują się tam gdzie są po wyłączeniu przełącznika. Sprawdziłem układ i nie widać żadnej spalonej ścieżki. Silnik czyściutki, szczotki jeszcze spore. Najśmieszniejsze jest to, że co jakiś czas wycieraczki działały normalnie, a potem znowu się psuły.

Może macie jakieś pomysły o jest uszkodzone??

Z góry dzięki za pomoc 20.GIF

Napisano

> Witam,

> w sc mojej wycieraczki przestały wracać do pozycji leżącej. Po prostu zatrzymują się tam gdzie są

> po wyłączeniu przełącznika. Sprawdziłem układ i nie widać żadnej spalonej ścieżki. Silnik

> czyściutki, szczotki jeszcze spore. Najśmieszniejsze jest to, że co jakiś czas wycieraczki

> działały normalnie, a potem znowu się psuły.

> Może macie jakieś pomysły o jest uszkodzone??

> Z góry dzięki za pomoc

A sam mechanizm/ trzpienie w miejscu przejścia przez podszybie się nie zaciera? Druga sprawa, czy styki na płytce stykowej nie są nadpalone (trzeba by rozebrać i przeczyścić)

Napisano
  • Autor

wylutowałem tą płytkę z elektroniką, żadnych uszkodzeń nie widać tak wizualnie. Trzeba by posprawdzać elementy kolejno i chyba sobie odpuszczę, za 30 jest nowy układ. Mechanizm wycieraczek chodzi bardzo lekko. Wycieraczki śmigają jak szalone tylko nie wracają do pozycji poziomej po wyłączeniu.

Napisano

Miałem ten sam problem, sprawdź czy podczas pracy wycieraczek nie rusza Ci się blacha mocująca silniczek wycieraczek, jak się rusza to nie chcą wrócić w pozycję 0 tylko silniczek tak jakby ciągnie na wyłączonych wycieraczkach, ale nie ruszy ich i się zatrzymują w tym momencie co wyłączysz, nie wiem jak to wyjaśnić logicznie, ale tak miałem, dokręciłem i bangla wsio normalnie ok.gif