Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z otwarciem drzwi, przeważnie od środka

Featured Replies

Napisano

Witam

Od dawna miałem problem z otwieraniem drzwi od zewnątrz od kierownicy. Trzeba naprawde mocno wysunąć klamkę żeby sie otworzyła. Od kilku dni jest jeszcze gorzej bo drzwi otwierają sie na samiutkim końcu szarpnięcia. Dzisiaj zepsuło sie dodatkowo coś od środka. W ogóle nie umiałem otworzyć drzwi wewn. klamką i wysiadłem prawą stroną. Dodam że temperatura jest dodatnia więc to nic związanego z zamarzaniem linki.

Klamka wewnętrzna działa na tyle że otwiera blokadę tzn otwiera centralny zamek ale nie jest w stanie otworzyć zamka drzwi. Słysze że linka chodzi i coś tam porusza w zamku więc raczej linka sie nie zerwała ani tez nie spadła. Czy możliwe że to coś w zamku? Żeby sie do niego dobrać trzeba wykonać całą tą precedure ze zdjeciem boczka, szyby itd ? Drzwi od zewnątrz da się otwierać ale dużą siła na końcówce wysuniętej dzwigni zamka.

Jeśli chodzi o ciężkie otwieranie z zewn to ma to coś wspólnego z brakiem możliwości otwarcia od środka? Czy winna jest bardziej klamka czy zamek ?

Stilo 3d 2003r.

Napisano

Musisz tapicerkę ściągnąć. I blachę i szybę.

Inaczej zamka nie widzę. ...

Ale może tylko linki wyskoczyły?

tak wchodzi linka klamki zew do zamka

rps20130226_140241_179.jpg

tu mechanizmy blokady dziecęcej ( bo to tył ) i miejsce podłączenia klamki wew

zamek%201.jpg

no i zamek jeszcze nie odpięty między drzwiami i blachą

zamek%202.jpg

Zamki po 40 bez problemu kupisz.

Kilka dni temu wymienialem.

Napisano
  • Autor

Dzięki za fotki.

Linki na pewno nie spadły bo po pierwsze z zewn. bardzo mocnym pociągnieciem da się otworzyć, a po drugie klamka wewn. otwiera centralny zamek. Więc myślę że to coś z samym zamkiem.

Piszesz że kupiłeś po 40zł zamki ale skąd pewność że taka używka bedzie lepsza zwłaszcza jak to zamek od kierowcy najbardziej używany. A tak z ciekawości co to za element sie w nich zużywa?

I jeszcze jedno pytanko jakbym miał kupować... to czy pasują zamki z wersji 5d do 3d ?

Napisano

> Dzięki za fotki.

> Linki na pewno nie spadły bo po pierwsze z zewn. bardzo mocnym pociągnieciem da się otworzyć, a po

> drugie klamka wewn. otwiera centralny zamek. Więc myślę że to coś z samym zamkiem.

> Piszesz że kupiłeś po 40zł zamki ale skąd pewność że taka używka bedzie lepsza zwłaszcza jak to

> zamek od kierowcy najbardziej używany. A tak z ciekawości co to za element sie w nich zużywa.

Dopiero 2 wymienione rotf

1 miał przygodę przy oklejaniu szyb. ... został zabity przypadkiem

2 dokładnie drugiego stycznia chrupną coś w środku

Ja używkę sprawdzam na miejscu przed odbiorem...

Napisano

Parę lat wstecz opisywałem swoje przeboje z zamkiem.

Drzwi nie mogłem było otworzyć od zewnątrz jak i od wnętrza./temperatura ok.15 st./

Klamka zewnętrzna uruchamia "mechanizm" wewnętrzny."Mechanizm" ten obraca się na na ośce.U mnie rdza na tym połączeniu/ośce/ całkowicie zablokowała zamek.Naprawa jest prosta wystarczy wybić ośkę usunąć rdzą,posmarować i złożyć.

Napisano
  • Autor

Ale ten cały mechanizm wewnętrzny jest wewnatrz zamka tak i trzeba go wyjąć ?

Napisano

> Ale ten cały mechanizm wewnętrzny jest wewnatrz zamka tak i trzeba go wyjąć ?

Tak.